"Volkan Yılmaz'ın anlayışı, İSKİ batsın ama Silivri Belediyesi vatandaşın sırtına binsin!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a basın toplantısında Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, “3 yılda başarı hikayesine imza attık” söylemi soruldu. “Söz konusu İSKİ ve İETT olunca Büyükşehir’de artışlara karşı durup burada rayiç bedellere %1500-%2000 zam yaparsanız, pandeminin yaşandığı dönem sitelere, fabrikalara geçmişe dayalı ecrimisilleri uygularsanız, belediyeye üç kuruş borcu olan vatandaşın hesabına haciz gönderirseniz ben sizin samimiyetinizi sorgularım. İSKİ batsın, İETT batsın ama Silivri Belediyesi vatandaşın sırtına binsin! Böyle bir anlayış yok” diyen Melih Yıldız, “Geçmiş 3 yılda Silivri Belediye Meclisinde en çok çöpü, samanı bir de kaçak yapıları tartıştık. Kaçak yapıyla mücadele konusunda arkadaşlar kendi isimlerini Türkiye çapında duyurma çabası içindeler ama bence kendilerine başka bir hikaye bulsunlar çünkü sadece kaçak yapı üzerinden yürümek onları ulusalda duyuracak bir done değil bence. Planlı Silivri böyle kaçak yapılara, kaçak fabrikalara göz yumularak, gözümüzün önündeki AVM’lere göz yumularak olmuyor! Dolayısıyla ben bir başarı hikayesi görmüyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

"Volkan Yılmaz'ın anlayışı, İSKİ batsın ama Silivri Belediyesi vatandaşın sırtına binsin!"
Editör: Yaz Dostum
31 Mayıs 2022 - 21:54 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 22:09
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, geçtiğimiz gün CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte yerel ve genel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Melih Yıldız’a basın toplantısında Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “3 yılda başarı hikayesine imza attık” iddiası soru olarak yöneltildi.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ HEM BÜYÜKŞEHİR’DE HEM YERELDE TUTARSIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve yönetim anlayışını eleştiren Melih Yıldız, cevaben şunları söyledi:


“Mevcut yönetimin geride bıraktığı 3 seneyi özetlersek hem Büyükşehir ayağında hem yerelde tutarsız bir yönetimle karşı karşıyayız. Belediye Başkanı sürekli, “Ben Büyükşehir’de muhalefetim, burada iktidarım” diyor. Evet doğru sonuna kadar da Büyükşehir’de eleştiri hakkınız var fakat burada da Belediye Başkanısınız. Burada yanlış dediğiniz konulara orada doğru derseniz bu tutarsızlık olur. Burada doğru dediğiniz konulara orada yanlış derseniz yine tutarsız bir yönetim ortaya çıkar. Samimiyetiniz sorgulanır.

“BÜYÜKŞEHİR’DE ARTIŞLARA KARŞI ÇIKIYOR, SİLİVRİ’DE ZAM VE ECRİMİSİL DAYATMALARI YAPIYOR”

İSKİ konusunda az önce sizin ifade ettiğiniz konuları dile getirdik. İETT konusunda az önce arkadaşım geçmişteki mazot rakamları ile aylık abonman öğrenci ücretlerini söylediler. Şimdi onu gidip orada savunup da gelip burada rayiç bedellere %1500-%2000 zam yaparsanız açıkçası ben sizin samimiyetinizi sorgularım. Pandeminin yaşandığı dönem sitelere, fabrikalara geçmişe dayalı ecrimisilleri uygularsanız, belediyeye üç kuruş borcu olan vatandaşın hesabına haciz gönderirseniz ben sizin samimiyetinizi sorgularım. İSKİ batsın, İETT batsın ama Silivri Belediyesi vatandaşın sırtına binsin! Böyle bir anlayış yok. Orada Ekrem İmamoğlu elini taşın altına koyuyorsa burada da hepimiz koyacağız. Orada farklı burada farklı tutum sergilemek doğru değil.

“SİLİVRİ TARIM ALANINA VİLLA DİKTİREREK Mİ PLANLI OLACAK?”

Volkan Yılmaz söze başladığında hep “Planlı Silivri” dedi. Eğitim yerini fabrika yaptılar. Planlı Silivri diyen arkadaşlar burada da tarım alanına villa diktirdiler. Böyle mi planlı olacak Silivri?

“KAÇAKLA MÜCADELENİN BELEDİYENİN GÖREVİ OLDUĞUNU HATIRLATIRIM”

Kendilerine bir başarı hikayesi yazmak için bir söylem geliştirmeye çalışıyorlar. Ulusal medyada da sık sık bazı TV kanalları aracılığıyla dile getirme çabası içindeler. “Biz tarım arazilerindeki kaçak yapıları yıkıyoruz” diyorlar. Tarım arazilerindeki kaçak yapıları yıkmaz belediyenin görevi zaten. Sen yıkmıyorsan suçlusun. Eğer geçmişte yıkılmadıysa eksik yapılmıştır, suç işlenmiştir.

“SAMİMİYSENİZ VİLLALARA GÖZ YUMMAYIN!”

KATO gitmiş orada iki göz odayı yıkmış, fotoğrafını çekmişler sayfa sayfa sosyal medyalarda paylaşıyorlar. Ben arkadaşlara buradan çağrı yapıyorum. Madem bu konuda böyle samimi iseniz tarım arazilerine yaptırdığınız bütün villalara KATO’ları gönderin. Gideceksin garibanın iki göz odasını yıkacaksın, burada herkesin gözünün önünde yolun üstündeki villalara göz yumacaksın!

“ORTADA BİR BAŞARI HİKAYESİ YOK”

Kimse kusura bakmasın, samimiyseniz herkese eşit davranacaksınız. Hani diyorsunuz ya, “Ben kimsenin kimliğine bakmıyorum” diye. Bakmayacaksınız kimsenin kimliğine. Bu yasalar herkese geçerli olacak. Eğer göz yumuluyorsa da kusura bakmayın suç işliyorsunuz demektir. Dolayısıyla ben bir başarı hikayesi görmüyorum.

“3 YILDA ÇÖPÜ, SAMANI, KAÇAK YAPILARI KONUŞTUK”

Geçmiş 3 yılda en çok neyi konuştuk Silivri Belediye Meclisinde? Çöpü, samanı bir de kaçak yapıları tartıştık. Kaçak yapıyla mücadele konusunda arkadaşlar kendi isimlerini Türkiye çapında duyurma çabası içindeler ama bence kendilerine  başka bir hikaye bulsunlar çünkü sadece kaçak yapı üzerinden yürümek onları ulusalda duyuracak bir done değil bence. Başka bir hikaye yazsınlar.

“PLANLI SİLİVRİ BÖYLE OLMAZ”

Planlı Silivri böyle kaçak yapılara, kaçak fabrikalara göz yumularak, gözümüzün önündeki AVM’lere göz yumularak olmuyor!”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum