Yalçın; "MHP siyasetini öncelikle Allah'ın rızası için yapar"

Yeniden göreve seçilen MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, bugün yapılan kongrede, “Gururla ifade ediyoruz ki, Milliyetçi Hareket Partisi, dünyayı Türkçe okuyuşuyla, çağı Türk-İslam ülküsü kavrayışıyla, sürekli yenilenerek ve kendini gözden geçirerek ayakta kalmayı başarmış, yarım asrı geride bırakmış Türk siyasetinin çınarı olmuş bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisi, siyasetini öncelikle Allah’ın rızası için yapar, vatanın faydasına kafa yorar” ifadelerini kullandı.

Yalçın; "MHP siyasetini öncelikle Allah'ın rızası için yapar"
Editör: Yaz Dostum
16 Ağustos 2020 - 18:04
Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Kongresi, 16 Ağustos Pazar günü Mega Saray Düğün ve Toplantı Salonu'nda yapıldı. Saat 10:00'da başlayan kongre “İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik” parolasıyla gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın karşısına rakip çıkmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz başkanlığında oluşturulan genel kurul divanının yerini almasının ardından faaliyet raporu ve maliyet raporları okunarak ibra edildi.

“BÜYÜK KURULTAYIMIZIN İLK ADIMINI BURADAN ATMAMIZ, DERİN ANLAMLAR İHTİVA EDEN BİR BAŞLANGIÇTIR”

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, oylama öncesi katılımcılara şöyle seslendi:
“Milliyetçi ülkücü hareketin değerli temsilcileri, “İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak” şiarıyla 2023’ün lider ülke Türkiye’sini hazırlayacak ve 21. asrı Türk asrı yapacak olan Büyük Kurultayımızın ilk adımını buradan atmamız, derin anlamlar ihtiva eden bir başlangıçtır. Biliyorsunuz ki kurultaylar; Türk töresinin bir parçasıdır. Bir araya gelmek, dertleşmek, birbirimizi dinlemek bir anlamda da inancımızı tazelemek demektir. Bu nedenle değerlidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de kurultayları sıradan bir organizasyon olmayıp, içinde nice değeri barındıran anlamlı toplantılardır. Her kurultayımız manâ yüklüdür.

“İLÇE KONGREMİZİN ZAFER AYINDA YAPILIYOR OLMASININ DERİN MANALARI OLSA GEREK”

Saygıdeğer ülküdaşlarım Ağustos ayındayız. Ağustos ayı Türk tarihi açısından zafer ayıdır. Anadolu’nun kapılarının Malazgirt’e açıldığı tarih 26 Ağustos 1071’dir. Erzurum Kongresi bu ayda yapıldı. Sakarya Meydanındaki kahramanlık bu ayda yazıldı. Ağustos kutlu bir aydır. Zafer ayı olan Ağustos’ta ilçe kongremizin yapılıyor olması derin manaları olsa gerek. Hayırlı olsun, kutlu olsun. Bu vesile ile coğrafyayı şehit kanıyla vatan kılan aziz ecdadımızı minnetle anıyorum.

“MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE MHP AÇISINDAN İSTANBUL’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ”

Değerli konuklar bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinde İstanbul’da MHP açısından bir ilk gerçekleşmiş ve kendisiyle gurur duyduğumuz Volkan Yılmaz beyefendi milliyetçi ülkücü kimliği ile Silivri Belediye Başkanı olmuştur. Geride bırakılan yaklaşık 1,5 yıllık süreç içinde yapılan hizmetleri burada ilçe kongremizde anlatmaya gerek görmüyorum. Gözü ve gönlü açık olan her bir Silivrili hemşerimizin farkın farkında olduklarını biliyorum. İnanıyorum yarınlar dünün Silivri’sinden çok daha iyi olacak ve burada yaşayanlar daha mutlu olacaklardır. Bu vesile ile Cumhur İttifakı’nın oluşmasında dolayısıyla Silivri seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak katılmamızda en büyük pay sahibi olan başta Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bütün seçim sürecinde bir ve beraber olarak çalıştığımız AK Parti İlçe Teşkilatı mensuplarına ve değerli İlçe Başkanları Mutlu Bozoğlu’na, seçilen ve seçilemeyen belediye meclis üyesi adaylarımıza, MHP’mizin bütün yönetici ve üyelerine, ülkü ocaklarımızın mensuplarına, oy vermiş vermemiş bütün hemşerilerimize MHP’nin yerel yönetim anlayışını şehrimizde uygulamaya imkan ve fırsatını bizlere verdikleri için teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum.

“MHP, TÜRK SİYASETİNİN ÇINARI OLMUŞ BİR PARTİDİR”

Gururla ifade ediyoruz ki, Milliyetçi Hareket Partisi, dünyayı Türkçe okuyuşuyla, çağı Türk-İslam ülküsü kavrayışıyla, sürekli yenilenerek ve kendini gözden geçirerek ayakta kalmayı başarmış, yarım asrı geride bırakmış Türk siyasetinin çınarı olmuş bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisi, siyasetini öncelikle Allah’ın rızası için yapar, vatanın faydasına kafa yorar. Sayın Genel Başkanımız bunu “Önce ülkem ve milletim sonra partim” diyerek özetlemiştir. “Benim aklım hep Türkiye’dir” diyerek zihinlerimize kazımıştır. Bu nedenle partimiz 13. Kurultayımızın sloganını da “İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik” olarak belirlemiş, “Kazanan Türkiye Olacak” demiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, kuruluş ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğinin ve Türk milletinin dirliğinin teminatıdır. Biz Milliyetçi Ülkücü hareket olarak, sorun üreten değil, sorun çözen bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Geçmişten bugüne de siyasi kriz anlarında hep düğümü çözen, krizlerin büyümesini önleyen MHP olmuştur.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN KURUCUSU AZİZ TÜRK MİLLETİDİR”

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlar, atlattığı badireler Cumhur İttifakı’nın doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Cumhur İttifakı’nın kurucusu aziz Türk milletidir. Geçmişin hataları bugünün doğrularına pranga yapılamaz. Geçmişe takılı kalanlar bugünü ve geleceğini kurgulayamaz. Başkaları ne derse desin Cumhur İttifakı’nın ülkemizin üzerinde hesap yapanların oyunlarını bozmaya devam edecektir. MHP kadroları Cumhur İttifakı’nın sadece seçim birlikteliğinden oluşmadığının, çıkar merkezli kurulmadığının bilincindedir ve bu konuda hassastır. Aziz dava arkadaşlarım sözlerime burada son verirken ilçe kongremizin vatanımıza, milletimize ve Türk’ün şanlı bayrağına selam durmanın hayalini tüm coğrafyalara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle kurucu genel başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş’i ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Benimle birlikte 3 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışmış olan teşkilat mensuplarımıza ve burayı şereflendiren değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyor, hepinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum