Yalova ziyaretinde Balcıoğlu da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da 17 Ağustos depreminin 23. yıl dönümünde Deprem Anıtını ziyaret ederek, hayatını kaybeden vatandaşlar anısına karanfil bıraktı. Bu ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da eşlik etti.

Yalova ziyaretinde Balcıoğlu da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti
Editör: Yaz Dostum
17 Ağustos 2022 - 23:35
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da 17 Ağustos depreminin 23. yıl dönümünde Deprem Anıtını ziyaret ederek, hayatını kaybeden vatandaşlar anısına karanfil bıraktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, tarım sektörü temsilcileri ile botanik bahçesinde bir araya gelerek temsilcilerin sorunlarını dinledi. Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tarım sektöründe çalışan kadınlarla sohbet etti.

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, bu ziyaret ve görüşmelerde Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldı.

Marmara Depremi'nin yıldönümü nedeniyle kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bu deprem gerçeği anlayarak herkesin önlem alması gerekiyor. Bilim insanları hemen hemen her gün televizyonlarda, gazetelerde bizleri önlem alın diye uyarıyorlar. Fakat yeterli önlemin alındığı kanısında değilim. Özellikle İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya gibi pek çok yerde belli önlemler alınmakla beraber daha sonra bunların arkasının kesildiğini biliyoruz” dedi.

İstanbul ve İzmir belediye başkanlarının depremle ilgili önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İnşallah iktidara geldiğimizde göreceksiniz Yalova'da dahil olmak üzere bu deprem bölgesi yeniden inşa edilecek, depreme dayanıklı konutlar yapılacak. Dolayısıyla deprem olsa dahi en azından can kaybını önleyecek projeleri hayata geçirmek bizim de vaadimiz ve sözümüzdür."





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum