Yanan ormanlar için Manisa'dan yürüyüş başlatan Ömer Özer Silivri'de mola verdi

28 Temmuz'da başlayıp 17 gün süren, Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarının ardından fidan bağışına ve küresel ısınmaya dikkat çekmek adına Manisa'dan yürüyüş başlatan Doğa Sporcusu Ömer Özer Silivri'ye geldi.

Yanan ormanlar için Manisa'dan yürüyüş başlatan Ömer Özer Silivri'de mola verdi
Editör: Yaz Dostum
19 Ekim 2021 - 00:13 - Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 00:15
28 Temmuz'da başlayıp 17 gün süren, Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarının ardından fidan bağışına ve küresel ısınmaya dikkat çekmek adına Manisa'dan yürüyüş başlatan Doğa Sporcusu Ömer Özer bugün Silivri'ye geldi. "81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum" sloganı ile yollara koyulan Özer, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ını yürüyerek geçtikten sonra ilçede mola verdi.

Silivri Motosiklet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kandemir'in sahildeki cafesinde soluklanan Özer, yolda yaşadığı maceraları Kandemir ile paylaştı. 

YÜRÜŞÜNE İSTANBUL'DAN DEVAM EDECEK

Hava sıcaklarının düşmesi nedeniyle İstanbul'da yürüyüş macerasına kısa süreliğine ara vereceğini ifade eden Özer, bahar mevsimi ile birlikte yolculuğuna kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 

CAN DOSTU EDİRNE'DEN BERİ PEŞİNDE

Beraberinde gelen köpek ile birlikte de dikkatleri üzerine çeken Özer, Edirne turu sırasında Özgür kız adını verdiği köpeğin peşine takıldığını ifade ederek buralara kadar birlikte geldiklerini belirtti.

PAÇALI, ÖZER VE KÖPEĞİNİ EVLERİNE ULAŞTIRACAK

İstanbul'da turunu noktaladıktan sonra memleketi Manisa'ya yolcu otobüsüyle döneceğini ifade eden Özer, can dostunu da evine götürmek istediğini ancak otobüs firmalarının araçlara hayvan kabül etmediğini söyledi.

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmelerde bulunan Kandemir, Özer'in can dostu ile olan mağduriyetini Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı'ya bildirdiğini söyledi. Paçalı'nın konuyu duyarlılıkla karşıladığını dile getiren Kandemir, Özer ve köpeğini Manisa'ya kadar Pazar günü kendisinin götüreceğini ifade etti.

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum