Yancı yakıştırmasına Yılmaz'dan cevap: Kakafoni yapanlar beni anlamaz!

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İSKİ bütçe yatırım ve performans programı Kasım ayı genel kurulunda, kurum adına bilgi verdi. Mermutlu’nun ardından konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, "Biraz önce İSKİ’nin Sayın Genel Müdürünün sunumunu izledik. Sayın Genel Müdür sunumda ez cümle, "Biz İstanbul’a kullanma amaçlı suyu tedarik ederiz, çeşmelerden suyu akıtırız, atık suları bertaraf edebildiklerimiz kadarını İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinden, edemediklerimizi de dereler ve denizlere bırakarak bertaraf ederiz. 2022 yılında İstanbullu vatandaşlar, çevre severler, doğa severler İSKİ’den bir yatırım beklemesin’ diyor" şeklindeki ifadeleri tepki topladı. Meclis sıralarından Başkan Yılmaz için “Yancı!” ve “Ayıp!” sesleri yükseldi.

Yancı yakıştırmasına Yılmaz'dan cevap: Kakafoni yapanlar beni anlamaz!
Editör: Yaz Dostum
24 Kasım 2021 - 21:18 - Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 21:35
İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İSKİ bütçe yatırım ve performans programı Kasım ayı genel kurulunda, kurum adına bilgilendirmede bulundu. Mermutlu'nun ardından İSKİ’yi eleştiren MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP ve Millet İttifakı meclis üyelerinin tepkisini çekti.

“İSKİ’NİN TOPLAM HİZMET ALANI 5 BİN 461 KM2’YE HİTAP EDİYOR”

Yılmaz, İBB'nin Kasım ayı meclis toplantısının 5. Oturumunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İSKİ 16 milyon yurttaşımıza ve İstanbul’umuza hizmet eden güzide bir kurumumuz. Daha önceki yönetimler tarafından İstanbul’a yapılan İSKİ’nin büyük hizmetlerini, hep beraber müşahede ediyoruz. Ben İSKİ’nin görev sahasını ve büyüklüğünü işaret edebilme adına bazı rakamları paylaşmak istiyorum. İSKİ’nin toplam hizmet alanı 5 bin 461 km2’ye hitap ediyor. Abone sayısı 6 milyon 709 bin 502. Su şebekesinin uzunluğu 19 bin 804 km. İsale hattının uzunluğu 3 bin 52 km. Su kaynaklarının verimine gelince 1 milyar 653 milyon metreküp/yıl. İçme suyu arıtma tesisleri 21 adet. İçme suyu arıtma tesislerinin günlük kapasitesi de 4 milyon 352 bin 220 metreküp/gün. Kanal şebeke uzunluğu 16 bin 746 km. Kolektör uzunluğu 1197 km. Tünel uzunluğu 201 km. Atık su arıtma tesisleri 90 adet. Atık su arıtma tesislerinin gün kapasitesi de 5 milyon 814 bin 510 metreküp/gün.

"İSKİ’NİN SAYIN GENEL MÜDÜRÜ, 2022’DE İSTANBUL HALKI İSKİ’DEN YATIRIM BEKLEMESİN DİYOR” İFADELERİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Biraz önce İSKİ’nin Sayın Genel Müdürünün sunumunu izledik. Dikkatle takip ettim. Sayın Genel Müdür sunumda ez cümle, “Biz İstanbul’a kullanma amaçlı suyu tedarik ederiz, çeşmelerden suyu akıtırız, atık suları bertaraf edebildiklerimiz kadarını İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinden, edemediklerimizi de dereler ve denizlere bırakarak bertaraf ederiz. 2022 yılında İstanbullu vatandaşlar, çevre severler, doğa severler İSKİ’den bir yatırım beklemesin” diyor.”

İSKİ'NİN YATIRIM PROGRAMINI HİÇE SAYAN TAVRI AYIPLANDI

Başkan Volkan Yılmaz'ın sözü burada meclis sıralarından yükselen sesler nedeniyle bölündü. İSKİ’yi yatırım yapmayacağı yönünde itham eden Başkan Yılmaz, CHP ve Millet İttifakı meclis üyeleri tarafından ayıplandı.

“YAYLACILIK YAPTIĞINIZ İÇİN DİNLEMİYORSUNUZ”

Başkan Yılmaz, “Benim söylediğimi anlayamadınız. Sayın Genel Müdür, “Bu gelirle, bu giderle biz ancak İSKİ’nin rutin işlerini yaparız. Yeni bir İleri Biyolojik Tesisi yapamayız. Yeni kanalları, yeni isale hatlarını yapmakta zorlanırız” diyor. Genel Müdürün ifadelerini dinlemiyorsunuz, yaylacılık yapıyorsunuz” sözleriyle keskin tavrını sürdürdü.

YANCI YAKIŞTIRMASI

Bu noktada meclis sıralarından Başkan Yılmaz için “yancı” yakıştırması yapıldı.

“KAKAFONİ YAPANLAR BENİ ANLAMAYACAKLAR ZATEN”

Başkan Yılmaz, buna cevap olarak “Söylediklerini sana misliyle iade ediyorum. Sen kimsin bana yancı diye hitap ediyorsun? Edep sınırlarına davet ediyorum. Beni en çok anlayan şu an Genel Müdürün kendisi. Beni dinlemeyenler, kakafoni yapanlar beni anlamayacaklar zaten” dedi.

“İSKİ MUSLUKLARIMIZDAN İÇME SUYUNU AKITAMIYOR”

Başkan Yılmaz, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Bakın İSKİ’nin sitesinde ne yazıyor; “İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ; su havzalarından alınan ham suları TS 266 İçme Suyu Standardı (İnsanî Tüketim Amaçlı Sular Standardı) ile Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Avrupa Birliği (EC) içme suyu standartlarına uygun olarak arıtıp kullanıcılara kaliteli ve içilebilir su temin etmeyi, çevre ve insan sağlığını esas alarak atık suları biyolojik veya ileri biyolojik olarak arıtarak alıcı ortama deşarj etmeyi birincil görev olarak benimsemiştir.”

Şimdi gelin İSKİ’nin asli görevlerinden birincisini tartışalım.

İSKİ, İstanbullu vatandaşlarımıza içilebilir su temin edebiliyor mu? Salonu şereflendiren meclis üyelerine, İSKİ genel müdürüne ve İBB Başkanımıza soruyorum; hangimiz evimizde İSKİ’nin musluktan akıttığı suyu içiyoruz? Bu iddianızı gerçekleştirmek için bir vizyon koyarak bunu gerçekleştireceğiz derseniz saygı duyarım ama o zaman internet sitenizi güncelleyin. Demek ki İSKİ, birinci vazifesini yerine getiremiyor. İçme suyunu musluklardan akıtamıyor. İçilebilir su ibaresini internet sitesinden kaldırılsın.”


Haber : Hazal BAŞARAN
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum