Yazıcı: Son 3,5 yılda İstanbul değil, İmamoğlu'nun beceriksizliği konuşuldu

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, CHP’li İBB yönetiminin 3,5 yılını mercek altına alarak sert eleştirilerde bulundu.

Yazıcı: Son 3,5 yılda İstanbul değil, İmamoğlu'nun beceriksizliği konuşuldu
Editör: Yaz Dostum
05 Eylül 2022 - 16:22 - Güncelleme: 05 Eylül 2022 - 16:25
Silivri Belediye Meclisi’nin 05/09/2022 Pazartesi tarihine rastlayan Eylül Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söz alarak İstanbul gündemine dair görüşlerini ortaya koyan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, 2019 yılında göreve gelen CHP’li İBB yönetiminin geçen 3,5 yılda ne yaptığını ve yapmadığını anlattı. İmamoğlu’nun İstanbul ve İstanbulluları hak ettiği hizmetten mahrum bıraktığını söyleyen Yazıcı, “Son 3,5 yılda İstanbul, İstanbullu değil; Sayın Başkanın algı, manipülasyon ve beceriksizliği konuşuldu” dedi.

Yazıcı, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Yaşadığımız ve yönetmek üzere emanetlerini aldığımız ilçelerimizde yapılan ya da yapılamayan hizmetleri bu meclislerde konuşuyor ve değerlendiriyoruz. İlçelerimizi İstanbul’dan bağımsız olarak düşünmek ve öylece değerlendirmek çoğu zaman yetersiz kalıyor. İstanbul’da yaşananlardan her birimiz ve her ilçemiz etkileniyor. Dolayısıyla bugün sizlere geride bıraktığımız günlere dair İstanbul ve İstanbul’u yöneten siyasi anlayışla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum.

Aslında bakarsanız İstanbul’un gündemi 3,5 yıldır boş ve faydasız tartışmalarla meşgul edilmiştir. İBB tarafından İstanbullulara duyurulan ve İstanbul için hiçbir yatırım ya da proje maalesef yoktur. Son 3,5 yılda konuşulan ya da tartışılanları hatırladığımızda bu söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır.

Mesela İstanbul’da son 3,5 yılda falanca ilçemizde planlanan devasa bir spor kompleksinin uluslararası standartlara uygun lup olmadığı tartışmaları yaşanmamıştır çünkü İBB tarafından başlatılan böyle bir yatırım yoktur.

Mesela İstanbul’da son 3,5 yılda planlanan bir metro hattı için yapılan bir kamulaştırma meselesi tartışılmamıştır. Çünkü İBB tarafından planlanıp başlanan yeni bir metro hattı yoktur.

Mesela İstanbul’da son 3,5 yılda İstanbul’un vizyonuna uygun devasa bir projenin yapılıp yapılmadığı tartışılmamıştır. Çünkü İBB’nin ve Sayın İBB Başkanının böyle bir vizyoner projesi de yoktur.

Peki bunlar ve buna benzer İstanbul’a katma değer yaratacak projeler konuşulmadığına göre son 3,5 yılda İstanbul’da ne konuşulmuştur? Gelin hep birlikte hatırlayalım.

Aslında her şey Sayın İBB Başkanının kendisini konuşturmak için ortaya attığı saçma bir Temel Atmama Töreni ile başladı. Bildiğiniz gibi seçilir seçilmez Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek orada bir temel atmama töreni düzenlemeyi tercih etti. Yaprakların Sayın Başkanı alkışlayıp alkışlamadığı tartışmaları ile başlayan bu süreç yine Sayın Başkanın tatilleri ve ortaya attığı algılarla devam etti. Kar yağdı, mağdur olan binlerce İstanbullu değil, Sayın Başkanın yediği balık konuşuldu. Yağmur yağdı, evlerini su basan binlerce ailenin mağduriyeti değil, Sayın Başkanın eşinin başında olup olmadığı konuşuldu. Yollarda kalan otobüslerden inip yürümek zorunda kalan İstanbullular değil, CHP’li bir milletvekilline yakınlığı ile bilinen bir firmaya verilen milyarlık ihaleler konuşuldu.

Beceriksizliğin üstünü örtmek için ortaya saçılan algı, yalan ve manipülasyonlar konuşuldu. Söz verildiği halde işinden, ekmeğinden edilen on binlerce emekçinin nasıl mağdur edldiği konuşuldu.

Velhasıl son 3,5 yılda İstanbul, İstanbullu değil; Sayın Başkanın algı, manipülasyon ve beceriksizliği konuşuldu. Bu ortamın müsebbibi sayın İBB Başkanıdır. Zira göreve geldiği günden beri İstanbul’a bir türlü yoğunlaşamayan Sayın Başkan kendi siyasi kariyeri peşinde koştu. Kentine değil, kendine yatırım yapmaya çalıştı. Hal böyle olunca da ortaya kocaman bir başarısızlık çıktı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum