Yerli ve milli tohumlar Silivri'deki yeni üretici kadınlarla buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Silivri'de tören düzenlendi. Yerli ve milli tohumlardan elde edilen fideler ilçedeki yeni üretim yapacak olan kadınlara dağıtıldı.

Yerli ve milli tohumlar Silivri'deki yeni üretici kadınlarla buluşturuldu
Editör: Yaz Dostum
19 Nisan 2021 - 22:21

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Fide Dağıtım Töreni düzenlendi.
 
Profesyonel üretici olmayan vatandaşların tarımla buluşturulması, yerli ve milli tohumların tanıtılması, sağlıklı ürün üretilmesi ve çocukların üretim sürecini görmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Silivri'deki kadın üreticilere domates, biber, patlıcan ve salatalık fideleri ücretsiz olarak verildi.

Tören sırasında konuşan Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, tarıma olan ilginin günden güne artması ile birikte projenin amacına ulaşacağına dikkat çekerek, hayırlı ve bereketli ürünler elde edilmesi konusunda iyi dilek ve temennilerde bulundu.

Tören, hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona erdi.

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum