Yerlikaya müjdeyi verdi! Silivri'ye yeni okullar yapılacak!

Silivri'deki tarihi köprülerin açılış merasiminde konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim alanında ilçeye kazandıracakları projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Silivri'ye yeni okulların yapılacağının müjdesini veren Yerlikaya, "Okulların yerleri tespit edildi. Kaynağı hazır. İnşallah en kısa zamanda ihale sürecini başlatıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.

Yerlikaya müjdeyi verdi! Silivri'ye yeni okullar yapılacak!
Editör: Yaz Dostum
19 Ekim 2021 - 01:24 - Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 01:28
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliği ile restore edilen Silivri Mimar Sinan Köprüsü ve Boğluca Deresi üzerindeki tarihi Kısa Köprü, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eğitimde fırsat eşitliği ve 2023 hedefleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte eğitim alanında il genelinde yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

18 yılda İstanbul'da 187 Milyon TL harcanarak 45 projenin tamamlandığını ve 496 derslik kazandırıldığını ifade eden Yerlikaya, Silivri'de de hayata geçirecekleri projelerden bahsederek ilçeye yeni okulların yapılacağının müjdesini verdi.

Yerlikaya, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Kıymetli hemşehrilerim; eğitim alanında İstanbulumuzda çok büyük adımlar atıyor önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği ve 2023 hedeflerini yakalamak için son 18 yılda ilimizde 187 Milyon TL harcanarak 45 proje tamamlandı ve 496 derslik kazandırıldı. Geçtiğimiz Cuma günü Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Haydar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin açılışını gerçekleştirdik. Bakanımızın sizlere çok selamını getirdim. 

Buradan, Silivri’ye yakın zamanda eğitim alanında yapacağımız birkaç projenin müjdesini vermek istiyorum. Selimpaşa Mahallesi’nde 32 derslikli bir ortaokulun, Yeni Mahalle’de ise biri 32 derslikli ilkokul, diğeri yine 32 derslikli ortaokulun ihalesini yapıyoruz. Mimar Sinan Mahallesi’nde de 40 derslikli Anadolu Lisemiz için ihaleye çıkıyoruz. Ayrıca ilçenize 8 derslikli 5 Anaokulu da yaptırıyoruz yerleri tespit edildi kaynağı hazır. İnşallah en kısa zamanda ihale sürecini başlatıyoruz. Şimdiden şehrimize ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum