Yeşilçam'ın kötü adamı Hikmet Taşdemir'e CHP'den ahde vefa

Korkusuz Korkak filminde 'Gaddar Kerim', Umudumuz Şaban'da 'Mardinli Arif' ve Tatar Ramazan da 'Cıbıl Halil' karakterleriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın 'kötü adam'ı Hikmet Taşdemir, uzun yıllardır yaşadığı Silivri’de sevenleri ile buluştu. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile yönetimi de usta oyuncuyu yalnız bırakmayarak ahde vefa örneği gösterdi.

Yeşilçam'ın kötü adamı Hikmet Taşdemir'e CHP'den ahde vefa
Editör: Yaz Dostum
28 Ocak 2023 - 22:51 - Güncelleme: 28 Ocak 2023 - 23:00
Canlandırdığı kötü karakterle Türk sinemasına damga vuran isimler arasına giren Hikmet Taşdemir, bugün uzun yıllardır ikamet ettiği Silivri’de sevenleri ile bir araya geldi. Buluşma etkinliğinde Taşdemir’i ilçe protokol mensuplarından CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile yönetiminin yalnız bırakmaması dikkat çekti. 

Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynayan Hikmet Taşdemir, sinemaya giriş hikayesinden başlayarak bir döneme damga vuran filmlerde canlandırdığı karakterler ile özel hayatına dair pek çok bilinmeyeni anlattı. Asıl çıkışını Kemal Sunal filmleriyle yaptığını belirten Yeşilçam emekçisi, “Yılmaz Güney, Türkan Şoray ve Tarık Akan gibi değerli oyuncularla pek çok filmde yer aldım ama Korkusuz Korkak'ta 'Gaddar Kerim' ve Umudumuz Şaban'da 'Mardinli Arif' karakterleriyle tüm Türkiye beni tanıdı” dedi. Unutulmamak ve hep hatırlanmak istediğini dile getiren 81 yaşındaki usta oyuncu, “Dünyada olmadığım zaman arkamdan bir Fatiha okursanız hepinize minnettar olurum” sözleri ile sevenlerinden ricada bulundu. Naif kişiliği ile buluşmaya katılan hayranlarının gönlünü bir kez daha fetheden oyuncu, sevenleriyle sohbet ederken, imza vermeyi ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Hikmet Taşdemir Türk, 1942 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri ve Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil hafızalarda yer etti. Ayrıca Yılmaz Güney'in imzasını taşıyan Umutsuzlar filminde parmaksız isimli kiralık katili oynadı. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. TRT'de yayımlanan "Osmancık" ve "Küçük Ağa" dizilerinde rol aldı. Hikmet Taşdemir, uzun yıllardır Silivri'de yaşıyor.


Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum