Yıldız: "Silivri Belediyesinin Kendi Öz Kaynaklarıyla Yaptığı Bir Hizmet Yok!"

2020 yılı Faaliyet Raporunu içeren gündem maddesiyle ilgili CHP Grubu adına konuşan Melih Yıldız, “Devletin, hükümetin ve Büyükşehir’in yatırımlarını çıkardığımızda Silivri Belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı bir hizmet yok. Sadece devletin ve Büyükşehir’in hizmetleriyle Silivri yönetilmez” dedi ve tavsiyede bulundu: “Belediye yönetimi Silivri’ye dair yüzeysel marka kent yaklaşımının ötesine geçmeli.”

Yıldız: "Silivri Belediyesinin Kendi Öz Kaynaklarıyla Yaptığı Bir Hizmet Yok!"
Editör: Yaz Dostum
09 Nisan 2021 - 22:21

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Nisan ayı 2. birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleşti.  CHP Grubu adına konuşan Melih Yıldız, 2020 yılı Faaliyet Raporunu yetersiz bulduğunu ifade ederek, “Silivri’ye umut olacak bir vizyon biz göremedik” çıkarımını yaptı.

“ELİNİZDEKİ DEVLET VE BÜYÜKŞEHİR’İN EŞİT HİZMET ANLAYIŞINDAN YARARLANMALISINIZ”

Melih Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi:


“İlçemizi geleceğe taşıyacak hizmetlerin bu mecliste konuşulması, tartışılması gerektiğine inanmaktayız. Kentin ekonomik hayatının canlandırılması için yönlendirici ve teşvik edici olmak, belediyeyi yönetirken istihdamı artırmayı, üretim ve girişimcilik kapasitesini yükseltmeyi önümüze öncelikli hedef olarak koymalıyız.  Bunun yanı sıra çevre planından gelen nitelikli fonksiyon alanlarının varlığıyla birçok avantaja sahip bir ilçeyiz. Bunların geliştirilmesi ve yaşama geçirilmesi için elinizdeki hükümet desteği ve Büyükşehir’in herkese eşit anlayışından yararlanılmalıdır. 

“MARKA KENT YAKLAŞIMI YÜZEYSEL KALIYOR”

Belediye yönetiminin Silivri’ye dair yüzeysel marka kent yaklaşımının ötesine geçmek, akıllı-yaratıcı-sürdürülebilir-çocuk dostu kent- kadın dostu kent gibi dünyadaki yeni kavramları yakından izleyerek ve uygulayarak bilgi birikim ve vizyona sahip olmamız gerekiyor.

“İDDİALARIMIZIN DOĞRULUĞUNU KANITLAYAN BİR FAALİYET RAPORU”

Faaliyet raporuna baktığımızda Silivri için çizdiğiniz vizyon, yönetim anlayışınız ve hangi hizmetleri gerçekleştirdiğinizi inanın göremedik. 1 Nisan günü elimize ulaşan şaka gibi bir faaliyet raporuyla karşı karşıyayız. Bizim sürekli dile getirdiğimiz iddiaları kanıtlayan bir faaliyet raporu. Devletin, hükümetin ve Büyükşehir’in yatırımlarını çıkardığımızda Silivri Belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı bir hizmet yok. Sadece devletin ve Büyükşehir’in hizmetleriyle Silivri yönetilmez.

“3 SENE DE BÖYLE YÖNETİLİRSE VAH SİLİVRİ’NİN HALİNE!”

Başkan bey faaliyet raporunun ilk sayfasında, ‘Silivri’ye hizmet görevimizde 2. Yılı geride bıraktık.2020 yılı verdiğimiz sözlerin hayata geçirildiği, projelerin oluşturulduğu bir yıl olmuştur’ diyor. Eğer önümüzdeki 3 yılda böyle olursa vah Silivri’nin haline!

“SİLİVRİ’YE UMUT OLACAK BİR VİZYON YOK”

Bu faaliyet raporunda esnaf yok, işçi yok, genç yok, çocuk yok! Özellikle Silivri’ye umut olacak bir vizyon biz göremedik.

“KIRSALDAKİ YIKIM HASSASİYETİNİ YERLEŞİK ALANLARDA DA GÖSTERİN”

Faaliyet raporunda bol bol fotoğraf var, Başkan özellikle de kaçak yıkımlara geniş yer vermiş. Bu konuda kendisini takdir ediyoruz fakat kırsal alanda gösterdiği kaçak yıkım hassasiyetini, yerleşik alandaki kaçaklarda da gösterirse daha adil bir Belediye Başkanlığı yapmış olur diye düşünüyorum.

“SOSYAL YARDIM İŞLERİ BÜTÇESİNİ VATANDAŞIMIZ İÇİN KULLANMALIYDINIZ”

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesi dikkatimizi çekti. Müdürlük için 6 milyon gibi bir hedef koymuşsunuz. Gerçekleşme oranı 4 milyon 500 bin gibi bir rakam. 2020 yılında pandeminin dünyamızı ve doğal olarak ilçemizi kavurduğu bir dönemde sosyal işler müdürlüğünün bütçesinin tamamını vatandaşlarımız için kullansaydınız daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne baktığımızda ise 9 milyon gibi bir rakam ayırmışsınız, 5 milyon gibi bir gerçekleşme rakamı hedeflenmiş. Bunu anlayabiliyoruz. Kültür işlerinizi pandemiden dolayı gerçekleştiremediniz ama keşke kalan bütçeyi sosyal işler için kullansaydınız, daha iyi olurdu.

“KOMŞU BELEDİYELER ESNAFA NAKDİ YARDIM YAPARKEN, SİZ TELEFON NUMARALARI PAYLAŞTINIZ”

Başkan bey her seferinde ‘bütçemiz fazla verdi’ diyor ya, şimdi bizde doğal olarak kendisinden dar gelirli vatandaşlarımıza ve esnafımıza destek olmasını beklerken, bir sabah sosyal medyaya baktığımızda belediye başkanımızdan bir müjde gördük. Müjde açıklaması bizi heyecanlandırdı fakat müjdeye baktığımızda Başkan bey; ‘Hafta sonu kısıtlamalarındayız. Yemek sektöründeki esnaflarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Esnaflarımızdan sipariş vermek isteyen Silivrili hemşerilerimiz aşağıdaki irtibat numaralarından iletişime geçebilir’ diyor. ‘Başkan Yılmaz’dan esnaflara destek’ diye bunu duyurmuşsunuz(!) Esnaflara destek adı altında komşu belediyelerimiz belediye meclis kararlarıyla dar gelirli esnaflarımıza veya pandemiden dolayı kapatılan restoran/cafe işletmelerine 2 bin lira destek yaparken siz vatandaş sipariş versin diye sadece telefon numaralarını paylaşarak esnafa destek olduğunuzu zannetmişsiniz.

“ÇÖP TOPLAMA İŞİNDE SİZE ZARAR EDECEĞİNİZİ SÖYLEMİŞTİK”

Temizlik İşleri Müdürlüğü bir diğer konu. Sayın Başkan bu yıl 25 milyon gibi bir rakam öngörmüş fakat gerçekleşme oranı 23 milyon gibi bir rakam. Geçen yıl Başkan bey bize, ‘Ben çöpü 4,5 milyona toplayacağım’ sözünü vermişti. Başkan bey yeni alınan çöp kamyonlarının önünde demeç vermiş, ‘İstanbul’da 39 ilçe içinde çöp toplama işini ihale etmeyerek kendi imkanları ile toplayan tek belediyeyiz ve bu işi yıllık 14 milyon TL daha ucuza mal ederek bu parayı Silivri Belediyesinin kasasında tutuyoruz böylece 5 yılda 70 milyon çöpe gitmeyecek’ demişti. Biz defalarca çöp toplama işini 4,5 milyona yapamayacağını söylemiştik ama kendisi bize kızdı, söylendi, fevri hareketler içinde bizi kırdı. Şimdi ben Başkan beyden bekliyorum ‘4,5 milyona yapacağım’ dediği çöp toplama işini sadece ve sadece 23 milyon artı yakıt harcamaları ve amortisman giderleri de bunun içinde olmayan rakamlarla yani bizim öngördüğümüz tahmini rakam 30 milyon civarında gerçekleştirmişsiniz. Şimdi biz 4,5 milyona bu çöpü toplayacağım diyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım yoksa 30 milyona mal olduğunu faaliyet raporu ile bize belgeleyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım? Volkan bey inşallah bizi bu konuda aydınlatır.”

2020 faaliyet raporu, CHP Grubunun itirazı nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum