Yılmaz; "2020 Faaliyetlerini Gerçekleştirirken Tek Kuruş Borçlanmadık"

2020 yılı Faaliyet Raporunu içeren gündem maddesi nedeniyle bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında sunum yapan Başkan Volkan Yılmaz, “2020 faaliyetlerimizi gerçekleştirirken tek kuruş borçlanmadık, tek kuruş kredi kullanmadık, tek kuruş faiz ödemedik. Bütçe disiplini anlayışımız ile 2020 faaliyetlerini gerçekleştirirken %11’in üzerinde bütçe fazlası verdik” dedi.

Yılmaz; "2020 Faaliyetlerini Gerçekleştirirken Tek Kuruş Borçlanmadık"
Editör: Yaz Dostum
09 Nisan 2021 - 21:09 - Güncelleme: 09 Nisan 2021 - 21:14

Silivri Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Nisan ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu, bu sabah meclis üyelerinin katılımıyla meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 2020 yılı Faaliyet Raporunu içeren gündem maddesi nedeniyle bir sunum yapan Başkan Volkan Yılmaz, kamu kaynaklarını doğru şekilde kullanarak vatandaşa hizmet götürdüklerini ifade etti.

Yılmaz’ın konuşmasından satır başları aynen şöyle:

“Yıllık 18 trilyon maliyete yapılan çöp toplama işini belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla 4 trilyon maliyetin altına düşürmüş bulunmaktayız. Kaba bir hesapla bu uygulama ile 5 yılda Silivri Belediyesi’nin, Silivri’nin 70 trilyonu çöpe gitmeyecek hizmet olarak geri dönecektir.

Silivri’nin simgelerinden olan Kale Park’ın tekrar canlandırılması, Kısa Köprü’nün hizmete açılması, açılışı için gün sayan tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve benzeri girişimleriz tarihi ve kültürel mirasın korunması için verdiğimiz önemin de en güzel işaretidir.

İstanbul için bir ilk olan Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin kurulması, tamamlanmış olan kentsel dönüşüm stratejik belgesinin hazırlanması ve her türlü afete hazırlıklı fiziki ve sosyal altyapının oluşturulduğu bir Silivri hedefine ulaşmanın kilometre taşlarındayız.

Şükürler olsun ki faaliyetlerimiz halkın rızasına dayalı, bu nedenle de Silivri Belediyesi’ne duyulan güven her geçen gün artıyor. Bunun en güzel örnekleri de hayırseverlerin bağışlarındaki ciddi artışlar. Silivri’mize kazandırdıkları sağlık ocakları, kreşler, sosyal tesisler, aşevleri vb. tesislerdir.

İlçemizin değişik yerlerinde yapımı devam eden spor tesisleri, sosyal donatı alanları, bir yılda diktiğimiz yaklaşık 5 bin ağaç yeşile, doğaya ve spora verdiğimiz önemin de göstergesidir.

2020 faaliyetlerimizi gerçekleştirirken tek kuruş borçlanmadık, tek kuruş kredi kullanmadık, tek kuruş faiz ödemedik. Bütçe disiplini anlayışımız ile 2020 faaliyetlerini gerçekleştirirken %11’in üzerinde bütçe fazlası verdik.

Geride bıraktığımız bir yıldaki çalışmalarımıza katkı sağlayan hükümetimize, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, MHP, CHP ve AK Parti Gruplarının değerli meclis üyelerine, 7/24 çalışan mesai arkadaşlarıma, basınımızın güzide temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, Silivri’nin paydaşlarına ve hemşerilerimize yürekten teşekkür etmek istiyorum.

2021 yılında Silivri’nin hizmetinde “Hepimiz Biriz”e yolculuğumuz emin adımlarla devam edecektir.”

MUHALEFET YETERLİ GÖRMEDİ

2020 yılı Faaliyet Raporunu içeren gündem maddesi CHP Grubu’nun itirazı neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi. 


Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum