Yılmaz; "250 Ton Arpayla Silivri'de 10 Bin Dönüm Arazi Ekilecek"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TRT Haber'de yayınlanan Emek İster programında tarım çalışmalarıyla alakalı değerlendirmede bulundu. Yılmaz, “Biz Silivri Belediyesi’nin hiç ekilmeyen 300 dönüm arazisine arpa ektik. Buradan 250 ton hasat elde etmeyi düşünüyoruz. Dar gelirli çiftçimize, dar gelirli hayvancımıza 500’er kiloluk dilimler halinde hiçbir bedel almadan hibe edeceğiz. 250 ton arpayla Silivri’de 10 bin dönüm arazi ekilecek” dedi.

Yılmaz; "250 Ton Arpayla Silivri'de 10 Bin Dönüm Arazi Ekilecek"
Editör: Yaz Dostum
01 Haziran 2020 - 15:18 - Güncelleme: 01 Haziran 2020 - 15:24
  
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TRT Haber'de yayınlanan Emek İster programına konuk oldu. Yılmaz, yerli ve milli üretime yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
  
“FİDELERİMİZ MİLLİ OLUP KENDİMİZ ÜRETMEKTEYİZ”

Üretime, üreticiye ve yetiştiriciye her zaman destek olacaklarının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Biz yerli, milli, atalık tohumlarımızla yazlık sebzelerimizi ekiyoruz; Domatesten karpuza, karpuzdan bibere kadar. Kendi ürettiğimiz fideler. Hibrit tohum değil tamamen yerli, milli, Türk tohumlarından yaptığımız fideleri çiftçilerimize de dağıtacağız.
 
“250 TON HASATI DAR GELİRLİ ÇİFTÇİMİZE VE HAYVANCIMIZA BEDELSİZ DAĞITACAĞIZ”

Biz Silivri Belediyesi’nin hiç ekilmeyen 300 dönüm arazisine arpa ektik. Buradan 250 ton hasat elde etmeyi düşünüyoruz. Dar gelirli çiftçimize, dar gelirli hayvancımıza 500’er kiloluk dilimler halinde hiçbir bedel almadan hibe edeceğiz. 250 ton arpayla Silivri’de 10 bin dönüm arazi ekilecek. Bu yıl bu çalışmaya başladık.

“ELİMİZDE 20 BİN FİDE BULUNUYOR”

Domates, biber,salatalık, karpuzla başladık; bütün atalık tohumlardan fideler elde ettik. 20 bin fidemiz oldu şu an elimizde. Bu dönem bu fideleri ekip, bu fidelerden tohum ve bir sonraki fideleri de Silivri’deki üreticiyle paylaşmayı düşünüyoruz. Burada Sebze Üreticileri Kooperatifi var. Köy Pazarımızda onların da yeri var. Onlarla da bu konuyu paylaşıyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum