Yılmaz; Atatürk'e Hakaretlerin Arkasında "Kripto Parmaklar" Olabilir

Ayasofya-i Kebir Camii Şerif'de gerçekleşen icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarını işaret eden bir konuşma ile ‘zalim ve kafir' diye lanet okuyan imama toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler gelirken bugün yapılan Silivri Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısında Başkan Volkan Yılmaz, Atatürk’e yönelik son dönemde ivme kazanan saldırılarla ilgili isim vermeden konuştu. Atatürk’ün milletimizin ortak değeri olduğunun altını çizen Yılmaz, “Ben bunların birçoğunun maksatlı olarak yapıldığını, birçoğunun da hükümetimizin yapmış olduğu çok önemli belki de tarihe not düşecek yatırımların hemen akabinde yapılıyor olmasının da ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini, kripto parmakların da bu yapılan açıklamaların arkasında olduğunu düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Yılmaz; Atatürk'e Hakaretlerin Arkasında "Kripto Parmaklar" Olabilir
Editör: Yaz Dostum
07 Haziran 2021 - 20:40 - Güncelleme: 07 Haziran 2021 - 21:04

Ayasofya’da devlet erkânının da katıldığı törende İmam Mustafa Demirkan’ın “Bu ve bu gibi mabedler mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Bu mabet müzeye çevrildi. Onlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir. Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleriyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü işaret eden konuşması tüm kesimlerden tepki topladı.

Bugün gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında isim vermeden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yapılan saldırı ve hakaretlere değinen Başkan Volkan Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ortak bir değeri olduğu gibi herkesin de saygı duyması gereken bir şahsiyet olduğuna dikkat çektiği konuşmasında yapılan saldırı ve hakaretlerin “maksatlı” olabileceğini kaydetti.

“BİRÇOĞU HÜKÜMETİMİZİN ÖNEMLİ YATIRIMLARININ PEŞİ SIRA YAPILAN BU SALDIRILARIN CİDDİ ŞEKİLDE ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz günlerde bizi üzen hadiseler de yaşandı. Bunlardan birisi de ortak değerimizin olması gerektiği ve her zaman içimizde ortak bir değer olarak yaşattığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaretler. Ben bunların birçoğunun maksatlı olarak yapıldığını, birçoğunun da hükümetimizin yapmış olduğu çok önemli belki de tarihe not düşecek yatırımların hemen akabinde yapılıyor olmasının da ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini, kripto parmakların da bu yapılan açıklamaların arkasında olduğunu düşünüyorum.

Atatürk’ümüze yapılan saldırı ve hakaretlerle ilgili MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında gür sesle yapmış olduğu açıklamalardan birkaç pasajı sizlerle paylaşarak cevap vermiş olmak istiyorum;

(Merhum Hocamız Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in yüksek lisans talebesi olan bir gazeteci, onunla ilgili bir hatırasını şu şekilde nakletmişti:

“Bir gün derste bir arkadaşımız Atatürk’ümüzü sorgular gibi konuşmuştu. Sevgili Hocam Bahaeddin Ögel, Kaşgarlı Mahmud’dan bir öyküyle cevap verdi.

Öykü şöyleydi:

Bir kervan yolunda giderken bir kartal kervancının börküne pençe atar. Kervancı börkünü sıkıca tutar ama kartal kervancıyı börküyle havaya kaldırırken kervancıyla beraber kervancının bacaklarıyla sıktığı altında ki eşekte havaya kalkar. Bu kez eşeğe bağlı develer de bir sıra halinde havaya kalktığı anda en arkadaki deve Allah’a şöyle yalvarır. Allah’ım, kervancının bileğine güç ver de börkünü sıkı tutsun.”

Bu öyküyü anlattıktan sonra Hocamız sözlerini şu tarihi hükümle bağlamıştır:

“Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizin simgesidir, ona laf yoktur.” Baş giderse börk gider, börk giderse il gider, iffet gider. Allah muhafaza bir daha da geri gelmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, lamı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür.

Atatürk Türkiye’dir. Atatürk Cumhuriyettir. Atatürk maşeri vicdana altın harflerle kazınmış Ne Mutlu Türküm Diyene seslenişinin mimar başıdır. Onu rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sadık kalmak her nesil, her Türk evladı için ödevdir.

Emel sahiplerini uyarıyorum, Atatürk’ten elinizi çekin, isnatlarınızı kesin, dilinizi susturun. Fani bedeni olmasa da, müstesna hatıralarını ve yüksek fikirlerini cesaretle savunacak büyük Türk milleti vardır ve kötü niyetlilerin alayını karşılamaya gücü yetecektir. Anıtkabir ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halat olan Milliyetçi Hareket Partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonuna kadar sahip çıkacaktır.)

Değerli arkadaşlar bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğimi ifade etmek istiyorum.”



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum