Yılmaz'dan Balıkçılar Çarşısı açıklaması: "Ne Özcan Beyi suçluyoruz ne Selami beyi suçluyoruz"

Sahilin liman kısmındaki restoran gibi balıkçı işletmesi yapıların geçmiş dönemde kaçak yapıldığını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuyla ilgili son açıklamasında, “Bizim kimseyi suçladığımız yok. Ne Özcan Beyi suçluyoruz, ne Selami beyi suçluyoruz” dedi.

Yılmaz'dan Balıkçılar Çarşısı açıklaması: "Ne Özcan Beyi suçluyoruz ne Selami beyi suçluyoruz"
Editör: Yaz Dostum
13 Mayıs 2022 - 20:52 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 20:56
Mayıs ayı meclis toplantısının 1. Birleşiminde gündeme gelen ve Bakanlıkça yıkım kararı çıkan balıkçı barınakları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, barınaklardaki restoran gibi yapıların geçmiş dönemde kaçak yapıldığını ifade ederek, “Biz hiç kimsenin mağdur olmadığı ve Silivri’ye yakışan görüntülerin olduğu alanlar ve tesisler istiyoruz.” demişti.

Bugün yapılan 2. Birleşimde ise Başkan Volkan Yılmaz, kimseyi suçlamadığını söyledi öte yandan balıkçı barınağında lokanta faaliyetlerinin yasaya uygun olmadığının altını çizdi.

“BİZ KİMSEYİ SUÇLAMIYORUZ”

Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bu konuda konuşmak çok istememiştim ama hem benden önceki Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile ondan önceki Belediye Başkanımız Selami Değirmenci bu konuda açıklama yapma gereği hissettiler. Konu çok basit, çok açık. Bizim kimseyi suçladığımız yok. Ne Özcan Beyi suçluyoruz, ne Selami beyi suçluyoruz.

“BALIK LOKANTALARI, YASAYA UYGUN DEĞİL”

Şu an hepimizin yürüdüğü sahilde Küpeşte’den başlayarak balık lokantalarını ve balıkçı ağlarının konduğu barınakların da içinde bulunduğu alanın tamamı Silivri Balıkçı Barınakları olarak adlandırılıyor. Balıkçı Barınaklarındaki bütün yetki, görev, sorumluluk büyük ölçüde Tarım Bakanlığına ait. Yasa balıkçı barınaklarının içinde yalnızca balıkçılık faaliyetlerinin yapılabileceğini, balıkçıların, kooperatif üyelerinin toplanıp sohbet edebilmeleri için bu balıkçı barınakları içinde bir lokali olabileceğini, bir tane de avladıkları balıkları satabilecekleri mezat yeri ile ağ kurutma odalarının olabileceğini emrediyor.

“GIDA İŞLETMELERİNİ KASTETTİK”

Bizim buradaki kaçak yapılar belediye eli ile yapıldı dediğimizde biz balıkçı barınağının içindeki ağ kurutma odalarını vs. kastetmedik. Balıkçı barınağının içindeki kafeleri, çay bahçelerini ve yapılmış olan restoranları kastettik.

“VATANDAŞIN UCUZA BALIK YEMESİNİ İSTEMİŞ OLMANIZ KAÇAK OLDUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMİYOR”

Burada Silivri Belediyesi, Volkan Yılmaz, balıkçı barınaklarındaki lokantaları, çay bahçeleri ‘yıkıyor’ demek esasında vicdansızlık. Vatandaş ucuz balık yesin vs. gibi, sebeplerle bunları yapmış olabilirsiniz ama bunların kaçak yapı olduğu, belediye eliyle yapıldığı gün gibi ortada.”
Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum