Yılmaz'dan ekonomi yorumu: Türkiye büyüyecek, kalkınacak, zenginleşecek

Yeni yılın ilk İBB meclisinde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “2021 yılı içinde dünya ile eş zamanlı ülkemizde de ciddi ekonomik sorunlarla karşı kaşıya kaldık. Özellikle ekonomik temelden ve teorik gerçeklerden kopuk kur ve fiyat artışları ülkemizin belini kırmak, huzur ve ümitlerini kesintiye uğratmak için projelendirilmiştir diye düşünüyorum” dedi.

Yılmaz'dan ekonomi yorumu: Türkiye büyüyecek, kalkınacak, zenginleşecek
Editör: Yaz Dostum
10 Ocak 2022 - 21:16
İBB Ocak ayı meclisinde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, dünyada bir süredir yaşanan ve salgın süreci ile hızlanan gelişmelerin ekonomik işleyişin klasik iktisat teorileri ile açıklanamayacak yeni bir seviyeye evrildiğine işaret ettiğini kaydetti.

“DÖVİZ VE FİYATLARDAKİ ARTIŞ, ÜLKEMİZİN BELİNİ KIRMAK İÇİN PROJELENDİRİLDİ”

Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:

“2021’de dünya ile eş zamanlı ülkemizde de ciddi ekonomik sorunlarla karşı kaşıya kaldık. Özellikle ekonomik temelden ve teorik gerçeklerden kopuk kur ve fiyat artışları ülkemizin belini kırmak, huzur ve ümitlerini kesintiye uğratmak için projelendirilmiştir diye düşünüyorum.

“MİLLETİMİZ UYANIK OLMALI”

Ekonomik operasyonlara, siyasi oyunlara, diplomatik tuzaklara karşı milletimiz uyanık olmalı; kur aracılığıyla milli birliğimiz ve toplumsal huzurumuzun kurcalanmasına ve kurutulmasına müsaade edilmemelidir.

“ARALIK AYI ENFLASYONU YÜZDE 13.58, 2021 YILI ENFLASYONU YÜZDE 36.08 OLARAK GERÇEKLEŞTİ"

Hükümetimizin 20 Aralık tedbirleri vasıtasıyla döviz kurundaki düşüşlerin aynı oranda fiyatlar genel düzeyine yansıması vatandaşlarımızın temel mal ve hizmet ihtiyaçlarında indirime gidilmesi, adil ve ahlaki bir beklenti, ekonomik güvenliğimizin de bir gereğidir diye düşünüyorum. %13.58 Aralık ayı tüketici enflasyonuyla 2021 yılında kümülatif enflasyon maalesef %36.08’e tırmanmıştır. Salgın döneminin pek çok olumsuz tesiri kadar döviz kurlarındaki artışlar da maalesef enflasyonu tetiklemiş, arzu edilmeyen seviyelere ulaştırmıştır. Alınan ve uygulamaya konulan tedbirlerle ilerleyen aylarda faiz, enflasyon, döviz kuru makul ve istikrarlı seviyelere gelecektir.

“MÜCADELEYİ TÜRKİYE KAZANACAK”

Türkiye tarafı olduğu zorlu mücadeleyi kazanacak, siyasi gücünü ekonomik bağımsızlığı ile de perçinleyecektir. Türkiye büyüyecek, kalkınacak, zenginleşecek; yatırım, üretim, ihracat, istihdam, cari fazla seferberliği ile Cumhuriyetin 100. yıldönümünü Allah’ın izniyle lider ülke Türkiye ile taçlandıracaktır. Kalben ve inanarak söylüyorum ki; Türkiye imajına, inandırıcılığına, saygınlığına, tarihi vasfına gölge düşürmek için kuyruğa girenler yine hayal kırıklığına uğrayacaklardır!”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Serdar
    2 yıl önce
    Başkanım siz buna gerçekten inanıyorsunuz söylediklerinizi gerçekleşeceğini destekleyen bir ekonomi proğramını göremiyorum milletin ümüğünü sıkarak boğazındaki kokmaya göz diken bir anlayıştan başka ☹️☹️