Yılmaz'dan "geçmiş dönem başkanlarına" sert gönderme!

Kentsel Dönüşüm konusunda geri adım atmayacağını vurgulayan Başkan Volkan Yılmaz, “Biz vatandaşların oylarıyla seçilmiş insanlarız, sorumluluğumuz var. Şahsım adına beddualarla değil, dualarla yad edilen bir Belediye Başkanı olmak istiyorum. O yüzden karınca misali önümüzde kalan süreçte ne yapabilirsek fazlasını yapmaya çalışacağım. Yoksa topu atmak çok kolay; bütçe deriz, İBB deriz, Çevre Bakanlığı deriz hiçbir şey yapmadan görev süremizi daha önceki başkanlar gibi tamamlarız" diye konuştu.

Yılmaz'dan "geçmiş dönem başkanlarına" sert gönderme!
Editör: Yaz Dostum
10 Ağustos 2020 - 15:08 - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 - 15:23

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen meclis oturumunda Kentsel Dönüşüm konusunu masaya yatırdı. Deprem hazırlığı konusunda Silivri Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Yılmaz, siyaseten zarar görme ve vatandaşla karşı karşıya gelme ihtimaline rağmen Kentsel Dönüşüm konusunda taviz vermeyeceğini ifade etti. Yılmaz bu konudaki kararlılığını anlatırken daha önce görev yapmış başkanlara ağır bir göndermede bulundu.

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE OLUMLU YOL ALIYORUZ”
 
Başkan Yılmaz, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Silivri Belediyesi’nin maalesef bugüne kadar bizim elimize ulaşan bir deprem çalışması, deprem hazırlığı veya bir eyleme geçmiş kentsel dönüşüm planı yok. Biz bununla ilgili ciddi mesai harcıyoruz. Bakanlığımızın istediği Kentsel Dönüşüm Strateji belgesini Bakanlığımızın bitirmek durumundayız. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile beraberce yaptığımız çalışmalar neticesinde olumlu bir yol aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih, Silivri ve Avcılar’ı İstanbul’daki depremle ilgili yapılacak çalışmalar için pilot ilçe ilan etti. Bu kapsamda yapılan toplantılara bizzat katıldım. Silivri’de 4 .500 hektarı hiçbir etüt yapılmadan, hiçbir zemin etüdü olmadan imara açılmış. Bu üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mikrobölgeleme çalışması yapılmayan ilçelerden Silivri’nin mikrobölgeleme çalışması yapılmasıyla alakalı ihale aşamasında. Ama ihale aşamasının 6 ay süreceği sonrasında da 6 ay gibi bir çalışma yapılacağını düşünürsek 1 sene gibi zamana ihtiyacımız var.  Ama biz bu süreç içinde durmuyoruz; Kentsel Dönüşüm Strateji belgesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı bina tetkiki yöntemiyle bu süreçte yol almaya çalışıyoruz.

“SİLTAŞ’LA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ”

Yine Silivri’de Kentsel Dönüşüme yol rehberliği yapacak belediyemizin bir şirketi olacak SİLTAŞ. Kentsel dönüşüm noktasında örnek, öncü, önder olma misyonuyla hareket eden bir şirket olacak.  İnşallah ilk projemizde çok yakında. Silivri’nin en eski ve en dayanıksız sitesiyle esasında yaptığımız prensip görüşmeleri tamam ama nasıl derler kazmayı vurup, binaları yıkıp ilk kentsel dönüşümü Silivri Belediyesi Başkanlığının yönetiminde başlatacağız.

“BEDDUALARLA DEĞİL, DUALARLA YAD EDİLMEK İSTİYORUM”

Meslektaşlarım “Başkan Kentsel Dönüşüm hadisesine girme, sıkıntılı bir alan, siyaseten zarar görebilme olasılığın çok yüksek, vatandaşla karşı karşıya gelme olasılığın çok yüksek” dediler. Biz vatandaşların oylarıyla seçilmiş insanlarız, sorumluluğumuz var. Şahsım adına beddualarla değil, dualarla yad edilen bir Belediye Başkanı olmak istiyorum.

"TOPU ATMAK KOLAY, BEN İNSAN ODAKLI BAKIYORUM"

O yüzden karınca misali önümüzde kalan süreçte ne yapabilirsek fazlasını yapmaya çalışacağım. Yoksa topu atmak çok kolay, bütçe deriz, İBB deriz, Çevre Bakanlığı deriz hiçbir şey yapmadan görev süremizi daha önceki başkanlar gibi tamamlarız. Siyaseten belki yara alabiliriz, önemli değil ama vicdanen ve ahlaken yapmamız gerekeni hep beraber yapmalıyız. Ben bu hadiseye insan odaklı bakıyorum. Muhalefet iktidar demeden kentsel dönüşüme destek vermeliyiz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum