Yılmaz'dan İBB'ye: "Tasarruf tedbirlerinizin nezdimizde zerre hükmü yok!"

Göreve geldiği günden itibaren belediyenin mali yapısını düzeltmek ve kaynakları doğru kullanmak gerekçeleriyle kimi desteklenen, kimi kent rantlarının ilçemize adil bir şekilde dağıtılmadığı düşüncesinden hareketle yoğun tartışmalara neden olan bir “tasarruf politikası” yürüten ve bununla her platformda övünç duyan Başkan Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen İBB Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumunda CHP’li Büyükşehir Yönetimini tam da idareli harcama konusu üzerinden sert bir şekilde eleştirdi. İBB Meclisi’nin karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edildiğini ancak buna rağmen uygulamaya neden geçilmediği konusunda hesap soran Yılmaz, “Lütfen bizlere tasarruf tedbirleri, bütçe yetersizliği gibi nezdimizde zerre hükmü olmayacak mazeretlerle de gelmeyin!” dedi.

Yılmaz'dan İBB'ye: "Tasarruf tedbirlerinizin nezdimizde zerre hükmü yok!"
Editör: Yaz Dostum
15 Şubat 2022 - 10:43 - Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 10:49
İBB Meclisi MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün yapılan İBB Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumunda, İBB Meclisi’nin karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesine rağmen uygulamaya geçilmediğini hatırlatarak tepki gösterdi.

Belediyecilik anlayışını tasarruf stratejisi üzerine kuran Başkan Yılmaz, İBB yönetiminin tasarruf tedbirleri ve bütçe yetersizliği gibi gerekçelerini kabul etmeyeceklerini belirtti.

“OY BİRLİĞİYLE ALDIĞIMIZ KARAR NEDEN UYGULAMAYA GEÇMEDİ?”

Yılmaz’ın dikkat çeken konuşması şöyle:

“Büyükşehir Belediyesi meclis karar özetlerinin, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde yayınlatılmasına dair bu çatı altında oy birliği ile aldığımız kararın aradan geçen süreye rağmen neden uygulamaya geçmediğine dair düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İBB Meclisi olarak çok önemli görevler üstlenmekteyiz. Adeta bir ülke kadar nüfusu bulunan bu kadim şehrin kaderinin bizler tarafından belirlendiğini aynı zamanda denetleme görevimizin de bulunduğunu uzun uzadıya ifade etmek değerli vakitlerini almak olacaktır. Diğer taraftan mecliste alınan kararların Büyükşehir ve ilçe belediyeleri marifetiyle doğrudan halkımızı ilgilendirdiği de bir gerçek olsa gerek. ’16 Milyon İçin Çalışıyoruz’ sloganının gerçekten de bir anlamının olduğuna inanmak istiyoruz. Bir şey daha sormak istiyoruz; 16 Milyon İstanbullu çalışmalarımızı duysun, görsün, değerlendirsin ve yorumlasın, saklayacak neyimiz var öyle değil mi?

“HER İKİ KOMİSYON ONAY VERDİ”

Geçtiğimiz Eylül ayında Tevfik Başkanımla birlikte gruplarımız adına bir önerge vererek meclis karar özetlerinin resmi ilan yayınlayan gazetelerimiz aracılığıyla halkımıza duyurulmasını teklif ettik. Sayın Tarık Balyalı önergeye prensipte ‘evet’ dediklerini lakin Plan Bütçe Komisyonuna da havale edilmesi gerektiğini istedi. Yerinde gördüğümüz bu talep doğrultusunda söz konusu önerge Hukuk, Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Geçtiğimiz Kasım ayında da her iki komisyonun uygun görüşü ile meclise gelen bu önerge, tüm parti gruplarının desteğini alarak oy birliğiyle kabul edildi.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, 2019'DAN BERİ BAŞARIYLA UYGULUYOR"

Belediye kanunun ön gördükleri, şeffaflık, kamuoyunun aydınlatılması tartışmalarını çoktan geride bıraktığımızı düşünüyorum. Burada bir hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Cumhur İttifakı olarak sunduğumuz sonradan tüm partilerin desteği ile kabul edilen önergeye konu uygulama 2019 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Bizden sonra birçok Büyükşehir ve ilçe belediyesi de benzer adımları attı. Yani bu uygulamanın ülke geneline yayılması da İBB Meclisi tarafından gerçekleştirildi.

“TASARRUF TEDBİRİ, BÜTÇE YETERSİZLİĞİ GİBİ MAZERETLERLE BİZLERE GELMEYİN”

Önergenin verildiği günden bu yana 5, kabul tarihinden bugüne 3 toplantımızı geride bırakmış bulunmaktayız. Burada oy birliğiyle aldığımız karar sonrası meclis karar özetlerinin halan neden gazetelerde yayınlatılmadığını sizlere sormak istiyorum? Lütfen bizlere tasarruf tedbirleri, bütçe yetersizliği gibi nezdimizde zerre hükmü olmayacak mazeretlerle de gelmeyin.

“KARARIN ARKASINDA DURUN”

Gazetelere üstü kapalı ödenenleri de, gazetelere reklam altında verilenleri de, balya balya ayrılıp büfelerde dağıtılan gazeteleri de, YouTuber’lara ödenen paraları da, reklam ve tanıtım için ayrılan rakamları da hepimiz çok ama çok iyi biliyoruz. Asla bunları tartışmak ve gündeme getirmek değil niyetim. Sizleri kararınızın arkasında durmaya davet ediyorum. Ben Cumhur İttifakı olarak verdiğimiz önergenin ve onun arkasında MHP Grubu olarak duruyorum ve sizlere yüksek sesle soruyorum; meclis karar özetlerini neden yayınlatmıyorsunuz? Bir korkunuz mu var söyleyin bilelim. Söyleyin 16 Milyon İstanbullu da öğrensin.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum