Yılmaz'dan "İlçe Veya Bölgesel Bazda Çöp Ayrıştırma Merkezleri" Teklifi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Seymen Enerji Üretim Tesisi’ne gelen çöpün kaynağında ayrıştırılması için ilçe veya bölgesel bazda ayrıştırma merkezi kurulması teklifini götürdü.

Yılmaz'dan "İlçe Veya Bölgesel Bazda Çöp Ayrıştırma Merkezleri" Teklifi
Editör: Yaz Dostum
08 Haziran 2020 - 17:34 - Güncelleme: 08 Haziran 2020 - 17:38
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük tesisi olacak Seymen Enerji Üretim Tesisi'ni, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile birlikte ziyaret etti. İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci’den tesisin ilk etabının 15 Ağustos’ta devreye gireceği bilgisini alan İmamoğlu, “Bizim için elzem bir iş. Elimizdeki, avucumuzdaki neyse, burada fedakarlık yapıp, bu süreci taşımak istiyoruz. Silivri Belediye Başkanımız da bu sürecin farkında. Hep beraber bu işi ayağa kaldıracağız. Ağustos 15’i iple çekiyoruz” dedi.

YILMAZ: “İBB MECLİSİNDE DESTEK VERDİĞİMİZ YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ”
 
Seymen ziyareti sonrası bir değerlendirmede bulunan Başkan Volkan Yılmaz ise şunları kaydetti: “İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ile birlikte Seymen Mahallemizde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisini ziyaret ederek toplantı yaptık. Bölgemizde koku sorunu nedeniyle oluşan mağduriyetin ortadan kaldırılması adına İBB Meclisinde destek verdiğimiz yatırımları takip ediyoruz.

“ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETECEK PROJENİN DESTEKÇİSİYİZ”

Ayrıca çöpten elektrik üretimiyle ilgili projenin de destekçisi olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.
 
“İLÇE VEYA BÖLGESEL BAZDA AYRIŞTIRMA MERKEZLERİ KURULMASINI TEKLİF ETTİK”

Diğer yandan tesise gelen günlük 12 bin ton çöpün kaynağında ayrıştırılması için ilçe veya bölgesel bazda ayrıştırma merkezleri kurulmasını teklif ettik. Türkiye ekonomisi için, çevre için, bu anlamda yapılacak her türlü yatırımların destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum