Yılmaz'dan İSPARK Öfkesi: "Sahildeki Otoparkın İşletmesini Niye İstiyorsunuz?"

İBB Meclisi Eylül ayı oturumunda konuşan İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz; İSPARK’ın ilçemiz sahilindeki Atatürk Caddesi, 26 ada, 1 parselin güneyinde yer alan 60 araçlık otoparkı bünyesine almak istemesine anlam veremediğini söyledi. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye geçtikten sonra zarar üstüne zarar yapan İSPARK'ın yakında konkordato ilan etmesi beklendiğini belirten Başkan Yılmaz, “Size bu aklı ilçe örgütünüz veriyorsa, ilçe örgütünüz sizi, sizin yönetiminizi siyasete bulaştırmaya çalışıyorsa çok yanlış sularda hep beraber yüzüyorsunuz demektir. Her zaman AK Parti yönetiminin Silivri’ye hizmet götürmediğini, Silivri’yi görmezden geldiğini söylediniz durdunuz. Peki AK Parti yönetimi CHP döneminde bu otoparkı istemedi de siz şimdi bu otoparkı niye istiyorsunuz?” diye sordu.

Yılmaz'dan İSPARK Öfkesi: "Sahildeki Otoparkın İşletmesini Niye İstiyorsunuz?"
Editör: Yaz Dostum
13 Eylül 2021 - 20:40 - Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 21:02
İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Eylül ayı oturumunda İSPARK’a yüklendi. İBB'ye bağlı en büyük şirketlerden biri olan İSPARK'ın gün geçtikçe battığını ifade eden Yılmaz, Silivri sahilindeki 60 araç kapasiteli otoparkın İSPARK bünyesine alınmak istemesine sert bir karşılık vererek, “60 araçlık bir otoparkla 65 milyonluk zararı mı karşılamayı düşünüyorsunuz?” dedi.

“İSPARK’IN 65 MİLYON TL ZARARDA OLDUĞU KONUŞULUYOR”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İSPARK şu an ettiği zararla, neredeyse konkordatoya giden haliyle gündemde. Yaklaşık 65 milyon TL zararı konuşuluyor.

“SİLİVRİ SAHİLİNDEKİ OTOPARK, İSPARK BÜNYESİNDE İŞLETİLMEK İSTENİYOR”

Hal böyleyken bazı ilçelerde İSPARK’ın yol kenarlarındaki parkları bazı belediyelere işletmesi adına devrettiğini duyuyoruz. Gayet doğaldır, bu bir inisiyatiftir, sözümüz yok ama Silivri Belediyesi’ne ait 60 araçlık Silivri sahilinde bir otopark var; Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına Ulaşım Daire Başkanı Utku beyden bir yazı aldık, Silivri Belediyesi’nin halihazırda çok uzun yıllardır işlettiği bir açık otoparkı İSPARK’ın bünyesine istiyorlar.

“SİZE BU AKLI İLÇE ÖRGÜTÜNÜZ VERİYORSA ÇOK YANLIŞ SULARDA YÜZÜYORSUNUZ DEMEKTİR”

60 araçlık bir otoparkla 65 milyonluk zararı mı karşılamayı düşünüyorsunuz? Size bu aklı kim veriyor? Size bu aklı ilçe örgütünüz veriyorsa, ilçe örgütünüz sizi, sizin yönetiminizi siyasete bulaştırmaya çalışıyorsa çok yanlış sularda hep beraber yüzüyorsunuz demektir.

“SEBEP NE?”

Biz Silivri Belediyesi olarak cevaben bunun uygun olmadığını ilettik. Her zaman AK Parti yönetiminin Silivri’ye hizmet götürmediğini, Silivri’yi görmezden geldiğini söylediniz durdunuz. Peki AK Parti yönetimi CHP döneminde bu otoparkı istemedi de siz şimdi bu otoparkı niye istiyorsunuz?

“İSPARK’IN İŞLETTİĞİ OTOPARKLARI SİLİVRİ BELEDİYESİ’NE DEVREDİN”

Araştırdım Silivri’de İSPARK’ın halihazırda 650-700 araçlık otoparkı var. Ve ciddi anlamda Silivri’de zarar ediyorsunuz. Ben Ekrem beye, Doğan beye buradan öneride bulunuyorum; gelin Silivri’deki İSPARK’ın işlettiği otoparkları aynı Maltepe’de, Ataşehir’de yaptığınız gibi Silivri Belediyesi’ne devredin. Sizden daha ucuz, sizden daha kaliteli, sizden daha uygun şartlarda orada hizmet verelim. Kaldı ki şu an Silivri Belediyesi’nin otoparkı İSPARK tarifesinden her saatte 1 TL daha ucuz. İSPARK’ın Silivri’de bir yatırımı yok. Açık otoparkı yok, kapalı otoparkı yok. Onun için biz İSPARK’ın Silivri’de faaliyetlerini Silivri Belediyesi’ne devretmesini istediğimizi buradan duyurmuş olalım.”

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum