Yılmaz'dan Özeleştiri; "Hayvan Haklarını Koruma Noktasında Yetersiziz"

MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB 2020 yılı Ekim ayı toplantısının 1. Oturumunda, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir özeleştiri yaparsak ne ilçe belediyeleri ne Büyükşehir Belediyesi hayvan haklarını koruma noktasında istenilen düzeyde değil” ifadelerini kullandı ve sokak hayvanları için İBB’nin Doğal Yaşam Parkı oluşturması talebini dile getirdi.

Yılmaz'dan Özeleştiri; "Hayvan Haklarını Koruma Noktasında Yetersiziz"
Editör: Yaz Dostum
12 Ekim 2020 - 20:58 - Güncelleme: 12 Ekim 2020 - 21:08
MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB 2020 yılı Ekim ayı toplantısının 1. Oturumunda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada hayvan haklarını koruma noktasında ne yerel yönetimlerin ne de Büyükşehir Belediyesi’nin istenilen düzeyde olmadığını ifade etti. Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunarak, sokak hayvanları için ‘Doğal Yaşam Parkı’ inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

“TÜM İLÇELERDE HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ OLMALI”

Yılmaz, şöyle konuştu:
“ 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü'nü geride bıraktık. Bir özeleştiri yaparsak ne ilçe belediyeleri ne Büyükşehir Belediyesi hayvan haklarını koruma noktasında istenilen düzeyde değil. Ben Silivri Belediyesi’nde yaptığımız konuşmada bütün emeğini hayvanlara harcayan ne hayvan severlere, ne de halisane duygularla korkan vatandaşlarımıza yaranamıyoruz dedim. Buradan hayvan rehabilitasyon merkezi olmayan ilçe belediye başkanlarına sesleniyorum. Tüm ilçelerin acilen hayvan rehabilitasyon merkezlerini hayata geçirmeleri lazım.

“İBB’NİN İSTANBUL’A DOĞAL YAŞAM PARKI KAZANDIRMASI GEREKİYOR”

Büyükşehir’le bu ilçe belediyelerinin rehabilitasyon merkezlerinde görev çatışmaları var veya mükerrer yaptıkları işler var. Biz İBB’nin ilçe belediyeleri ile bu konuda daha verimli çalışma adına bir toplantı yapmasını; yetkilerin, görevlerin yeniden tanımlandığı, İBB’nin 2021 bütçesine bu konuyla ilgili bütçe koyarak Doğal Yaşam Parklarını artık İstanbul’a kazandırması gerektiğini istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Biz Çatalca, Şile gibi taşra ilçelerin sözcülüğüne de yapıyoruz. Allah aşkına İstanbul merkezindeki sokak hayvanlarını kamyonlara doldurup Silivri’ye, Çatalca’ya, Şile’ye atmayın arkadaşlar. Bunu sizden hassaten istiyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum