Yılmaz, Dert Yandı: "Köylere Asfaltla İlgili Daha Hiç Giremedik"

Ocak ayı meclis toplantısının bugün gerçekleştirilen 2. birleşiminde Başkan Volkan Yılmaz, “Asfalt maliyeti petrol fiyatlarıyla beraber çarpı 2 oldu. Allah yardımcımız olsun” sözleriyle artan maliyetlerden dert yandı. “12 bin ton asfalt Yoğurthane bölgesine döktük. 10 binin üzerinde Gümüşyaka Mahallemize döktük. Geçtiğimiz yıl Silivri’ye 90 bin tona yakın asfalt döküldü ama tabi ki yeterli değil. Bakın mesela köylere daha hiç giremedik asfaltla ilgili” diyen Başkan Yılmaz, bu minvalde İstanbul’un atık yükünü çeken Silivri için İBB’den hizmet noktasında pozitif ayrımcılık istedi.

Yılmaz, Dert Yandı: "Köylere Asfaltla İlgili Daha Hiç Giremedik"
Editör: Yaz Dostum
06 Ocak 2022 - 16:29 - Güncelleme: 06 Ocak 2022 - 17:02
Silivri Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi, bugün 10.30'da Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Katı atık depolama merkezi, hafriyat ve döküm sahaları nedeniyle Silivri’mizde bölge halkının olumsuz etkilendiğini belirten Başkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmette pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini söyledi.

“KATI ATIK DEPOLAMA MERKEZİNİN BURADA OLMASINI İSTEMEZDİK”

Yılmaz, şöyle konuştu:

“Hiçbir belediye, benden önceki arkadaşım da döküm sahasının, katı atık depolama merkezinin buraya yapılmasını istemez, kimse de istemedi… Ama İstanbul’un çöpünün, hafriyatının, kumunun, madeninin de taşınacağı yerler olmalı. Hemen akla gelen Şile, Çatalca, Arnavutköy, Silivri oluyor ama iş hizmet etmeye geldiği zaman buralar akla gelmiyor.

“POZİTİF HİZMET AYRIMCILIĞI İSTİYORUZ”

Buranın yollarını bozan bu kamyonlar, havanın kirliliğini yaratan bunlar, çöpün kokusuyla havayı olumsuz etkileyen bunlar… Tekrar söylüyorum, pozitif hizmet ayrımcılığı istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, beton yol çalışmalarına başladı. Teşekkür ediyoruz ama yeterli değil.

“YOLLAR O KADAR KÖTÜ Kİ…”

Bakın Silivri’deki tüm köylerin, tüm bağlantıların, tüm hafriyat noktasına, Katı Atık yerine giden bütün yolların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Karayolları standardında yapılması lazım. Yollar o kadar kötü ki… Danamandıra’ya beraber gidelim. Bakın 2 yıldır Gazitepe yolunu bitiremedik. O yol Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde değildi. Bizim talebimiz, Bora beyin (Balcıoğlu) gayretleri ile sağ olsunlar başladılar ama başlanan işin bir an önce bitmesi lazım. Erkin Balaban’da yaşanan hadise nedeniyle vatandaşlar telefonlarımızı kilitliyor. Trafolardan yeni hatlar çekildi. Sokak lambalarının dün akşam itibariyle yanacağını söylendi. Takip edemediğim için bugün yarın dedim.

“YOLLARI İBB YAPMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin döküm sahalarının ve katı atık merkezinin olduğu yerdeki yolları artık ama’sız, fakat’sız, lakin’siz yapması lazım. Hafriyat döküm sahalarından gelen %5’leri de kimse kusura bakmasın. Ben o yollara harcamayı düşünmüyorum. O bölgede olumsuz etkilenen köylerimize yatırım olarak harcamak istiyorum. Parklarına, bahçelerine, mahalle evlerine, camisine, okuluna vs.

“ASFALT MALİYETİ ÇARPI 2 OLDU”

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yolları yapması noktasında ortak bir çaba sarf etmeliyiz. Bir taraftan inanın asfalt maliyeti petrol fiyatlarıyla beraber çarpı 2 oldu. Beton yollar, kilit taşlar gibi alternatif çözüm yollarını bizde düşünmüyor değiliz. Allah yardımcımız olsun.

“KÖYLERE DAHA HİÇ GİREMEDİK”

12 bin ton asfalt Yoğurthane bölgesine döktük. 10 binin üzerinde Gümüşyaka Mahallemize döktük. Geçtiğimiz yıl Silivri’ye 90 bin tona yakın asfalt döküldü ama tabi ki yeterli değil. Bakın mesela köylere daha hiç giremedik asfaltla ilgili. Bunları da yapmamız gerekiyor. Kademe kademe bunları yapabileceğimizi düşünüyorum ama en azından Silivri’nin köylerine pozitif ayrımcılık noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin biraz daha katkı sunmasını bekliyoruz, katkı sunarlarsa bizde kendilerine teşekkür ederiz.”


CHP’Lİ BULUT, “SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ İLGİLENDİREN YOL SORUNLARINI” HATIRLATTI

Başkan Volkan Yılmaz’ın ardından konuşan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut, Silivri Belediyesi’ni ilgilendiren yol sorunlarının fazlalığına dikkat çekti. Özellikle merkezin tenha çeperleri, kapanan belde belediyelerinin ara sokaklarındaki yol sorunlarını gündeme taşıyan Bulut, Yılmaz’dan bu bölgelere de aynı hassasiyeti göstermesini söyledi.

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum