Yılmaz; "İstanbul Valiliği, 32 Gözlü Köprüyü 1 Ay İçinde Bitirecek"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, uzun yıllar restorasyon çalışmaları devam eden Mimar Sinan Köprüsünün son durumu hakkında açıklamada bulundu.

Yılmaz; "İstanbul Valiliği, 32 Gözlü Köprüyü 1 Ay İçinde Bitirecek"
Editör: Yaz Dostum
07 Ocak 2021 - 20:46 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 02:30

Bugün BENGÜTÜRK TV'de Bilge Sebilcioğlu ile Başkanlar Konuşuyor programının canlı yayın konuğu olan Başkan Volkan Yılmaz, tadilat halindeki Silivri Mimar Sinan Köprüsünün  ay içerisinde restorasyonunun tamamlanacağını söyledi.

YILMAZ: KISA KÖPRÜNÜN ARDINDAN MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜNÜN RESTORASYONU DA TAMAMLANIYOR

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “10 yıl Silivri’de atıl kalmış tarihi köprülerimiz var. Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü. Bunların bir tanesinin Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle bitirdik, restorasyonu oldu. Diğerini de İstanbul Valiliğimizle yürüyoruz, bir ay içerisinde teslim edilecek. Hükümetimizle yaptığımız yatırımlar devam ediyor” dedi.

BAŞKAN BOZOĞLU DESTEĞİ

Başkan Volkan Yılmaz, adaylığı ilan edildikten bir gün sonra AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ile birlikte atıl durumda olan hem yaya hem araç trafiğine kapalı bu tarihi köprüde, en azından restore edilerek yaya trafiğine açılması noktasında çalışmalar yapmıştı. İstanbul Valiliği ile yapılan istişareler sonucunda 3 ay içerisinde tüm pürüzler ortadan kaldırılmış, İhalesi yapılarak 1 hafta içerisinde müteahhit firmaya iş ve yer teslimi yapılarak restorasyon çalışması başlatılmıştı. Bu minvalde Başkan Yılmaz, bugün katıldığı programda tarihi dokuyu tekrar canlandırma noktasında yapılan çalışmaların yıl 2021’i gösterirken 1 ay içerisinde tamamlanacağı bilgisini paylaştı.  


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum