Yılmazer; "İstanbul Sözleşmesinin feshi TBMM iradesini yok saymaktır!"

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararıyla ilgili konuştu. Gece yarısı yayınlanan kararname ile halk iradesinin oluşturduğu meclisin görmezden gelindiğini söyleyen Yılmazer, “Yıllardır verilen kadın mücadelesini yok sayan bu fesih, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini de tamamen yok saymaktır” dedi.

Yılmazer; "İstanbul Sözleşmesinin feshi TBMM iradesini yok saymaktır!"
Editör: Yaz Dostum
05 Nisan 2021 - 20:14 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 20:20

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında Türkiye’nin çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yaptı. Yılmazer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını “TBMM’nin yetki gaspı” olarak değerlendirdi.

“YILLARDIR VERİLEN KADIN MÜCADELESİ İLE BİRLİKTE TBMM’NİN AÇIK İRADESİ DE YOK SAYILDI”

İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşıyan sözleşme olduğunun altını çizen Yılmazer, “Bir gece yarısı operasyonu ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi, kadınlar ve çocuklar için hayati olmakla birlikte sözleşmenin feshedilme kararı, kadınların yaşam hakkının tehlikeye atılması demektir. Yıllardır verilen kadın mücadelesini yok sayan bu fesih, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini de tamamen yok saymaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum