Yoğurthane Sokağı, İlgi Bekliyor!

Piri Mehmet Paşa Mahallesi esnafları bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini anlattı. Sahile geçiş güzergahı olan Yoğurthane Sokak’ın mevcut Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından yeniden düzenlenip cazibe merkezi haline getirilmesini isteyen esnaflar; bunun için ışıklandırma ve peyzaj gibi temel sorunların çözümü yanında, madde bağımlıları nedeniyle güvenlik sorunları yaşadıklarını belirterek bölgede huzur ortamının tesis edilmesini de talep etti.

Yoğurthane Sokağı, İlgi Bekliyor!
Editör: Yaz Dostum
16 Haziran 2020 - 21:04 - Güncelleme: 16 Haziran 2020 - 21:33

Piri Mehmet Paşa Mahallesi Yoğurthane Sokak esnafları, sokaklarının ışıklandırmasının yetersiz olduğunu belirterek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a çağrıda bulundu. Ekonomik anlamda zor günler geçirdiklerini söyleyen esnaflar; yapılacak yeni ışıklandırma düzeni ile vatandaşların sokağı sürekli ve güvenli bir ortamda kullanmalarının bölge işletmecilerinin çalışma işlerliğini aktifleştireceğini dolayısıyla ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınmasının hız kazanacağı görüşünü vurguladı. 

Daha önceki yönetime de aynı talebi ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyleyen esnaflar; sokağın fiziksel, sosyal ve ekonomik yıpranmışlığını gidermek ve sokağı yeniden bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’la bir toplantıda bir araya gelmek istediklerini de ifade etti.

Yoğurthane Sokağı esnafları sorunlarını ve taleplerini şöyle dile getirdi:

YILDIRIM: “SOKAĞIMIZDA NE BİR ÇİÇEĞİMİZ NE DE BİR IŞIĞIMIZ VAR”

Neşe Bayraktar Yıldırım:
Bizim sokağımız Silivri’nin bence en güzel sokağı çünkü sahile paralel olan sokak. Bütün tatil beldelerinde sahile paralel olan sokaklar aslında en güzel, en ışıltılı, en çiçekli sokaklardır ama maalesef bizim Silivri’mizde sahile inen yol olarak bu sokağımızda ne bir çiçeğimiz var, ne bir ışığımız var. Geçmiş dönem Belediye Başkanımızla da görüşmelerimiz olmuştu, hala Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Solak da oradaydı, bizzat esnaflar olarak çay bahçesinde kahvaltı düzenleyip kendisine iletmiştik. Sonuç alamadık maalesef. İnşallah Volkan Başkanımız sesimi duyar. Aynı toplantıyı yeni Başkanımızla da yapmak isteriz. Sokağımıza estetik anlamda güzel bir ışıklandırma ve çiçek istiyoruz. Silivri’yi seviyoruz, işimizi seviyoruz, esnafların da sevilmesini istiyoruz. Sonuçta bizim iş yapmamız Silivri’nin gelişmesine ve turizm olmasına bağlı. Çok güzel bir ilçe ama turizm yok, bu çok üzüyor beni açıkçası. Yıllardır üzüldüğüm bir noktadır.

“SÖNÜK VE SIRADAN KALIYOR”

Daha önce şunu söylemiştim yine diyorum; sahil tarafından bakıldığında bir ışıklandırma yapılsa insanlar Park Hotel’in oradan bu tarafa arabayla geçerken buradaki ışıklandırmayı gördüğünde burayı merak edip gündüz alışveriş için gelecektir. Ama oradan geçerken bizim sokağımız gayet sönük ve sıradan görünüyor. Burada giyimci, bebek mağazası, mayocu, kotçu, mobilyacı, lokmacı var; bu kadar esnafın olduğu bir sokağın bu kadar sönük kalması beni çok üzüyor. Kendi adıma 3 kere girişimde bulundum ama maalesef başarılı sonuçlar alamadım. Biz otantik, şık, estetik bir sokak istiyoruz. Maddi durum olarak esnaflar bir güçlenebilsek biz yaptıracağız da malum sebeplerden dolayı o noktaya gelemedik. İnşallah bize gerek kalmadan belediyemiz tarafından çözüleceğini ümit ediyorum.

KALENDER: “SOKAĞIMIZ AYDINLANIRSA DAHA TERCİH EDİLİR HALE GELİR”

Ali Bülent Kalender: Aslında burası Silivri’mizin en gözde sokaklarından birisi ama biraz makyajsız bir sokak. Bizde daha önceki yönetimin bazı sokaklara yapmış oldukları ışıklandırma, çiçek peyzajı gibi dokunuşlarla sokağımızın canlandırılmasını istiyoruz. Silivri bir turizm kasabası dolayısıyla dışardan gelen misafirler sahile inerken bizim sokağımızdan geçiyorlar. Bizde Silivri’mizi daha güzel temsil edelim, sokağımız daha hareketli ve canlı olsun istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımızdan yardım istiyoruz. Umarım bizi kırmaz. Umarım Silivri’ye güzel bir sokak kazandırır. Sokağımız aydınlanırsa biraz daha cazip ve tercih edilir hale gelir. Geçtiğimiz kış dönemi işlerimiz zayıftı, pandemi iyice baltaladı. Hem işlerimiz artar hem de Silivri’ye güzel bir sokak kazandırılmış olur. Umarım Sayın Belediye Başkanımız güzel çalışmalar yapar.

ŞENGÜNER: “YAZLARI AKŞAM 22.00’DAN SONRA ÖLÜ BİR SOKAK OLUYOR”

Kemal Şengüner: Sokağımız akşamları çok sakin ve karanlık oluyor. Yeterince ışıklandırma yok. Tinerciler ve baliciler cami etrafında takıldığı için insanlar akşamları bu sokağı çok kullanmak istemiyorlar. Sokak hareketsiz oluyor. Özellikle kışın saat 19.00 – 20.00’dan sonra hiçbir insan geçmiyor. Yazları da 21.30 – 22.00’dan sonra burası ölü bir sokak oluyor. Bizde esnaf olarak burada sıkıntı yaşıyoruz. Güvenlik sıkıntısı var sokakta. Yoğurtçu Heykeli’nin bulunduğu havuz da çalışmıyor, hiçbir işlevi yok. Bölgeye peyzaj düzenlemesi yapılabilir; vatandaşlarımızın dinlendiği, soluk aldığı bir alana dönüştürülebilir. Beton yığını olarak öylece duruyor.

“SOKAĞIMIZIN HAK ETTİĞİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Sokağımıza düzenleme yapılmasını bu kapsamda ışıklandırılmasını, yeşillendirilmesini istiyoruz. 10 yıldır bu sokakta esnafım, 10 yıldır bu sokağa doğru düzgün bir şey yapılmadı. Daha önceki Belediye Başkanımıza da bu taleplerimizi bildirdik ama yapılmadı. Mevcut Belediye Başkanımızdan sokağımızı hak ettiği estetik ve modern görünüme kavuşturmasını talep ediyoruz. Burada trafik dolayısıyla kavgalar da yaşanıyor. Tek yön olacaksa kapan koyulması gerekiyor ki kimin gireceği belli olsun. Kaldırımın biraz daha genişletilmesini istiyoruz ki esnaf olarak masa sandalyemizi koyabilelim, insanlar burada vakit geçirebilsinler.

GÖKDEMİR: “IŞIKLANDIRMA OLURSA BURAYA TAKSİM HAVASI GELİR”

Saliha Gökdemir:
Işıklandırma olursa sokağımız daha güzel olur. Karanlık oluyor sokağımız ölü kent gibi oluyor. Güvenlik sorunu yaşıyoruz. Işıklandırma olursa buraya Taksim havası gelir. Sokağımız hareketlenir. Belediyemiz sokağımızı aydınlatırsa seviniriz.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum