Yolçatı Mahallesi'nde Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi Tanıldı

İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile uygulamaya konulan Silivri İlçesi Yolçatı Mahallesi Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi çiftçi tanıtım ve paydaşları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yolçatı Mahallesi'nde Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi Tanıldı
Editör: Yaz Dostum
05 Mayıs 2022 - 13:10 - Güncelleme: 05 Mayıs 2022 - 18:49
Yolçatı Mahallesinde yapılan toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü İlhan Kartal, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri İSKİ Şube Müdürü, Mahalle Muhtarı ve çiftçi aileleri ile Müdürlüğün teknik personelleri katıldı. İl Müdürü tarafından proje hakkında bilgi verilerek, çiftçi aileleri ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Akabinde mera üzerinde inceleme yapılarak işletme ziyareti yapıldı.

İlimizde, mera ıslahı konusunda kamu-özel sektör işbirliğinde yürütülecek ilk proje olup, 1200 de’lık bir alan üzerinde otlatma planı, gübreleme, yabancı ot, çalı ve diken temizliği, 200 de’lık bir alan üzerinde drenaj ve tesviye çalışmaları, ihtiyaç duyulan kısımlarda bitkisel toprak serilmesine müteakip suni mera tesisi, gölgelik, sıvat ve tel çit ihatası çalışmaları planlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum