2020 Yılının En Çok Kazandıranı Yine "Arazi" Oldu

Pandemi nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Hem izole olmak hem müstakil konutlarda yaşamak hem de ileriye dönük planlamalar yapmak isteyenler, arsalara olan ilgiyi daha da artırdı. Bu minvalde 2020 yılının en çok kazandıran yatırım aracı, Silivri’de yüzde 113'lere varan artışlarla arazi yatırımları oldu.

2020 Yılının En Çok Kazandıranı Yine "Arazi" Oldu
Editör: Yaz Dostum
01 Şubat 2021 - 20:59 - Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 21:05

Pandemi gayrimenkul alışkanlıklarını değiştiriyor. İnsanların şehirden doğaya kaçış talebi arttıkça yazlık, kıyı ve kırsal bölgeleri içinde barındıran ve bu anlamda cazibe noktası haline gelen Silivri’de arsa ve tarla yatırımları arttı.

ALTINKÖK: VATANDAŞ YATIRIM İÇİN YÖNÜNÜ YENİDEN ARAZİ VE ARSAYA ÇEVİRDİ

Toprak yatırımının eğer doğru adımlar atılırsa en kârlı yatırım türlerinden biri olduğunu ifade eden Silivri Emlak Müşavirleri Derneği (SEMDER) Başkanı Mustafa Altınkök tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yatırımcı, doğru bir şekilde yatırım yapmak, zaman içinde parasını eritmeyecek tam tersine kazancını katlayarak cebinde tutacak, güvenli yatırım enstrümanları arayışında. Pandemi döneminde insanlar yatırım planlarını hayata geçirmeye başladı buna bağlı olarak arazi ve arsa satışları hız kazandı. Sadece gayrimenkul yatırımcıları değil, herkes tarafından toprağın değeri bu dönemde daha iyi anlaşıldı. 2020 yılında toplam arazi satışında Silivri’de yaşanan yüzde 113’lük artış bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.”

ARSALARDAKİ DEĞER ARTIŞI

Silivri %113

Karaburun %142
Şile %140
Kütahya %139
Ayvacık %132
Gökçeada %130
Kocaeli Körfez %115
Bayramiç %110

*Bölgeden 1-5 dönüm arazilerin medya fiyatları baz alınmıştır.



 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum