Yılmaz; "Hükümetin Bize İltimas Geçtiği Algısı Doğru Değil"

Bu sabah gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılması görüşüldü. Konuya ilişkin söz alan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, “Bizim dönemimizde talep ettiğimiz mahsuplaşmalar hiçbir zaman karşılık bulmadı” dedi. Kırkıcı’nın bu sözlerine Başkan Volkan Yılmaz, “Geldiğimiz günden beri bu konuyla ilgili emek sarf ediyoruz. 15 tane talebimiz reddedildi. Yanlı bir uygulama yapılmıyor” şeklinde karşılık verdi.

Yılmaz; "Hükümetin Bize İltimas Geçtiği Algısı Doğru Değil"
Editör: Yaz Dostum
01 Şubat 2021 - 20:26 - Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 20:58

Silivri Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı toplantısının I. Birleşimi, bugün saat 10.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıdaki “mülkiyeti belediyeye ait olan Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1546 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi” ile ilgili gündem maddesi muhalefetin radarına takıldı.

KIRKICI: BİZİM DÖNEMİMİZDE MAHSUPLAŞMA TALEPLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN KARŞILIK BULMADI

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, “Talep ettiğimiz mahsuplaşma hiçbir zaman karşılık bulmamıştır. Bunu buradan bir kez daha ifade edeyim” ifadelerini kaydetti.

YILMAZ: 15 TANE TALEBİMİZ REDDEDİLDİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bunun üzerine şöyle konuştu: “Yaklaşık 1,5 yıldır bununla uğraşıyorum. Şöyle bir algı var; muhalif belediyelerin talepleri reddediliyor ama AK Parti-MHP belediyelerinin bu gibi talepleri anında hayat buluyor, gerçekleşiyor diye… Geldiğimiz günden beri bu konuyla ilgili emek sarf ediyoruz. 15 tane talebimiz reddedildi. Yanlı bir uygulama yapılmıyor. Burada bağımsız firmalarla kıymet takdiri yapılıyor. Mesela biz buranın kıymet takdirini 10 bin lira olarak düşündük, 7 bin lira olarak geldi. AK Parti hükümeti bize bu konuda bir iltimas yapmış olsaydı 10 bin liradan yapardı bunu.

KIRKICI: TEK 1 TANESİ BİLE GEÇMEDİ

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı ise durumun vahametini ortaya koymak için, “Bizim dönemimizde 1 tanesi geçmez mi ya?” diye sordu.


YILMAZ: KIYMET TAKDİRLERİ BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA DÜŞÜK RAKAMLARLA GERÇEKLEŞTİ


Başkan Volkan Yılmaz, “Bakın 15 tane verdiğimiz gayrimenkul çeşitli sebeplerle bize iade edildi. Teknik olarak uygun olmayan hiçbir şey yapılmadı, kıymet takdirleri de bizim beklediğimiz rakamlardan daha düşük rakamlarla gerçekleşti” diyerek konuyu noktaladı.

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Muhalefet tepkisini ortaya koysa da gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonuna “oy birliği” ile havale edildi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum