"3 Milyon 474 Bin TL'lik Borç Silivrispor'un Değil, Güraslan ve Yönetiminin Borcudur!"

Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru, bu akşam gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu basın toplantısında, “Bir önceki yönetim kurulu arkadaşlarımız kulübün borcunu 5 milyon 85 bin 650 TL olarak açıkladı ama bu doğru değil. Kulüple ilişkilendirilen doğru borç eski parayla 7 milyar 474 bin TL’dir. Tüzüğümüz bize mevcut borcun üzerine borç yapılamayacağını, yapıldığı takdirde bu borcun yarı yarıya Başkan beye ve yönetim kurulu ait olduğunu emrediyor. Bundan dolayı 3 milyon 474 bin TL Taylan Güraslan ve yönetimine -bu borcu ödeyin- diye tebligat çekeceğiz” dedi.

"3 Milyon 474 Bin TL'lik Borç Silivrispor'un Değil, Güraslan ve Yönetiminin Borcudur!"
Editör: Yaz Dostum
13 Ağustos 2021 - 22:08 - Güncelleme: 13 Ağustos 2021 - 22:36
Silivrispor Kulübü aylık olağan bilgilendirme ve hesap sunma basın toplantısının ilkini bu akşam kulüp binasında gerçekleştirdi. Başkan Duru, kulübün borç durumuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

“TAYLAN GÜRASLAN VE YÖNETİMİ, TÜZÜĞÜ İHLAL EDEN BORÇLANMALARI NEDENİYLE İBRA EDİLMEDİ”

Duru, kulübün borç yükünü ortaya koyduğu konuşmasında şunları söyledi:

“Kulübün borcu başka bir şey, kulüple ilişkilendirilen borç başka bir şey. Bunun ne demek olduğunu açıklayacağım. Biliyorsunuz geçmiş dönem yönetim kurulu (Taylan Güraslan ve ekibi) genel kurulda ibra olmadı. Orada bir söz almıştım ve tüzüğümüzün bize borçlanmamayı emrettiğini belirtmiştim. Tüzük mevcut borcun üzerine borç yapılamaz, borçlanılırsa bu borç kulübün borcu değil yönetim kurulunun borcudur, bu borcun %50’si Başkan beye, kalan %50’si de yönetim kuruluna aittir, yeni gelen yönetim 1 ay içinde borç miktarını tespit ettirerek eski yönetim kurulu bu borcu ödemeye davet eder demekte. Bundan dolayı ibra edilmemesi gerektiğini düşündük.

“KULÜPLE İLİŞKİLENDİRİLEN DOĞRU BORÇ ESKİ PARAYLA 7 MİLYAR 474 BİN TL"

Kulübün borcu sözde 5 milyon 85 bin 650 TL idi. Bir önceki yönetim kurulu arkadaşlarımız (Taylan Güraslan ve ekibi) böyle açıklamıştı. Görevi devralmamızın ertesi günü icra ile karşı karşıya kalınca bu borcu ciddi şekilde araştırdık. Belki seçimi kaybetmeyeceklerini düşündüler belki de aday çıkmayacağını düşündüler ama 5 milyon 85 bin 650 TL tutarındaki borç doğru bir borç değil. Biz 15 gündür çalışıyoruz, mali müşavirimizi de davet ettik bu çalışmalarımıza ve onun bize sunduğu rapora istinaden kulüple ilişkilendirilen doğru borç eski parayla 7 milyar 474 bin TL. Böyle bir şeyle karşı karşıyayız.

“ANAYASAMIZIN EMRİNİ YERİNE GETİREREK KENDİLERİNE AİT BORCU ÖDEMELERİ İÇİN TEBLİGAT ÇEKECEĞİZ”

Peki biz şimdi ne yapacağız? Kulübün anayasasının emrettiği şeyi yapacağız. Bu borcu tespit ettik, eski yönetim kuruluna tebliğ edeceğiz. Bizim o arkadaşlara devrettiğimiz zaman kulübün genel kurulda okunan borcu 3 milyon 697 bin TL’ydi ama hak yememek lazım onun üstüne davası devam eden yaklaşık 200 bin TL’lik borçlar eklendi yani biz bunu 4 milyona yuvarlayacağız. 7,5 milyon gösterilen borç. Kongrede tüzük değiştiği tarihten itibaren olan kulübün borcu 4 milyon. 3 milyon 474 bin TL Taylan Güraslan ve yönetimine -bu borcu ödeyin- diye tebligat çekeceğiz. Biz onlarla tartışmak istemiyoruz, kalp kırmak istemiyoruz. Kimse başka bir şey aramasın. Bunu bize tüzük emrediyor. Biz bu borcu noter kanalı ile bildirip ödemeye çağırmazsak bizde suç işlemiş oluruz.

“BAŞKAN VE SAYMANIN HATASI VAR”

Eski yönetim kurulu arkadaşlar bu işe ne diyecek acaba? Başkan ve saymanın bence burada hatası var. Yönetim kurulundaki arkadaşlar –borcu 5 milyon 85 bin 650 TL okudunuz ama borç 7 milyar 474 bin TL; e 4 milyonun üstünde yapılan borç bizi bağlıyor- demeyecekler mi? Onlar kendi arasında konuşacak bunu. Kimse gönül koymasın, biz tüzüğün gereğini yerine getirmek zorundayız.”

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum