Yılmaz: "Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri Sahipsiz Değil"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu yıl 59’ncusu gerçekleştirilecek Yoğurt Festivali kapsamında milli mücadelemizin taçlandığı 30 Ağustos tarihinde düzenlenmesi planlanan Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri öncesinde başpehlivanlar Ali Gürbüz, Recep Kara ve Şaban Yılmaz ile Kalepark Sosyal Tesisleri’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda basının “Silivri’nin güreş ağası kim olacak?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, “Sürpriz olsun” dedi ve ekledi: “Spor kulüplerine, sivil toplum kuruluşlarına, oda seçimlerine müdahil olmuyorum. Biz destek olacağız. Hem ağalık hem güreş bundan sonra da kendi kuralları ile geçmişten gelen gelenekleri ile devam edecek. Silivri’de sahipsiz değil, Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri de sahipsiz değil. Onun için bir şekilde merasında yürüyecek, hiç meraklanmayın siz…”

Yılmaz: "Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri Sahipsiz Değil"
Editör: Yaz Dostum
13 Ağustos 2021 - 15:41 - Güncelleme: 13 Ağustos 2021 - 15:57
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 30 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Silivri Belediyesi 16. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri sebebiyle 13 Ağustos cuma (bugün) günü başpehlivanlar Ali Gürbüz, Recep Kara ve Şaban Yılmaz’ın katılımıyla Kale Park Sosyal Tesisleri'nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Başkan Yılmaz, toplantıda basın mensuplarının “Silivri’nin güreş ağası kim olacak?” sorusuna üstü kapalı cevap verdi, ata sporlarımızdan yağlı güreşin kendi dinamikleriyle yaşatılması ve geleceğe taşınmasını hedeflediklerini aktardı.


“GÜREŞ AĞASI KONUSUNA MÜDAHİL OLMAYACAĞIM”

Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

“Silivri’nin güreş ağasının kim olacağı sürpriz olsun. Spor kulüplerine, sivil toplum kuruluşlarına, oda seçimlerine müdahil olmuyorum. Hepsi kendi dinamikleriyle yürüsün. Yağlı güreş meselesine de böyle bakıyorum. Çıkıp da şu kişiyi güreş ağası yapıyorum diyemem. Böyle olmaz. Biz destek olacağız. O zaman daha keyifli oluyor.

“AĞALIK VERMEKLE OLUR”

Ben ilk göreve geldiğimde sizin bahsettiğiniz saiklerle bu görevi yapmadım. Bir güreş yapılacaksa o güreşin bir ağası olur ve o ağa bugünkü deyimle o güreşin sponsorudur; cazgırından başpehlivanın, yenilecek içilecek pilavından ayranına kadar ağanın sorumluluğundadır. Ağalık vermekle olur.

“YENİCİ MEHMET YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN 3. YILINDA YAPILAMAMASI BİZİM AYIBIMIZ OLURDU”

2019’da bunu yapmadık. Pandemi nedeniyle 1 yıl da öyle ötelendi. Bu 3. yıl. Kavaklı’daki Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nin yapılamaması bizim ayıbımız olurdu. Onun için biz buraya el attık, bir omuz verdik.

“AĞALIK VE GÜREŞ GELENEĞİ SİLİVRİ’DE KENDİ DEĞERLERİYLE DEVAM EDECEK”

Hem ağalık hem güreş bundan sonra da kendi mecrasında, kendi kuralları ile geçmişten gelen gelenekleri ile devam edecek. Silivri bütün kültürel değerlerine sahip çıkar. Silivri’de sahipsiz değil, Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri de sahipsiz değil. Onun için bir şekilde merasında yürüyecek, hiç meraklanmayın siz.”

Hazal BAŞARAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum