30 Bin Yerli ve Milli Fide ve 2,5 Ton Ayçiçek Tohumu Silivrili Çiftçiler ile Buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin yerli ve milli tohumlarla artırılması için uygulamaya konulan "Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" başlığı altında İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce projelendirilen "Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi" projesi kapsamında Silivri'de Fide Dağıtımı Töreni düzenlendi. Etkinlik kapsamında ayrıca Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Yağlık Ayçiçek Tohumu dağıtımı da yapıldı.

30 Bin Yerli ve Milli Fide ve 2,5 Ton Ayçiçek Tohumu Silivrili Çiftçiler ile Buluşturuldu
Editör: Yaz Dostum
18 Mayıs 2022 - 05:50 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 09:43

Törene İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, İBB Tarım Komisyonu Başkanı Sami Barlas, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, Trakya Birlik Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özgür, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Oral, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Koçer, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve mahalle muhtarları ile çiftçilerimiz katıldı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında 370 bin yerli ve milli fide ve 2,5 ton Ayçiçek tohumu çiftçilerimize dağıtıldı.

Bakanlık araştırma enstitülerince yıllardır yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen yerli ve milli sebze tohumlarımızın tanıtımının yapılması, bu çeşitler için farkındalığın arttırılması ve tarımsal üretime kazandırılması amacıyla 2022 yılında "Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" başlığı altında İl Müdürlüğünce projelendirilen "Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi" projesi kapsamında; Domates (Batem Özçelik ve İpekçe), Hıyar (Hızır), Biber (Özge), Kavun (Ünlü), Patlıcan (Yıldırım) olmak üzere altı çeşit yerli ve milli sebze fidesi Adalar, Arnavutköy, Başakşehir, Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Tuzla olmak üzere 15 ilçede dağıtımı planlandı.

Toplam bütçesi 1.846.055 TL olan proje ile 2.550.447 adet yerli ve milli fide 703 çiftçimiz aracılığı ile toprakla buluşmuş olacak.






YORUMLAR

  • 0 Yorum