4D OSGB'den Silivri, İzmit ve Tekidağ'a hizmet

İş Dünyası programına konuk olan 4D OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ağbaş, firması, verdikleri hizmetler ve sektör hakkında bilgilendirmede bulundu.

4D OSGB'den Silivri, İzmit ve Tekidağ'a hizmet
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2020 - 21:03 - Güncelleme: 15 Aralık 2020 - 21:47
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Küpe FM işbirliğiyle gerçekleşen İş Dünyası programının yeni konuğu 4D OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ağbaş oldu. Telefon bağlantısı üzerinden gerçekleşen yayında Murat Ağbaş, firmasını ve sektörü anlattı.

Röportajı aynen bilgilerinize sunuyoruz:

“4D OSGB 4 YIL ÖNCE KURULDU”

Turhan ALYAKUT: Yayınımıza sizi tanıyarak başlayalım istiyoruz…

Murat AĞBAŞ: Yaklaşık 20 yıldır sağlık sektöründe edindiğimiz bilgi, birikim ve deneyimleri 4 yıl önce kurduğumuz 4D markası ile işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermekteyiz.

“DÜRÜST, DİNAMİK, DENEYİM VE DEVAMLILIK İLKELERİNDEN YOLA ÇIKTIK”

Turhan ALYAKUT: 4D olmasının bir sebebi var mı? 4 ortak falan mı kurdunuz?

Murat AĞBAŞ: Tek ortaklı yapımız var. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri alanında dürüst, dinamik, deneyim ve devamlılık ilkelerini benimseyerek böyle bir ismi uygun gördük.

“İŞLETMELERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİ YÖNETİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Peki 4D OSGB bünyesinde kimlere ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Murat AĞBAŞ: 4 yıl önce kurduğumuz 4D markasıyla işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermekteyiz. Çalışan sağlığı hizmetleri kapsamında iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteriyor. Bunun yanında tüm yeni işe girişlerde sağlık raporunu da kendi bünyemizde vermekteyiz. 4D kuruluşundan bu yana, birçok kuruma nitelikli İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı, Diğer Sağlık Personeli yerleştirilmesi konularında da hizmet veriyor.

“İSTANBUL’A KOMŞU İZMİT VE TEKİDAĞ’A DA HİZMET VERİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Hizmet alanınız sadece Silivri ile sınırlı değil anladığım kadarıyla?

Murat AĞBAŞ: Ruhsatımız gereği İstanbul’a komşu olan İzmit ve Tekirdağ bölgesine de hizmet sunuyoruz.

“TOPLU PCR TESTİ UYGULAMAKTAYIZ”

Turhan ALYAKUT: Koronavirüs salgını süresince verdiğiniz hizmetlerde herhangi bir farklılık oldu mu? Pandemi sizi nasıl etkiledi?

Murat AĞBAŞ: Dünyayı ve ülkemizi sarsan Covid-19 ile mücadelede yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kritik aylar var. Öncelikle bireysel alacağımız kişisel önlemlerimizle birlikte devletimizin çağrı ve uyarlarına itimat edersek bu süreci hep birlikte atlatacağımızı düşünüyorum. 4D olarak müşterilerimizin talepleri doğrultusunda toplu PCR Testi uygulamaktayız. Bu süreçte 4D olarak ülkemizin saygın kuruluşlarından Acıbadem Hastaneleri ile işbirliği anlaşması yaptık. Uygun fiyat politikasını Acıbadem kalitesi ile birleştirerek yüksek güvenlikli PCR Testi yaptığımızı belirtmek isterim.

“HERKESE PCR TESTİ YAPIYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Peki dileyen herkes sizde PCR Testi yaptırabilir mi yoksa sadece hizmet verdiğiniz kurumların personeline mi bunu yapıyorsunuz?

Murat AĞBAŞ: Dileyen herkese bu hizmeti veriyoruz.

“İŞE GİRİŞ SAĞLIK RAPORU VERİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: İşe girişlerde sağlık raporu verdiğinizi söylediniz. O konuyu biraz daha açar mısınız?

Murat AĞBAŞ: Laboratuvar hizmetlerimizi geçtiğimiz yıl hayata geçirdik. Tüm işe girişlerde sağlık raporunu verebilen bölgenin tek OSGB olma özelliğine sahibiz.

“İŞLETMELERDE İŞ GÜVENLİĞİNİ KURUM KÜLTÜRÜ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Turhan ALYAKUT: İş sağlığı ve güvenliği hizmetinden ne anlamalıyız?

Murat AĞBAŞ: Ülkemizde, son yıllarda hayatımıza giren; iş sağlığı ve güvenliği hizmeti uygulamaları her geçen yıl daha da gelişmektedir. Yapılan istatistiklerde de iş kazalarının bu doğrultuda giderek azalması dikkat çekmektedir. Bizim de amacımız iş güvenliğini işletmelerde bir kurum kültürü haline dönüştürebilmek.  Amacımız iş güvenliğini bir kurum kültürüne dönüştürerek, güvenlik kavramını en tepe yöneticiden en alt işçiye kadar her bireyde öncelikli davranış biçimi haline getirebilmektir.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ GEREKİYOR” 

Turhan ALYAKUT: İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri konusunda en çok hangi sektörler sıkıntı yaratıyor ya da yaşıyor?

Murat AĞBAŞ: İnşaat sektöründe bu kültürün biraz daha içselleştirilmesi gerekiyor. Orta ölçekli inşaat projelerinde bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz.

“DOĞRU FİRMALAR SEÇMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Peki sizin firma olarak yaşadığınız sıkıntılar nedir? Bu sıkıntılarla ilgili ne tür çözüm önerileriniz var?

Murat AĞBAŞ: Bu işin iki ayrı ayağı var. Saha uygulamaları ve emlak ve dökümantasyon işleri olarak ayırabiliriz. Yönetimin kesintisiz desteği olmadığında hizmetleri tam anlamıyla sunamıyorsunuz. Elimizden geldiğince portföyümüzü işimizi yapmamıza müsaade eden doğru firmaları seçerek oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Maalesef bu konuda sektörümüz dertli. Yasalar da buna göre hazırlanmalı.

“OSGB DERNEĞİ SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ARIYOR”

Turhan ALYAKUT: Sorunlarınıza çözüm üreten, çözüm arayan bir sivil toplum kuruluşunuz var mı?

Murat AĞBAŞ: Türkiye geneli faaliyet gösteren OSGB derneğimiz var. Ara ara istişarelerde bulunuyoruz. Bu konular konuşuluyor.

“İŞLETMELERE HER BİRİ KONUSUNDA DENEYİMLİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI İLE OSGB HİZMETLERİ SUNUYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Yetişmiş eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

Murat AĞBAŞ: Evet yaşıyoruz. Personeliğin niteliği bizim için çok önemli. Çünkü hizmet sektörü gözükmeyen bir şeyi satıyoruz. Personelimiz ne kadar nitelikliyse hizmetlerimizi o kadar doğru bir şekilde sunmuş oluyoruz. Bununla ilgili 4D olarak yaygın eğitimlerimiz var. Bu bağlamda çalışanlarımıza vermiş olduğumuz eğitimler ile gelişimlerini sağlayarak verdiğimiz hizmetin kalitesini sürekli arttırmaktayız. İş güvenliği uzmanlarımızı branşlara ayırdık. İnşaatta deneyim kazanmış iş güvenliği uzmanları ile çalışıyoruz. Sektör bazlı çalışıyoruz yani. Bu dönem buna dikkat etmeye çalışıyoruz.

KAPANIŞ VE SON MESAJ

Turhan ALYAKUT: İlave etmek istediklerinizi alıp öyle kapatalım yayını…

Murat AĞBAŞ: 4D markasını sadece çalışan sağlığı ve güvenliği hizmetlerine konumlandırmış olup, bu alanda yatırımlarını yapmaya devam edecektir…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum