ADD Silivri; "Bu yapılan vatan hainliğidir!"

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

ADD Silivri; "Bu yapılan vatan hainliğidir!"
Editör: Yaz Dostum
29 Mart 2021 - 16:49

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda Atatürk büstüne ve okul duvarına kişi veya kişiler tarafından spreyle boyayla yazılar yazıldı. Yapılan bu çirkin saldırı kamuoyunda gündem oluştururken Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

ADD Silivri açıklamasında, "Bu yapılan en hafif tabirle vatan hainliğidir. Eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor ve cezalarını çekeceklerini ümit ediyoruz" şeklinde ifadeler kaydetti.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Komşu ilçelerimizden Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda Atatürk büstüne son derece çirkin bir saldırıda bulunuldu.

Atatürk büstünün üstüne ve okul duvarına spreyle yazılar yazıldı. Saldırıda bulunanlar bir de sayfalarca kin dolu mektuplar bıraktı. Nefret içeren mektupta, “Okullarda İslamı öğretmek yasak. Atatürk’e tapan insanlar yetiştirmek putperestliktir” gibi akıl dışı ifadeler yer alıyor.

Bu yapılan en hafif tabirle VATAN HAİNLİĞİDİR. Cezasının en ağır şekilde verilmesi elzemdir. Böyle davranışların cezasız kalması söz konusu dahi olamaz, olmamalıdır. Bu eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor ve cezalarını çekeceklerini ümit ediyoruz. Bu ülkenin en önemli değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman sahip çıkılacağını bir kez daha beyan ediyoruz. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi Yönetim Kurulu"

YORUMLAR

  • 0 Yorum