Ailesi Görkem Bilal için adalet isteyecek

11 Mayıs günü sokak köpeğini ve yaşlı bir amcayı korumaya çalışırken defalarca kez bir saldırgan tarafından kurşunlanan ve günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Görkem Bilal için 18 Mayıs günü, saat 13.30’da Silivri Adliyesi önünde ailesi ve avukatları tarafından basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Ailesi Görkem Bilal için adalet isteyecek
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2022 - 22:28 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 17:02
Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

#GörkemBilal ve artan saldırıların mağduru tüm arkadaşlarımız için adalet istiyoruz! 11 Mayıs günü bir köpeğe ve yaşlı bir adama işkence yapıldığını gören ve engelleyen #GörkemBilal; saldırgan E. Ç. tarafından kurşuna dizildi! Görkem Bilal yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. E. Ç. günlerdir yakalanamadı! Tetiği çekenler de her gün toplumu hayvanlara ve hayvanseverlere karşı suça tahrik ve teşvik edenler de adalet önüne çıkarılamıyor!

#GörkemBilal'i #VicdanındanVurdular!

Adalet için 18 Mayıs günü saat 13:30'da Silivri Adliyesi'nde buluşacağız. Suç duyurularının ardından adliye çıkışında basın açıklaması yapılacaktır.

Kesinleşenler;

Görkem Bilal İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden 3 avukat tarafından tüm adli süreçte temsil edilecek.

İlaveten;
Savcılığa tüzel kişilik adına başvuracak kuruluşlardan kesinleşenler;

Hayvanları Koruma Vakfı
İstanbul Barosu
İzmir Barosu
Konya Barosu
Hayvanlara Adalet Derneği
HAYKURDER
Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği
Silivri Canları 2. Hayat Melekleri Derneği
DOST Pati Derneği

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Serap
    1 yıl önce
    Köpek düşmanları köpekleri öldürüyordu, şimdi onları koruyan hayvanseverleri hedef almaya başladılar, bir de üstüne güvenli sokaklar diye dernek kurmuşlar, sokakları köpeklerden temizleyeceklermiş, bireysel silahlanmayı da teşvik ediyorlar, ülke Teksas’a döndü.