AK Parti, "Vatandaşın sırtından in İSKİ!" dedi

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, yönetimi ve meclis üyeleri ile birlikte bugün Yolçatı, Küçükkılıçlı, Alipaşa, Gazitepe ve Kadıköy mahallelerimizde İSKİ’nin faturalara yansıtmış olduğu tahsilatların hukuka aykırılık teşkil ettiğini ve bu tahsilatları geri alabileceklerini bildirmek amaçlı vatandaşlarla buluştu.

AK Parti, "Vatandaşın sırtından in İSKİ!" dedi
Editör: Yaz Dostum
10 Ekim 2021 - 18:57 - Güncelleme: 10 Ekim 2021 - 19:10
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve yönetimi ile birlikte bugün Yolçatı, Küçükkılıçlı, Alipaşa, Gazitepe ve Kadıköy mahallelerimizde İSKİ’nin faturalara yansıtmış olduğu tahsilatların hukuka aykırılık teşkil ettiğini ve bu tahsilatları geri alabileceklerini bildirmek amaçlı vatandaşlarla bir araya geldi. Görüşmelerde İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Sami Barlas, Filiz Güler ve Celalettin Yazıcı da hazır bulundu. 

“MAHALLE STATÜSÜNE GEÇEN YERLERDE KONUT STATÜSÜ TARİFESİ UYGULANMASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMAK GEREĞİ DUYDUK”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:

“Kıymetli Silivrililer; İBB’ye bağlı İSKİ kurumunun İstanbul’da ki köyleri etkileyen ve Silivri’mizde bulunan köylerimizi de ilgilendiren mahalle statüsüne geçen yerlerde konut statüsü tarifesi uygulanması hakkında belirlenen kararlarda tarafımıza da söz hakkı doğmuştur.

“AK PARTİ, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ ÜRETİCİNİN YANINDA OLDU”

Dostlarım; AK Parti 2002’den beri çiftçi ve üreten vatandaşların yanında oldu ve olmaya da devam etmektedir.  “Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan yönetmeliği’’ ile orman köylerimizde ve kırsal alanlarda ki yerleşim yerlerimizde su fiyatı dahil birçok hususta vatandaşlarımızın yararına olacak ciddi vergi muafiyetleri ve indirimler getirildi.

“CHPLİ İBB BAŞKANI VATANDAŞIN SIRTINA YÜK BİNDİRMEYE DEVAM ETMEKTE”

Biz vatandaşlarımız için uğraşırken CHPLİ İBB Başkanı, İSKİ genel kurulunda köylerimizin kullandığı suyun köy tarifesinden ücretlendirilmesini kaldıran yönetmelik değişikliğini kurula sunmuştur. Ak parti İBB Meclis Grubunun çabaları ile bu değişiklik reddedilmiştir ve köylerin köy tarifesinden su kullanmaya devam etmelerine karar verilmiştir. Ancak genel kurul kararına rağmen CHP’li İBB Başkanı vatandaşın sırtına yük bindirmeye devam etmektedir. İSKİ tarafından Silivri’deki kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan kapsamında olan mahallelerimizde haksız tahsilatlar yapmaktadır. Vatandaşlarımız hayvanlarına su veremeyecek duruma getirilmiştir.

“İMAMOĞLU, İNDİRİMLİ SU TARİFESİNİN ZAMANININ UZATILMASIYLA İLGİLİ TEKLİFİ VETO ETTİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde iki yıl önce İSKİ’nin büyükşehir yasası ile İstanbul’da köy tüzel kişiliği sona ererek mahalle statüsüne alınan köylere, beş yıl süre ile verilen indirimli su tarifesinin zamanının uzatılması teklif edilip kabul edilmesine rağmen İBB Başkanı, teklifi veto ederek meclise geri iade etmiştir.  Yaptığı her işte CHP’li İBB başkanı vatandaşın sırtına kambur olmaya devam etmektedir. Denildiği gibi İSKİ Silivri ilçemizdeki 1938 abonenin indirimli su tarifesinden yararlanması gerekirken bu abonelere su farkı faturası çıkarmıştır. İSKİ genel kurulunun red kararına rağmen vatandaşın sırtından inmeyi değil binmeyi tercih etmiştir.

“ATAMIZA NİFAK TOHUMU EKMEK İSTEYENLERE YAZIKLAR OLSUN”

Sevgili Silivrililer; her zaman Silivri ye hizmet etmek için çaba gösteren ve bu çabalarının mutlak sonuç bulan bir kardeşiniz olarak, her daim yeriniz yanımız ve başımız üstüdür. Çiftçinin yanında olan, genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi aramıza ayrımcılık tohumu atanlara, nifak tohumu ekmek isteyenlere, bu ülkeyi bölmek isteyenlere ben 'yazıklar olsun' diyorum. Biz Silivri için çalışmaya devam edeceğiz. Kalın sağlıcakla…”




YORUMLAR

  • 0 Yorum