AK Partili Barlas; "Kurtuluşun Ateşi 19 Mayıs'ta Yakıldı!"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Barlas, “Başta Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi ile bu vatanı bizlere emanet eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milli mücadelenin 101. yılını ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

AK Partili Barlas; "Kurtuluşun Ateşi 19 Mayıs'ta Yakıldı!"
Editör: Yaz Dostum
18 Mayıs 2020 - 22:00 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 22:03

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Cumhuriyet’e giden yolda ve bütün bir Türk tarihinde 19 Mayıs 1919 tarihinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

“19 MAYIS 1919 TARİHİ, SADECE KURTULUŞA VE CUMHURİYETE GİDEN YOLDA DEĞİL, AYNI ZAMANDA BÜTÜN TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR”

Barlas, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yurdumuzun dört bir yandan işgalci güçler tarafından işgal altına alındığı bir dönemde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da, Samsun’da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış, oradan tüm yurda dalga dalga yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, milletimizin azim ve kararlılığı sonucunda bağımsızlığa giden yolda adeta Türk Milletinin kaderi çizilmiştir.
 
“ATATÜRK BU BAYRAMI TÜRK GENÇLİĞİNE ARMAĞAN ETMİŞTİR”

Milletimizin her bir ferdi Ulu Önder’in bu iradesini canı pahasına sahiplenmiş, bin bir türlü yokluğa ve yoksunluğa rağmen zafer kazanılarak güzel yurdumuz işgalci düşmandan kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

“GENÇLERE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV; BU AZİZ VATANI GELİŞTİREREK, GÜZELLEŞTİREREK GELİŞMİŞ BİR ŞEKİLDE GELECEK NESİLLERE TESLİM ETMEKTİR”

Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

“BAŞTA ATATÜRK OLMAK ÜZERE İSTİKLAL MÜCADELESİNİN TÜM KAHRAMANLARINI RAHMETLE ANIYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi ile bu vatanı bizlere emanet eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milli mücadelenin 101. yılını ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Haber: Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum