AK Partili Yazıcı; "Ekrem İmamoğlu Şu An Övünecek Noktada Değil!"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, CHP Grubu’nun meclis toplantısında İBB’nin Silivri’yi hizmetlerle buluşturduğunu somut verilerden hareketle tek tek anlatması üzerine şu ifadeleri kaydetti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Silivri'de yaptığı yatırımlar için çok teşekkür ediyoruz. Daha çoğunu bekliyoruz ancak İBB'nin buraya yaptığı yatırımlar, AK Partinin sadece arıtma projelerinin maliyetinin % 10'u bile etmez. İstanbul halkı kendisine değer verip seçti. Sonuna kadar saygı duyuyoruz. İstiyorum ki AK Parti'yi yatırımlarda geçsin, inanın ki en büyük teşekkürü çıkıp burada şahsım ve AK Parti adına edeceğim çünkü hepimizin hedefi bir. Herkes, buraya yatırım istiyor ama şu an övünecek noktada değilsiniz.”

AK Partili Yazıcı; "Ekrem İmamoğlu Şu An Övünecek Noktada Değil!"
Editör: Yaz Dostum
10 Nisan 2021 - 18:45 - Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 19:30

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Nisan ayı 2. Birleşiminde 2020 yılı faaliyet raporu değerlendirildi. AK Parti Grubunun görüşlerini paylaşmak üzere söz alan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı konuşmasında; hem mali hem de idari açıdan Başkan Volkan Yılmaz’ın başarılı 2 yıl geçirdiğini vurguladı, CHP Grubu’nun İBB’nin Silivri yatırımlarını paylaşmasına istinaden de Ekrem İmamoğlu’na bir dizi eleştiride bulundu.

“2 YILLIK FAALİYETLERİ BAŞARILI”

Celalettin Yazıcı, şöyle konuştu:


“AK Parti Grubu olarak Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın iki yıllık faaliyetlerini, belediye yönetimini başarılı buluyoruz. Başarılı bulurken de bunu soyut kavramlar üzerine oturtmuyoruz. Başarının da bir kıstası var. Ya bir önceki yıllara göre değerlendirebilirsiniz. Bir futbol takımı olarak düşünürseniz, kaçıncı sıradan alıp kaçıncı sıraya götürdüğü ile ilgili bir mantık yürütebilirsiniz.

“BELEDİYENİN KASASINDA İYİ BİR ORANDA PARA VAR”

Bir belediye düşününün, maaşlarını ödeyemiyor. Dışarıdan alımlar yaptığı zaman tedarikçiler düşünüyorlar ki “Nasıl olsa belediyeden paramı geç alacağım” diye düşünerek ona göre bir maliyet çalışması çıkarıyor haklı olarak. İster istemez belediye bütçesinden bir yıllık vadeye göre alımlar yapılıyor. Daha sonra bu alacağını tahsil etmek için çeşitli yollarla bütçeden, şu anda herkesin maaşını alabildiği, iyi bir oranda kasada parası olan bir belediyeyi şu anda konuşuyoruz. Hizmetler noktasında da bunu değerlendirebilirsiniz. Önceki belediye başkanımızın ilk iki yılını ve şu anki belediye başkanımızın iki yılını değerlendirebilirsiniz. Başarıda emeği geçen belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, ilgili daire müdürlerimize, komisyonlarımıza, siz meclis üyelerimize, 1224 belediye personelimizin hepsine haksızlık etmeden ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

“MARİNA PROJEMİZ ASPARAGAS DEĞİL”

CHP marina projesi soruldu. Bunun üzerinden bir polemik yaratmayalım. Bizzat benim şahit olduklarım, bizim de görüşmelerimiz var. Takip ediyoruz. İki tane marina projesi birbiriyle yarışan, çelişen, inatlaşan projeler değil. Böyle yaparsanız Silivri'ye pozitif katkı sunmazsınız. Velev ki bir tanesi olsun, ikisi olursa daha iyisi olsun. İkisi farklı fonksiyonlarda. Biri daha küçük ölçekli bir hareket alanı, diğeri 450 yatlık bir marina projesi. Ben kulaklarımla duyduğumu, gözlerimle gördüğümü söylüyorum. Kendim gittim, İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu, Sami Barlas'la birlikte Ankara'da ilgili idari müdürlüklerle görüştük. İhalenin yapıldığını, etüt ve proje çalışmalarının yapıldığını bizzat müdürden dinledim. Daha sonra araya salgın koşulları girdi. Bizzat aradım bir yerde tıkanırsalar diye, plan tadilatı olacak. Yardımlarımızı sundum. Bu, asparagas, şova yönelik mecliste söylenmiş bir laf değil, takip edilen bir proje. Gördüğünüz gibi salgın nedeniyle dünya ekonomileri küçülüyor. Büyük bir ekonomik kırılganlık var. Bu şartlarda da belki çok yakın zamanda olmasa bile devletin bir çalışmasının olduğunu, ödenek ödediğini lütfen değerlendirin.

“PLAZMA ÜRETİM TESİSİ, BİLİMSEL ARAŞTIRMA LABORATUVARI NİTELİĞİNDE OLACAK”

Plazma Üretim Tesisini demir ve atıkların geleceği bir yer olarak değerlendiriyorsunuz. Gürültülü bir fabrika gibi düşünüyorsunuz. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Dünyada 12-13 tane plazma üretim tesisi var. Google'a girin Plazma Center diye yazın, bunların yerleşim alanların içerisinde olduğunu, villaların yanı başında tesislerin kurulduğunu, ne kadar nezih ve yüksek düzeyde bir yapılaşmanın olduğunu göreceksiniz. Bu sessiz sedasız çalışan bilimsel araştırma laboratuvarı.

“ZARARLI OLSAYDI AÇIK AÇIK GÖRÜŞÜMÜ SÖYLERDİM”

Çevreye, doğaya, insana zararlı olmadığını yabancı kaynaklardan da araştırınız. Ben tahmin ediyorum ki bu eleştiriyi yapanlar, tesis yapıldıktan sonra bir iç vicdan muhasebesi yaşayacaklar. Sırf muhalefet uğruna, toplumu yanlış yönlendirmek, vatandaşa yanlış şeyler anlatmak meclis üyesi olarak sizin doğru yaptığınız bir şey değil. Araştırıp, bilip bir sinerji oluştursaydınız daha doğru olurdu. Parti aidiyeti uğruna böyle bir şeyi yapmaz, kendimle çelişirdim. Emin olun ki sabaha kadar çevreye zararı var mı diye araştırdım.  Sizin İl Başkanınız Sayın Canan Kaftancıoğlu geldi ve dedi ki, “İki km öteye yapsaydılar olmaz mıydı?” Bunu kim söyledi Allah aşkına, 2 km ötede yer var mı? Bir önceki konuşmamda fayda maliyete değinmiştim. Silivri ne alacak, ne verecek? Hepsini üst üste koyun. İnanın ki bunun zararı olsaydı ben burada bunu şahsım adına söylerdim. Ben buna hayır diyorum, karar vericiler yapmış, diyebilecek yüreğe sahibim.

 “DEPREM ELEŞTİRİNİZİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINIZA DA YÖNELTİN”

“Depremle ilgili yetki verdik, bir şey yapılmadı” dediniz. Aynı eleştiriyi CHP olarak İBB Başkanınıza da yapmanızı öneriyorum. Silivri Belediyesi olarak bütçe kısıtlı, bir şeyler de yapılmaya çalışılıyor. Umarım daha güzel şeyler olur ama önümüzdeki somut gerçek şu ki; “Yılda 20 bin konut”, “İstanbul’un en yakıcı gündemi depremdir” diyen bir İBB Başkanı var. Mezarlıkları toplanma alanı yapan bir belediye başkanından ne kadar ciddiyet bekliyorsunuz? Nasıl bir güven beklersin? (CHP sıralarından yükselen “Geçen dönem deprem toplanma alanlarına AVM'ler yapıldı” sözleri üzerine) Kim yaptıysa yanlış yapmış. Şu an sizinkileri konuşuyoruz. İçim cız ediyor; o kadar çalıştay, danıştay, boş mu? Bunu gündeme getirmeden önce bekledim. Büyükşehirde gündeme getirdik. Bunun siyasetini asla yapmadık. Bir yıl geçti hala mezarlık… Komedi. Bu konuda daha ciddiyetli yaklaşımlar bekliyoruz, lütfen iletin.

“BÜYÜKŞEHİRDEN SİLİVRİ’YE DAHA FAZLA HİZMET BEKLİYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Silivri'de yaptığı yatırımlar için çok teşekkür ediyoruz. Daha çoğunu  bekliyoruz ancak İBB'nin buraya yaptığı yatırımlar AK Partinin yaptığı arıtma projelerinin maliyetinin % 10'u bile etmez. İstanbul halkı kendisine değer verip seçti. Sonuna kadar saygı duyuyoruz. İstiyorum ki AK Parti'yi yatırımlarda geçsin, inanın ki en büyük teşekkürü çıkıp burada şahsım ve AK Parti adına edeceğim. Hepimizin hedefi bir. Herkes, buraya yatırım istiyor. Şu an övünecek noktada değilsiniz. Ben öyle görüyorum.

“MÜJDAT GÜRSU STADI YENİLEME ÇALIŞMALARINDA GEÇMİŞ İBB YÖNETİMİNİN HAKKI YENMEMELİ”

Müjdat Gürsu Stadını yenilediniz. Teşekkür ederiz. Ne yaptınız? Koltuğu, masayı falan yenilediniz. “10 sene önce de yapılmıştı” dense daha şık olurdu. Şimdi oraya tenis kortu yapılacağı söyleniyor. Ben de eski sporcu olarak görüyorum ki orada zaten üç tane kapalı tenis kortu var. Hatta orada dünya çapında şampiyon yetişmek üzere şartlar da söz konusu. Oranın kortları var, hocaları var. Onların haklarını yememek lazım. Orada arka tarafta bir tane açık saha var onun zemini bozuk, düzeltip tenis kortu olacak diyorsanız olsun. ‘Açık olanın zeminini yapacağız' demeniz daha şık olur. Eğer buysa onun için de teşekkür ederiz.

“SELİMPAŞA BATTI-ÇIKTI PROJESİ KUŞA ÇEVRİLMİŞ”

Selimpaşa Battı-Çıktı Projesine değinelim. Onun adı kavşak düzenlemesi oldu. Battı-Çıktı Projesi ciddi maliyetliydi. Bu projeye başlanmıştı, Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı seçildikten sonra durduruldu. Daha sonra gördüm ki proje kuşa çevrilmiş. Kamulaştırılmalar daraltılmış. En son dinlediğimi söylüyorum. Eğer değiştirdiyseniz sözümü geri alıyorum. Eğer Battı-Çıktı projesi sahip çıkarsanız bunun için size en büyüt teşekkürü ederiz. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinize ayrı ayrı sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum