AK Partili Yazıcı: Silivri Belediyesi, Gençlik Merkezi'ni kendisi yapamaz mı?

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, bugün yapılan Mart ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Gençlik Merkezi projesi için 2 defa ihaleye çıkıldığını ancak katılımcı bulunamadığını, 3. kez ihaleye çıkacaklarını ifade etmesi üzerine söz aldı. Yazıcı, “Fiyatlar son zamanlarda çok fazla oynaklık arz ediyor. Rakamlar çok fazla değiştiği için firmaların ihaleye girmesi ve fiyat vermesi çok sıkıntı oluyor. Bizim belediyemizin bir inşaat firması var. Belediyemizin inşaat firması aracılığıyla, doğrudan alım yöntemleriyle, başka türlü yöntemlerle acaba belediyemiz bu problemi çözme yoluna gidebilir mi?” diye sordu. SİYTAŞ’ın müteahhitlik belgesi olmadığını ve yasal mevzuatların önlerini tıkadığını ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, “Söz konusu işlerimizi SİYTAŞ ile değil ama biz bir iki babayiğit daha bulacağız. Böyle gözüküyor…” dedi.

AK Partili Yazıcı: Silivri Belediyesi, Gençlik Merkezi'ni kendisi yapamaz mı?
Editör: Yaz Dostum
11 Mart 2022 - 22:48 - Güncelleme: 11 Mart 2022 - 23:12
Silivri Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi bugün Başkan Volkan Yılmaz öncülüğünde yapıldı. Başkan Yılmaz, ilçeye kazandırmak istedikleri Gençlik Merkezi’nin gecikme sebebi ile ilgili konuştu. Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte özellikle demir ve gıda sektöründe çok ciddi sıkıntılar oluştuğunu ifade eden Yılmaz, 3. defa ihale sürecine girecek olan Gençlik Merkezi projesi için müteahhitlere çağrıda bulundu.

Başkan Yılmaz’ın bu görüşlerine istinaden AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Silivri Belediyesi’nin yapmayı planladığı inşaat imalatları ile ilgili söz aldı.

YAZICI: “FİYATLAR ÇOK OYNAKLIK ARZ ETTİĞİ İÇİN FİRMALARIN İHALEYE GİRMESİ SIKINTILI OLUYOR”

Yazıcı, konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

“Bildiğimiz gibi fiyatlar son zamanlarda çok fazla oynaklık arz ediyor. İhale yapılıncaya kadar 2-3 ay geçse bile o rakamlarda çok fazla değiştiği için firmaların ihaleye girmesi ve fiyat vermesi çok sıkıntı oluyor.

“BELEDİYEMİZİN İNŞAAT FİRMASI (SİYTAŞ) VEYA BAŞKA TÜRLÜ YÖNTEMLERLE ÇÖZÜME GİDİLEMEZ Mİ?”

Bizim belediyemizin bir inşaat firması var. Belediyemizin inşaat firması aracılığıyla, doğrudan alım yöntemleriyle, başka türlü yöntemlerle acaba belediyemiz bu problemi çözme yoluna gidebilir mi? Bir arayış içine girmeliyiz bilmiyorum belki de arkadaşlar araştırıyorlardır. Belki de şu anda hazırlayacağımız ihalelerde beton ve demir fiyatları çok inanılmaz seviyelere çıktı. Eğer bu kriz giderilirse düşüş imkanı da olabilir. Eğer kur da giriş Rusya’dan, Ukrayna’dan sağlanırsa belki de düşecektir. Dünya istikrara kavuştuğu zaman kur da dengeye girecektir. Şu andaki mevcut fiyatlara göre ihale hazırlanırsa, düşüş eğilimine geçerse bu sefer belediyede kara geçebilir. Bilmiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz?



YILMAZ: BELEDİYEMİZİN FİRMASI İNŞAAT FİRMASI SİYTAŞ’IN MÜTEAHHİTLİK BELGESİ YOK

AK Partili Celalettin Yazıcı’nın sorusuna Başkan Volkan Yılmaz, şöyle karşılık verdi:

“Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri’ni bu mecburiyetten dolayı SİYTAŞ marifetiyle yapacağız. Lakin orada da şöyle bir problem var. Müteahhitlik belgesi diye bir belge var. O belgede belli bir iş bitirmeyi tamamlayamamış firmalar o işi alamıyorlar ve o işi yapamıyorlar. SİYTAŞ da yepyeni bir şirket olduğu için iş bitirmesi sıfır. Müteahhitlik belgesi de sıfır. Dolayısıyla biz Kapalı Pazar Yeri’ni SİYTAŞ marifetiyle, SİYTAŞ’ın alt müteahhitlik taşeronları ile yapmayı planlıyoruz.

“GENÇLİK MERKEZİ, TEK KALEM YAPILMASI GEREKEN BİR İHALE OLDUĞU İÇİN YASAL MEVZUATLAR ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR”

Ama tabi bu orası için bir çözüm ama Gençlik Merkezi için İhale Kanununda şöyle bir konu var; bir işi parçalara bölerek yaptıramıyorsunuz. Yani kabası bir ihale, boyası bir ihale, tesisatı bir ihale, dış cephesi bir ihale diye parçalamanıza müsaade etmiyor. Böyle bir işlem yaptığınızda Sayıştay Müfettişleri tarafından sıkıntılı durumlarda bırakılabiliyorsunuz. Gençlik Merkezi’mizin belki küçük kalem hafriyatını biz yaparız ama sonuçta binanın bitirilmesi, teslim edilmesi tek kalem yapılması gereken bir ihale. Bende sizin gibi düşünüyordum ama yasal mevzuatlar bu konuda önümüzü tıkıyor.”

"BİR İKİ BABAYİĞİT DAHA BULACAĞIZ"


AK Partili Celalettin Yazıcı’nın, “SİYTAŞ bir iş için bir müteahhit firmanın alt taşeronu olabilir, al taşeron olarak çalıştırırsak sonra kimseye ihtiyacımız kalmaz” demesi üzerine, “Söz konusu işlerimizi SİYTAŞ ile değil ama biz bir iki babayiğit daha bulacağız. Böyle gözüküyor…” ifadelerini kullandı.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum