Barlas: "İBB'nin Kar Bıçakları, Sorumluluk Alanı Gözetmeden Çalışmalı"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, İBB’nin büyük kar temizleme araçlarının kırsal mahallelerde kış çalışmalarının etkin şekilde yürütülmesini sağlayan kar küreme bıçakları uygulamasıyla alakalı CHP Grubu'na seslenerek bir ricada bulundu. Barlas, “Sorumluluk alanı gözetmeksizin görevlerini daha ciddiyetle yaparlarsa çok memnun oluruz” şeklinde bir temennide bulundu. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, burada muhtarlara görev düştüğünü vurgularken,  CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ise çeşitli arıza yaşayan traktörlere İBB ekiplerinin hemen müdahale ettiğini, farklı bir bireysel şikayet varsa da yine gereğinin yapılacağını temin etti.

Barlas: "İBB'nin Kar Bıçakları, Sorumluluk Alanı Gözetmeden Çalışmalı"
Editör: Yaz Dostum
11 Mart 2022 - 21:45 - Güncelleme: 11 Mart 2022 - 21:59
Silivri Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi, bugün Belediye Başkanı Volkan Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, İBB’nin mahallelerdeki kar küreme bıçağı hizmetiyle ilgili bir temennisini dile getirdi. Akabinde konuyla ilgili Başkan Volkan Yılmaz ile CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız da görüşlerini ortaya koydu.



SAMİ BARLAS: SORUMLULUK ALANI GÖZETMEDEN HİZMET VERMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUM

AK Partili Barlas, şunları söyledi:

Karla mücadele noktasında özveriyle çalışan Büyükşehir’i ve Silivri Belediyesi’ni takdir ediyorum. Mahallelerde traktöre takılan kar bıçakları var. Sorumluluk alanı gözetmeksizin görevlerini daha ciddiyetle yaparlarsa çok memnun oluruz. Dolaylı yönden vatandaşlardan şikayetler geliyor. Kullanan kişilerin daha biraz özverili olması noktasında arkadaşlardan (CHP Grubu) rica ediyorum. Çok iyi olacağına inanıyorum çünkü böyle durumlarda sorumluluk alanı gözetilmez. Daha önceki yıllarda da gözetilmedi. Sadece böyle bir temennide bulunmak istedim.



VOLKAN YILMAZ: BURADA MUHTARLARA GÖREV DÜŞÜYOR

Barlas’ın ardından konuyla ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, şu görüşlere yer verdi:

Hassasiyetiniz önemli. İBB’nin uzun yıllardır yapmış olduğu bir uygulama var. Yanılmıyorsam 4 ay boyunca bıçakları temin eden İBB. Bir kira da ödüyor. Traktörler de kiralayan vatandaşımızın traktörleri. Yakıtı vatandaşımız karşılıyor.  Dolayısıyla burada muhtarlara da görev düşüyor. Ben kimsenin bu zor günlerde mağduriyet yaratmak isteyeceğini düşünmüyorum. Muhtarlarımıza da gittiğimizde sizin uyarılarınızı kendilerine yaptık. Tabi ki traktörlerin kendi alanı, görev ve sorumluluğu var ama bizde zaman zaman Büyükşehir’in, Büyükşehir’de zaman zaman Karayolları’nın veya bizim görev alanımıza desteğe gitti. Yetemediğimiz yerlerde aradığımızda hem Karayolları Bölge müdürümüz, hem de Büyükşehir Yol Bakım Daire Başkanımız bize ‘yok’ demedi. Bütün aracını gerecini o bölgeye sevk etti. Onun için teşekkür ediyorum.



MELİH YILDIZ: İBB EKİPLERİ, ARIZA YAPAN TRAKTÖR BIÇAKLARININ ONARIMINI YAPTI

Yılmaz’ın akabinde konuşan CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ise şunları kaydetti:

Mahallelerimizde görev alan traktör bıçaklarımız, muhtarlarımızla koordineli bir şekilde hizmet veriyorlar. Uyarınız için teşekkür ederim. Çeşitli aksaklıklar yaşanan bölgeler vardı. İBB yöneticilerimizde bu konuda gerekli uyarılarını yaptılar. Bazı arıza yapan, hortum patlatan bıçaklarımız vardı. İBB tamir ekipleri bir an önce müdahale edip bunların onarımını gerçekleştirdiler. Size bireysel olarak gelen bir duyum, bir şikayet varsa onunla ilgili de tedbir alırız. Gereken yapılır. Eğer bir arıza varsa onarılır ama bu saate kadar bir aksaklık yaşandığını duymadım.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum