AK Partili Yazıcı: "Türkiye, Tam Bağımsızlık Hedefine Güçlenerek ve Hızla İlerliyor"

Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının bugün yapılan I. Birleşiminde AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle gündem dışı söz alarak tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurguladı. Sürekli büyüyen ekonomisi, yerlileşen savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alanda yapılan köklü reformlarıyla ülkemizin iç ve dış mihrakların hedefinde olduğunu söyleyen Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılmak, hem millet olarak hem de devlet olarak en öncelikli vazifemizdir" dedi.

AK Partili Yazıcı: "Türkiye, Tam Bağımsızlık Hedefine Güçlenerek ve Hızla İlerliyor"
Editör: Yaz Dostum
01 Kasım 2021 - 17:50 - Güncelleme: 01 Kasım 2021 - 18:02
Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 01 Kasım 2021, bugün, 10.30’da gerçekleştirildi. Toplantıda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü münasebetiyle bir konuşma yapan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin daima muvaffak ve muzaffer olacağına dair inancının sonsuz olduğunu dile getirdi.



“CUMHURİYET, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE, MİLLETİMİZİN AZİM VE KARARLILIĞI İLE VÜCUT BULMUŞ BÜYÜK BİR ESERDİR”

Celalettin Yazıcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Milletlerin büyüklüğü tarihte yaşadıkları imtihanların büyüklükleriyle doğru orantılıdır. Bedeli ödenmemiş hiçbir başarı yoktur. Yüzyıllar boyu dünyaya adaletle hükmetmiş bir milletin evlatları olarak, bedeli can ve kanla ödenmiş bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarihinde hiçbir zaman sömürgecilik yapmamış ve sömürge olmamış bir millet olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan yaklaşık 100 yıl önce dünyanın bütün müstevlileri tarafından işgal edilen Anadolu, milletimizin vatanına ve istiklaline olan bağlılığı sayesinde işgalden kurtarılmış ve ebedi yurdumuz olarak tescillenmiştir. Milli şairimizin “Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...” diye tarif ettiği düşmanların, coğrafyamız üzerindeki kirli emelleri Gazi Mustafa Kemal önderliğinde milletimizin ortaya koyduğu cesaret ve ferasetle kursaklarında bırakılmıştır.

“MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK VE HÜRRİYETİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİNİN İFADESİDİR, CUMHURİYET”

“Hasta Adam” diyerek adeta boğmaya çalıştıkları bu büyük millet, kendi iradesine ipotek koymaya çalışan tüm dünyaya meydan okuyarak küllerinden yeniden doğmuştur. İşte bu doğumun tarihidir 29 Ekim 1923.

“CUMHURİYETİ YAŞATMAK MÜŞTEREK VAZİFEMİZDİR”

Kurulduğu günden beri çelikten iradesiyle ebediyen yaşayacağını tüm dünyaya ilan eden Türkiye Cumhuriyeti bu yıl itibariyle 98 yaşını doldurmuştur. Kuruluş amaçlarına uygun olarak muasır medeniyet yolunda emin adımlarla millet olarak yürümekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılmak hem millet olarak hem de devlet olarak en öncelikli vazifemizdir.

“TÜRKİYE,  DÜNYA SİYASET ARENASINDA HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR”

İşte bu mühim vazifenin gereği olarak önceki hükümetlerde olduğu gibi şimdi de gece gündüz çalışıyor ve üretiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve yüce milletimizi dünya siyaset arenasında her geçen gün daha güçlendiriyor, bağımsızlık mücadelesi sırasında kahramanlık destanı yazan dedelerimizin gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyoruz.

“YARGIYA TALİMAT VERMEYE KALKAN BÜYÜKELÇİLER, CUMHUBAŞKANIMIZIN SAĞLAM İRADESİ SAYESİNDE ÇARK ETTİ”

Özellikle son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünyada nasıl söz sahibi olduğunu hep birlikte izliyoruz. Kurtuluş Savaşı öncesi alışkanlıkları nükseden bazı devletlerin bugün hala aynı hevesleri taşıdıklarına da zaman zaman şahitlik ediyoruz. Bunların sonuncusunu da geçtiğimiz günlerde 10 Büyükelçi Krizi’nde hep beraber gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısına sözüm ona talimat vermeye çalışarak devletimizin iç siyasetine karışma pervasızlığı sergileyen büyükelçiler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlam iradesiyle çark etmek zorunda kalmışlardır. Bu hadsiz büyükelçiler ve temsil ettiği devletler bilmelidirler ki artık güçlü bir Türkiye vardır.

“TÜRKİYE, BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKE KONUMUNA GELMİŞTİR”

Dünya devletleri arasında itibarı yükselmiş, kendi kararlarını kendisi veren, ekonomisi büyümüş, savunma sanayisi büyük oranda yerlileşmiş, teknoloji ihraç etmeye başlayan, bölgesinde söz sahibi, dünyadaki tüm adaletsizlik ve zulümlere itiraz ederek “Dünya 5’ten büyüktür” diyen ve milli menfaatlerini tüm politikalarının üzerinde tutan bir Türkiye Cumhuriyeti vardır.

“DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!”

Kuruluş gayesi tam bağımsızlık olan ve muasır medeniyetler hedefine her geçen gün daha fazla yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün de hakim güçler karşısında diz çökmemiştir. Bundan sonra da ebediyen çökmeyecektir.



“CUMHURİYET, ÇAĞDAŞLIKTIR"

Cumhuriyet çarık ve süngünün; tank, top ve tayyareye karşı üstünlüğüdür. İnancın ve vatan sevgisinin, emperyalizme diz çöktürmesidir. Cumhuriyet, Sevr Antlaşmasını bir paçavra gibi yırtmak ve onun yerine Lozan’ı koyarak tarihin akışını değiştirmektir. Cumhuriyet toplumsal, siyasal ve ekonomik bir dönüşümdür. Cumhuriyet sadece toplumu değil aynı zamanda bireyi de özgürleştirmektir. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi kimsesizlerin kimsesidir. Fırsat eşitliğidir. Toplumun her kesiminin her göreve talip olacağı ve kendini onurlu bir yurttaş olarak hissedeceği rejimin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet çağdaşlıktır, medeniyettir, sevgi, saygı ve nezakettir.

“CUMHURİYETİMİZİN 98. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM”
 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve istiklal mücadelemizin yürekli kadınlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

AK Partili Celalettin Yazıcı’nın konuşması için teşekkür eden Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Kısacası Cumhuriyet her şeydir, yaşasın Cumhuriyet diyoruz” ifadelerini kaydetti.  

Haber : Hazal BAŞARAN





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum