Çolakoğlu: "İSKİ; Kavaklı, Ortaköy ve Selimpaşa'da Kanal Bağlamıyor"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde söz alarak İSKİ kaynaklı bir sorunu gündeme taşıdı. Çolakoğlu, “Kavaklı, Ortaköy, Selimpaşa’da 20 metre uzaklığında kanal olan yerler var. Foseptik çıkarıyor. Hiçbir şekilde kanal bağlamıyorlar. Bunu kötülemek için söylemiyorum. Eğer ki İSKİ’nin yatırım planlamasında bir yanlışlık varsa düzeltilmeli” dedi.

Çolakoğlu: "İSKİ; Kavaklı, Ortaköy ve Selimpaşa'da Kanal Bağlamıyor"
Editör: Yaz Dostum
01 Kasım 2021 - 18:57 - Güncelleme: 01 Kasım 2021 - 19:05
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde bölgemizin altyapı geleceğinin İSKİ tarafından doğru planlanmadığını ifade etti. Kavaklı, Ortaköy ve Selimpaşa’da İSKİ’nin hiçbir şekilde kanal bağlamadığını söyleyen Çolakoğlu, “Bu ciddi bir sıkıntı” diyerek meclisi gereğini yapma noktasında çalışmaya davet etti.

“İSKİ, SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN VERDİĞİ 1200 TANE RUHSATTAN %90’ININI FOSEPTİK ÇIKARDI"

Mustafa Çolakoğlu, konuyu şöyle aktardı:

Başkanım bunu sizinle birlikte hem AK Parti hem de CHP’li meclis üyelerine söylemek istiyorum. İSKİ Genel Kurulu oluyor ya eğer ki burada yatırım planlama ile ilgili bir görüşme olduğunda şunu ifade ederseniz sevinirim. Geçen bütçe toplantısında Silivri Belediyesi’nin verdiği 1200 tane ruhsattan bahsetmiştiniz. Bu 1200 ruhsat proje aşamasında “foseptik mi olsun, kanal mı olsun” diye İSKİ’ye başvuru yapıyor. Bütüncül olarak kötülemek istemiyorum. İGDAŞ’la ilgili böyle bir sıkıntı yok mesela. İşlerini güzelce yapıyorlar. Ama o 1200 ruhsatın %90’ınını İSKİ otomatiğe bağlı bir şekilde foseptik çıkarıyor.

“20 METRE UZAKLIĞINDA KANAL VAR AMA HİÇBİR ŞEKİLDE ÇEKMİYOR”

Yani şu an Kavaklı, Ortaköy, Selimpaşa, buradaki bütün her yerde 20 metre uzaklığında kanal olan yerler var, görüyoruz, “Buraya kanal çek” diyoruz. Foseptik çıkarıyor. Hiçbir şekilde kanal bağlamıyorlar. Bunu kötülemek için söylemiyorum. Eğer ki İSKİ’nin yatırım planlamasında bir yanlışlık varsa düzeltilmeli.



“CİDDİ BİR SIKINTI BU”

Eğer gerçekten oraya bir para harcayacaksa dereyi daha sonra ıslah etsin çünkü evler yapılıyor, ciddi masraflar ediliyor ama oraya foseptik yapılıyor, yarın öbür gün “Kanal getirdim, foseptiği yık” deme şansı da yok. Temiz suda da aynı şekilde. 50 metre temiz su var, “depo yap” diyor. Çok örneği var. Ciddi bir sıkıntı bu. Bunu gündeme getirirseniz sevinirim.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum