Akıncı: "Silivri Şoförler Odası'nın 200 Bin TL civarında borcu var"

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Recep Akıncı, kendisine rakip çıkan Başkan Adayı Aliş Eren’in, “Şu andaki yönetim çoktan misyonunu tamamladı. Cereyan parasını dahi ödeyemediler. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz devreye girdi. Odamız içinde bulunduğu finansal kriz nedeniyle Silivri sanayi sitesinde İşletme Kooperatifi binasında çıkılan çatı katına taşınmak zorunda kaldı” ifadelerine karşılık verdi. “Oda söylenildiği gibi borca batık falan değil” diyen Akıncı, “200 Bin TL civarında bir borç var ama ödenir yani. Ödenmeyecek bir borç yok. Odanın alacağı da var, vereceği de. Dünyanın sonu değil” şeklinde konuştu.

Akıncı: "Silivri Şoförler Odası'nın 200 Bin TL civarında borcu var"
Editör: Yaz Dostum
17 Mart 2022 - 21:06 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 22:24
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 27 Mart Pazar günü kongresi yapılacak. Mevcut Başkan Recep Akıncı, güven tazelemek isterken karşısına, 6 sene Başkan Vekilliğini yapan mesai arkadaşı Aliş Eren rakip olarak çıktı.

Bu sabah düzenlediği toplantıda yeni dönemde birlikte yol alacağı ekibini tanıtan Recep Akıncı, şu andaki yönetimin çoktan misyonunu tamamladığını ve odayı iyi yönetemediğini ileri süren Aliş Eren’in iddiaları karşısında sessiz kalmadı.


“YARDIM ALMAK SUÇ DEĞİL”

Recep Akıncı, şu açıklamayı yaptı:

Oda söylenildiği gibi borca batık falan değil. Bir yerden yardım aldıysam da suç değil ki. Yardım eden de yardım alabilirim de yani. Borçlar katılım paylarından, 2005’ten gelen bir süreç bu. Odada üye sayısı 2500’lerden 700’lere düştü. Sarsılma hep oradan. Odanın birikmiş parası vardı oradan kullandık. Odaya 13 yıl falan hizmet ettiği yok. Yedeklerden geldi. Sadece benim dönemimde Başkan Vekilliği yaptı. Karar vermiş Başkan Adayı çıkmış. Belki onu da isteyenler vardır. Herkesin doğal hakkı.

“ODA BATIKSA MAAŞLARINI NASIL ALDI?”

Yan çizmeye başladı. Madem oda batıksa, maaşlarını nasıl aldı? Sonuna kadar aldı. Sonra bir de seminere geldi. Oynadı, zıpladı, eğlendi. Antalya’dan İstanbul’a kadar direksiyonda ben vardım, kendisi de arkamda oturdu. Nasıl batar oda? Seminere geldin ya. Maaşını da aldın, gelmeden.

“ÖDENMEYECEK BİR BORCUMUZ YOK”

Ödenmeyecek bir borç yok şu anda. Hepsini taksitlendirdik, yapılandırma yaptık. 200 Bin TL civarında bir borç var ama ödenir yani. Odanın alacağı da var, vereceği de. Dünyanın sonu değil. Devamı var bu odanın. Ben bıraksam, o da geçse bunlar hep aynı şekilde devam edecek.

Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum