Aksu'dan İstanbul'un Fethi'nin 567'inci Yıl Dönümü Mesajı

Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İstanbul’un Fethinin 567. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Aksu mesajında, “29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin yıl dönümünü kutlarken, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan büyük komutan ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Aksu'dan İstanbul'un Fethi'nin 567'inci Yıl Dönümü Mesajı
Editör: Yaz Dostum
28 Mayıs 2020 - 21:45 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 21:47
 
Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, 29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 567. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aksu mesajında 29 Mayıs 1453 tarihinin tüm dünyanın seyrini değiştiren, fizik kurallarını rafa kaldıran, bir azmin ve kararlılığın, bir sevdanın ve gönül vermişliğin tarihi olduğunu kaydetti.
 
“İSTANBUL’UN FETHİ SADECE OSMANLI VE BİZANS DEVLETİ’NİN DEĞİL; KITALARIN, MİLLETLERİN, MEDENİYETLERİN, İNANÇLARIN TARİHÎ SEYRİNE DE TESİR ETMİŞ BÜYÜK, ÇOK YÖNLÜ VE ETKİLİ BİR HADİSEDİR”

Başkan Aksu, mesajında şunları kaydetti:
"Bugün İstanbul’un Fethi’nin 567. yılını kutluyoruz. 29 Mayıs 1453 günü, insanlık, İslâm ve Türk tarihleri açısından, ayrı ayrı, önemli ve belirleyici bir dönüm noktası olarak kayıtlarda yer alır. 1500 yıla yakın bir süre devam eden, varlığının önemli bölümünde dünyanın en önemli askeri ve siyasi gücü olan Doğu Roma İmparatorluğu, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle resmen sona ermiş; dünyada, siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda, Türklerin en önemli belirleyicilerden biri olduğu ve 400 yıla yakın süre devam edecek yeni bir düzen hakim olmuştur. Yine İstanbul’un Fethi’yle, o gün için dünyanın en önemli ticaret yolu olan İstanbul Türklerin eline geçmiş, dünya ekonomisinde yüzlerce yıl sürecek yeni bir dönem başlamıştır. Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir.
 
“BÜYÜK KUMANDAN FATİH SULTAN MEHMET HAN BAŞTA OLMAK ÜZERE FETHE GÖNÜL VEREN TÜM ECDADIMIZI VE ŞANLI ORDUMUZU MİNNETLE YAD EDİYORUM”

Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethini kutlarım; İstanbul’un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmed’i, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. 29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin yıl dönümünü kutlarken, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan büyük komutan ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum