Barlas; "29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Milletimize Kutlu Olsun"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “567. yıl dönümünde cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han ve o kutlu ordunun askerlerini rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi, milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Barlas; "29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Milletimize Kutlu Olsun"
Editör: Yaz Dostum
28 Mayıs 2020 - 22:39 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 22:45
 
AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında Barlas; İstanbul'un fethinin gerek uzun asırlara dayanan bir hayalin gerçekleşmesi, gerekse de askeri, siyasal ve toplumsal sonuçları itibarıyla tarihin en büyük iftihar tablolarından biri olduğunu belirtti.

“İSTANBUL, 29 MAYIS 1453 TARİHİNDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) ÖVGÜSÜNÜ KAZANAN FATİH SULTAN MEHMET HAN VE ŞANLI ORDUMUZ TARAFINDAN FETHEDİLMİŞTİR”
 
Barlas, mesajında şu görüşleri aktardı:

“Fetih Suresi’ nin, “Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik. Ve sana Allah, şanlı bir zaferle yardım eder” ayetleri ile, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (a.s) ’in “Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” Hadis-i Şerif’inde belirtildiği üzere, Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz!” diyerek gönülleri fetheden 21 yaşında cihan padişahı, Fransız lider “Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.” diyen Napolyon Bonapart,

Sen ne güzel bir şehirsin ey İstanbul!

“İSTANBUL, DÜNDEN BUGÜNE BİR CAZİBE MERKEZİ VE PEK ÇOK KÜLTÜRÜN BİR ARADA YAŞADIĞI BİR MEDENİYET ŞEHRİ OLMUŞTUR”

Çağ kapatıp çağ açan, dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’un fethi, İslam Alemi ve Türk Tarihi açısından önemli dönem noktalarından biridir. Binlerce yıllık geçmişi yanında farklı dinlerden, kültürlerden ve meşreplerden sakinleriyle İstanbul, beşiklik ettiği medeniyetlerin izlerini kültürel bir zenginlik olarak günümüze taşıyan doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla da dünyanın nadide şehirleri arasında olan yüzyıllarca Osmanlı Devleti’nin başkenti, bugün de Türkiye’nin özü ve özeti gibidir.

“BAŞTA FATİH SULTAN MEHMET OLMAK ÜZERE FETHİN TÜM MİMARLARINI MİNNETLE YAD EDİYORUZ”

567. yıl dönümünde Cennetmekan Fatih Sultan Mehmet Han ve o kutlu ordunun askerlerini rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. ”29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi” milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum