Alibey'deki atıl vaziyetteki tarihi çeşme İBB'ye emanet edildi

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği’nin Alibey Mahallesi'nde bulunan Recep Kaptan Çeşmesi'nin koruma altına alınarak restorasyonunun gerçekleştirilmesi kapsamında İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçeye cevap geldi. Söz konusu eserin konservasyon çalışmalarının İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile İBB Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü denetiminde yapılabileceğine kararı verildiği belirtildi.

Alibey'deki atıl vaziyetteki tarihi çeşme İBB'ye emanet edildi
Editör: Yaz Dostum
23 Ekim 2021 - 22:32 - Güncelleme: 23 Ekim 2021 - 22:39
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, Recep Kaptan Çeşmesi olarak bilinen Cumhuriyet dönemi çeşmesi ile ilgili gelişmeyi şöyle aktardı:

“KORUMA ALTINA ALINIP, HALKIN KULLANIMINA AÇILMASINI İSTEMİŞTİK”

30.06.2021 tarihinde Alibey Mahallesi'nde bulunan Recep Kaptan Çeşmesi'nin koruma altına alınarak restorasyonunun gerçekleştirilmesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü'ne gönderdiğimiz dilekçede söz konusu eserin kaderine terk edildiği, çeşmenin çevresinin açılarak ortaya çıkarılması, koruma altına alınması, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlanarak restore edilmesini ve halkın kullanımına açılmasını talep etmiştik.



“ESERİN İBB BAŞKANLIĞI KORUMA UYGULAMA VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMİNDE YAPILABİLECEĞİ KARARLAŞTIRILDI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü tarafından 17.09.2021 tarihinde tarafımıza gönderilen dilekçede; söz konusu eserin konservasyon çalışmalarının İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü denetiminde yapılabileceğine kararı verildiği belirtilmektedir.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN KURUL ONAYLI PROJELER TALEP EDİLMEKTE”

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü tarafından Recep Kaptan Çeşmesi'nin korunmasına yönelik yürütülecek çalışmada değerlendirilmek üzere Silivri Belediyesi'nden kurul onaylı projeler talep edilmektedir.



“ATIL HALDE BULUNAN TARİHİ ÇEŞMELERİN RESTORASYON SÜRECİNE DAHİL OLARAK KENTE KATKI SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Silivri'de çeşmelerin restorasyonu kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde uzun yıllardır atıl halde bulunan tarihi çeşmenin/çeşmelerin restorasyon sürecine dahil olup katkıda bulunarak, kurumları eserlerin durumu ve tahribatları konusunda bilgilendirerek kente katkı koymaya çalışıyoruz. Böylece Recep Kaptan Çeşmesi, yapılacak konservasyon çalışması ile kentin tarihi dokusuna geri kazandırılacaktır.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum