Altınkök: "Silivri'de Kiralık Daire Fiyatlarındaki Artış Vatandaşları Zorluyor"

Silivri’de kiralık konut bulmak artık oldukça zor olmaya başladı. Mevcut kiralık evlerse adeta cep yakıyor. Peki kiralar son dönemde neden bu kadar artmış durumda? Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök, açıklık getirdi.

Altınkök: "Silivri'de Kiralık Daire Fiyatlarındaki Artış Vatandaşları Zorluyor"
Editör: Yaz Dostum
11 Eylül 2021 - 20:40 - Güncelleme: 11 Eylül 2021 - 23:28
Özellikle son iki yıldır Silivri’de konut kira fiyatlarında ciddi derecede artışlar var. Haliyle akıllardaki ilk soru, bu durumun altında yatan temel nedenin ne olduğu. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mustafa Altınkök; okulların açılması, kentsel dönüşümün yoğunlaşması, artan yabancı nüfus, pandemi nedeniyle ertelenen düğünlerin yeniden başlaması ve konut kiralarında fahiş artış nedeniyle eski kiracıyı tahliye edip evi daha yüksek fiyatla kiraya vermek isteyenlerin fiyat artışını körüklediğini ifade etti.



“FAHİŞ ARTIŞLARA NEDEN OLAN BİRÇOK PARAMETRE VAR”

Evlerde yüzde 60'tan fazla kira artışı yapıldığını söyleyen Mustafa Altınkök, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Silivri’de kiralık daire fiyatlarındaki artış vatandaşları zorluyor. Kiralık dairelerdeki fahiş fiyat artışının genel sebebi olarak eğitim öğretimin tekrardan başlaması, son 2 yılda göç eden sayısının artması, bölgesel olarak kentsel dönüşüm ev kiraları ve iş yerlerindeki kira fiyatlarının %50-60 artması ayrıca ev sahiplerinin farklı bahanelerle kiracılarını çıkararak fiyat artışı yaptıktan sonra yeni kiracı alması gibi nedenler kiralık fiyatlarda yüksek artışlara neden oldu. 



"EV SAHİPLERİ TÜFE KURALINA UYMUYOR"

Konut kiralarındaki artış Silivri’de fahiş fiyatlara ulaştı. Pandemi sonrası başlayan düğünler, yüz yüze eğitime dönüşle birlikte üniversitelerinin olduğu kentlerde yaşama hazırlığına giren öğrenciler ve kentsel dönüşüm nedeniyle kiraya çıkan birçok ailenin kiralık ev arayışına girmesini fırsat bilen ev sahipleri TÜFE kuralına uymadan kira yükseltiyor.

"YÜZDE 50-60'LARA VARAN ARTIŞLAR GÖRÜYORUZ"

Selimpaşa - Gümüsyaka arası bölgelerde özellikle merkeze yakın mahallelerde yüzde 50-60'lara varan, hatta daha fazla artış var. Bir iki sene önce Bin TL'ye bulduğunuz evi şu anda 2-3 Bin TL'den aşağı bulamıyorsunuz. Hatta bazı bölgelerde ve projelerde 3 binin üzerinde kiralar konuşuluyor.”



ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Öte yandan Ağustos ayı kira artış oranı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayı TÜFE 12 aylık ortalaması baz alınarak tüketici fiyatları yüzde 15,15, yurt içi üretici fiyatları yüzde 28,47 olarak belirlendi.

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum