Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2004'ten Beri Minikleri Hayata Hazırlıyor!

Kurum Koordinatörü Dilara Çapan ile Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi hakkında söyleşi gerçekleştirdik. “Okulumuz 2004 yılında Sayın Ahmet Maşalacı tarafından Silivri’nin ilk bağımsız özel anaokulu olma özelliği ile kuruldu. Alanında en iyiyi amaçlayan okulumuz, her çocuğun ayrı ayrı çok özel ve çok değerli olduğu bilinciyle çalışmaktadır” diyen Çapan, “Güler yüzlü, profesyonel eğitim kadromuz ile sevgi ve eğitimi birleştiriyor, 0-6 yaş grubu çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2004'ten Beri Minikleri Hayata Hazırlıyor!
Editör: Yaz Dostum
12 Eylül 2021 - 14:55 - Güncelleme: 12 Eylül 2021 - 19:48
“Sevgiyle Eğitimin Birleştiği Yer” mottosu ile kurulan ve bu doğrultuda uzun yıllardır bölgemizde faaliyet gösteren Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni yakından tanımak ve hizmetleri hakkında bilgi almak adına Kurum Koordinatörü Dilara Çapan ile söyleşide bulunduk. “0-6 yaş grubu çocuklarımıza en iyi bakım ve en iyi okul öncesi eğitimi vermek için buradayız” diyen Çapan; içten anlatımlarıyla Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ndeki yaşama, hizmet ve eğitim anlayışına ışık tuttu.



“HER ÇOCUK DEĞERLİDİR; YETENEKLERİNE, KİŞİLİK GELİŞİMİNE UYGUN ÖZEL BİR PROGRAM UYGULANIR”

Hazal BAŞARAN: Bize biraz Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nden bahseder misiniz?

Dilara ÇAPAN: Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi olarak güvenli ve sevgi dolu ortamımızda yıllardır çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Okulumuz 2004 yılında Sayın Ahmet Maşalacı tarafından Silivri’nin ilk bağımsız özel anaokulu olma özelliği ile kuruldu. Kurulduğu 2004 yılından beri alanında en iyiyi amaçlayan ve çocuğa görelik ilkesini benimseyen okulumuz, her çocuğun ayrı ayrı çok özel ve çok değerli olduğu bilinciyle çalışmakta.



“BAKIM VE EĞİTİMİN BETON YIĞINLARI ARASINDA DEĞİL, DOĞA İLE İÇ İÇE ÖZGÜRCE VERİLDİĞİ BİR YER”

Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi; geniş iç mekanları ile çocuklarımıza ferah bir ortam sunuyor. 5 katlı müstakil bir binada; sınıfları, uyku odası, yemekhanesi ile hizmet vermekte. Okulumuzun genişçe bir bahçesi de bulunmakta. Çocuklar için güvenli ve sıcak, doğa ile iç içe oldukları, kendi sebzelerini yetiştirip hayvanat bahçesinde tavuklarını, tavşanlarını, tavus kuşlarını besleyip, zaman zaman bahçemizin ürünlerini tükettikleri, yaparak yaşayarak öğrendikleri eğlenceli bir eğitim ortamı var burada. Güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı gibi fiziksel şartlarda üstün standartlara sahip aile sıcaklığında bir yuva olarak özetleyebilirim.



“ÇOCUKLARIMIZIN FİZİKSEL, RUHSAL VE BİYOLOJİK GELİŞİMLERİNİ ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ”

Çocuklarımızın enerji sarf etmelerine olanak sağladığımız gibi enerji alımları için de gerekli beslenme düzenini oluşturmayı en büyük görevlerimizden sayıyoruz. Çocuklarımıza organik ve el yapımı ağırlıklı sabah ve ikindi kahvaltılarımız ile öğle yemeklerimizi hijyen şartlarına uygun bir şekilde sunuyoruz.



“OKULUMUZ SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLİYOR”

COVID-19 pandemi sürecinde aldığımız ek tedbirler ve periyodik ortam dezenfeksiyonu uygulamaları ile Silivri’nin en hijyenik, en güvenilir özel kreşi olma gayretimizi sürekli canlı tuttuğumuzun altını çizmek istiyorum.

“SERVİS İMKANI SUNUYORUZ”

Velilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına okulumuza ait olan servis araçlarımız ile servis imkanı da sunmaktayız.



“BÜTÜN EĞİTMENLERİMİZ KENDİ ALANLARINDA UZMAN VE TECRÜBELİ”

Hazal BAŞARAN: Kurumunuzda çocuklara nasıl bir eğitim ve öğretim ortamı sunuyorsunuz?

Dilara ÇAPAN: Eğitim kadromuz üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, alanlarında tecrübeli öğretmenlerden oluşmakta.

“ÇOK OYNUYOR, ÇOK ÖĞRENİYOR, HEP EĞLENİYORUZ”

Oyun etkinliklerimiz ve birbirinden renkli aktivitelerimiz ile çocuklarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlarken özellikle sosyalleşmelerine, bilişsel, duyusal, dil ve psikomotor gelişimlerine katkıda bulunarak ileride her anlamda sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlanmalarına yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Her sınıfımızla bir Çocuk Gelişimi Mezunu Öğretmen, bir de Yardımcı Personel ilgilenmekte.

Anaokulumuz oyun ve sorgulama temelli bir yapıya sahip. Öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyici olarak sınıf içinde ve açık alanda oyun zamanları bulunmakta. Buna ek olarak, eğitim kadromuz tarafından eğitim hedefleri göz önünde bulundurularak özenle planlanan, yapılandırılmış oyunlar da derslerimizin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Çocuklarımızın çok yönlü gelişimini desteklemek adına haftada bir gün her sınıf için İngilizce dersimiz olduğunu da belirtmek istiyorum.



“İNSAN SERMAYESİNİN TEMELİ, OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ATILIYOR”

İngiliz şair Wordsworth’ün de şiirinde belirttiği gibi “Çocuk insanın atasıdır” sözünden yola çıkarak erken çocukluk eğitimine verilen önemin geleceğin şekillenmesinde oynadığı rolü önemsiyoruz.

“ÖZGÜVENİ YÜKSEK, DÜNYAYA DUYARLI EN ÖNEMLİSİ MUTLU BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Veliler neden Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni tercih etmeli?

Dilara ÇAPAN: Çocuğunu güvenli ellere emanet etmek isteyen aileler, Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni seçtiğinizde çocuklarınız; ilköğretime hazırlanırken sevginin, saygının, güvenin ve barışın vazgeçilmezliğini benimseyecekler, hem kendilerine hem de karşılarındakine saygı duymayı öğrenecekler, neleri başarabildiklerini gördüklerinde öğrenmenin ne kadar zevkli olduğunu keşfedecekler, koşulsuz kabul edilip, var oldukları gibi sevilmenin inanılmaz mutluluğunu yaşayacaklar, onlar için en iyi şekilde hazırlanmış olan fiziksel, ruhsal ve sosyal çevre koşullarında yetişen çocuklar olarak daha hızlı ve başarılı gelişen çocuklar olacaklar, sevgiyi duymaktan öte hissedecekler, yetişkinlik dönemlerinin temeli olacak 2–6 yaş aralığındaki gelişimlerini en doğru şekilde geçirerek “Geleceğin Sağlıklı Yetişkinleri” olacaklar.



“GELECEĞİMİZİN İNŞAASINDA SİZ DE ARAMIZA KATILIN”

Hazal BAŞARAN: Son olarak neler eklemek istersiniz?

Dilara ÇAPAN: Biz Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi ailesi olarak deneyimli, seçkin kadromuzla ilgi ve özveriyle sevdiğimiz işi yapıyoruz. Çocuklarımızın öğrenirken eğlenceli ve mutlu zaman geçirmesi en büyük gayemiz. Okulumuzda her çocuk özel ve bir tanedir. Her çocuğun istek ve ihtiyaçları önemlidir. Yıllardır çocukların ihtiyaçlarına cevap vermek temel prensibimiz olmuştur. Okulumuz çocuklarımız için eğlenerek öğrendikleri, sosyalleştikleri, kendilerini keşfettikleri, olumlu benlik geliştirdikleri, keyifle sağlıklı beslendikleri, öz bakım becerilerini gerçekleştirdikleri bir yaşam merkezidir. Aramıza katılmak için geç kalmayın.

Okulu yakından tanımak ve daha ayrıntılı bilgi almak için Cumhuriyet Mahallesi, Mehmet Maşalacı Sokak adresine uğrayabilir veya 0212 728 67 77 numarasını arayabilirsiniz…












 

YORUMLAR

  • 0 Yorum