Altınkök: "Web Tapu'dan Yapılan Taşınmaz Satışında Rekor Kırıldı"

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, Kovid-19 salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını belirtti.

Altınkök: "Web Tapu'dan Yapılan Taşınmaz Satışında Rekor Kırıldı"
Editör: Yaz Dostum
12 Ocak 2021 - 19:57 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 20:50

Ülkemizin kalkınmasında en önemli yapı taşlarından biri olan gayrimenkul sektörü içerisindeki emlak yatırım danışmanlığı şirketlerinin kurumsallaşması ve sekörü adil rekabet ortamına bir adım daha yaklaştırma açısından, yönetimi ile birlikte ortaya koyduğu mücadeleler ile tanınan Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, konut ve gayrimenkul satışları ile birlikte tapuda yaşanan aşırı yoğunluğun Web Tapu uygulaması ile azaldığına dikkat çekti. Altınkök, koronavirüs salgını döneminde Web Tapu’dan yapılan satışların 4 kattan fazla arttığını açıkladı.

“ÇEVRİM İÇİ TAPU İŞLEMLERİ 10 AYLIK DÖNEMDE 4 KATTAN FAZLA ARTTI”

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerinden hareketle yaptığı açıklamada, tapu ve kadastro başvurularının, geçen yıl 18 Mart'tan itibaren koronavirüs tedbirleri kapsamında "Web Tapu" sistemi üzerinden çevrim içi gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. 

Web Tapu'nun salgın sürecinde "can simidi" görevini gördüğünü ifade eden Mustafa Altınkök, Web Tapu altyapısının salgın sürecinden önce oluşturulan sistemin 2019'da uygulamaya geçtiğini söyledi. 

“EN YOĞUN DÖNEMLERDE DAHİ İŞLEMLER MAKSİMUM 3 İŞ GÜNÜ İÇİNDE TAMAMLANIYOR”

Web Tapu'da alım satım işlemlerinin 1-2 gün içinde tamamlandığını bildiren Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, şunları kaydetti:

"Web Tapu'da en yoğun olduğu dönemlerde dahi işlemlerin tamamlanma süresi 3 günü geçmiyor. Böyle olunca insanlar ister istemez Web Tapu'ya yönelmeye başladı. Web Tapu'yu sadece vatandaşlar kullanmadı; kamu kurumları, biz değerleme uzmanları ve emlak danışmanlarına da açık. Böyle olunca değişik kesimler de Web Tapu'yu kullanmaya başladı.

 "WEB TAPU'DA GÜNLÜK YAKLAŞIK 9 BİN İŞLEM YAPILIYOR"

Geçen yıl marttan itibaren Web Tapu'da yapılan işlem sayısı 1 milyon 350 bin civarında oldu. Şu anda Web Tapu'da günlük yaklaşık 9 bin işlem yapılıyor. Web Tapu'ya vatandaşlar başvurusunu yaptığı zaman e-devlet kapısı üzerinden güvenli şekilde bilgilerini gönderiyor, kendisine gelen mesaja göre harçlarını yatırıyor, daha sonra da kendisine imzaya gitmesi için saat veriliyor, imzasını gidip atıyor ve işlemi bitiyor. 2019'dan Mart’a kadar işlem sayısı 300 binin altındaydı. 2020 mart ayından bu yılbaşına kadar 1 milyon 350 bine yaklaşıldı." 

“İNTERNET KULLANAMAYAN KİŞİLER İÇİN ALO 181 İMKANI SAĞLANDI”

Daha çok orta yaş üstü kişilerin tapuda işlem yaptığını dile getiren Mustafa Altınkök, "Orta yaş ve üstünün teknolojiyi kullanmayla ilgili eksikliği dikkate alınarak Web Tapu modülü, ALO 181'e adapte edildi. Vatandaşın, Web Tapu üzerinden yapacağı işlemleri ALO 181 aracılığıyla yapmasına imkan sağlandı. Yaşlı ve orta yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın da ALO 181 üzerinden Web Tapu'da işlemlerini gerçekleştirmesi sağlandı” diye konuştu.

“GAYRİMENKUL, YATIRIMCI İÇİN CAZİBESİNİ KORUYOR”

Silivri ilçemiz başta olmak üzere tüm Trakya ve Çanakkale bölgesindeki başarılı emlak faaliyetleri ve güçlü portföyü ile bilinen Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa merkezli faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök, salgına ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen gayrimenkulün cazip ve talep gören bir yatırım alanı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Web Tapu nedir, neler yapabilirsiniz, nasıl çalışır? Hepsinin cevabı için tıklayın;


DAHA DETAYLI BİLGİYE RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum