Aşkın, Ekim ayına denk gelen önemli gün ve haftaları kutladı

MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Av. Sultan Aşkın, bugün gerçekleşen meclis toplantısı öncesinde Ekim ayına denk gelen önemli gün ve haftaları hatırlattı. Yazılı bir metin ile kamuoyuna kutlamalarda bulunan Aşkın, toplantıda alınan kararların hayırlı uğurlu olması konusunda iyi dilek ve temennilerini aktardı.

Aşkın, Ekim ayına denk gelen önemli gün ve haftaları kutladı
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2020 - 13:17 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 13:37
Aşkın’ın yapmış olduğu açıklamalarında şunlar kaydedildi:

“DİN GÖREVLİLERİMİZİN HAFTASINI KUTLUYORUM”

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası; Cami; huzurdur, ibadettir, berekettir, paylaşmaktır. Hayatlarını din hizmetlerine adamış dinimizi Allah'ın o güzel kelamını kürsülerden, mihraplardan, minarelerden hakkın ve hukukinin sesi olarak tüm insanlığa duyuran, öğreten din görevlilerimizin haftasını kutluyorum. Bu ümmi görevlerinde kendilerine başarılar diliyorum.

“YAŞLILARIN SORUNLARINI ÇÖZMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü; Büyüklerimiz kültürel mirasımızın taşıyıcısı ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasında en önemli yapı taşlarıdır. Onlar, tüm toplumdaki değişim ve gelişim ile beraber tarihimize tanıklık eden en kıymetli hazineler; Bizleri bugünlere ulaştıran, değerli büyüklerimizin saygınlığını korumak, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarını çözüme kavuşturmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

“ÇOCUKLARA DAHA İYİ BİR YAŞAM SAĞLAMAK HEPİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖREVİDİR”

Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günüdür. Dünya üzerinde bir çok çocuk ya savaş ortasında yada açlık sınırında yaşamlarını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak onlara daha iyi bir yaşam sağlamak hepimizin en önemli görevidir. Bu bağlamda Silivri Belediyesi’nin eğitim ve sosyal alanda eşitliğin sağlaması amacıyla köy okullarında fiziki şartların iyileştirilmesi için yapılan yatırımlar, yenilenen spor alanları ve çocuk parkları çocuklarımız için çok kıymetli hizmetlerdir. Bu vesileyle başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

“3 EKİM TÜRK DÜNYASI’NIN EN ANLAMLI GÜNÜDÜR”

3 Ekim 2009 tarihinde imzalanan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin kurulmasına dair Nahçıvan Anlaşması ile bölgesel bir iş birliği örgütü olarak kurulmuş ve Nahçıvan Anlaşması’nın yıldönümü olan 3 Ekim günü Türk Dünyası Günü olarak kutlanmaktadır. Türk Dünyası’nın bu anlamlı gününü kutluyor, bu önemli günün Türk Milletinin daha güçlü iş birliği ve dayanışmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

AŞKIN, ÜLKÜCÜ ŞEHİT RECEP HAŞATLI VE OĞLUNU ANDI

3 Ekim 1978 ülkücü camia için acı bir tarihtir. Evinin önünde oğlu ile birlikte şehit edilen İstanbul İl Başkanımız Recep Haşatlı’yı ve evladı Mustafa Haşatlı’yı rahmetle anıyor, ruhları şad ve mekanları cennet olsun diliyorum.

“ZİYA GÖKALP’İ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

Ziya Gökalp’in 25 Ekim Ölüm Yıldönümü; Gökalp, I. Meşrutiyetten başlayarak Türkçülük akımının en büyük temsilcisi sıfatıyla Türk düşünce ve siyaset hayatını etkilemiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşu öncesindeki Milli gelişmelerde katkı sahibi olmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üzerinde de fikri etkileri bulunan Gökalp’i saygı ve minnetle anıyorum.

AŞKIN, CANLI AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden, İSTAÇ Genel Müdürümüz Mustafa Canlı’ya da Allahtan rahmet ve yakınlarına da sabırlar diliyorum.

“TÜRK KADINI OLARAK ŞÜKRAN VE MİNNETLERİMİ SUNUYORUM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur.’ şiarı ile kabul edilen 1 Ocak 2002 tarihine kadar yürürlükte kalan medeni kanunumuz 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun önünde kadın-erkek eşitliği kabul edilerek, kadın medeni toplumun önünü açan en önemli yasadır. Medeni kanun kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasını sağlamıştır. Medeni kanun Türk kadını için en anlamlı kazanımdır. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emeği geçen herkese bir Türk kadını olarak şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

“DÜNYA SADECE İNSANLARA AİT DEĞİLDİR”

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü; Aslında, 4 Ekim bir vesile bir hatırlatma günüdür. Bu vesileyle toplumun gerek okul eğitimlerinde gerekse hayat boyu öğrenme etkinleriyle dünyayı tüm canlılar ile paylaştığımızın idraki sağlanması çok önemlidir. Yaşam alanlarının ormanların tahrip edilmesiyle yaban hayatın yok oluşa sürüklenmesi engellenmeli kürkü ve postu için yapılan hayvan cinayetlerine engel olunmalıdır. Hayvanlara eziyet ve işkence yapmak bir insanlık suçudur. Hayvanları Koruma Günü’nün hayvan hakları ile idraklerimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, hayvanlara bakış açımızı belirlerken bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını hatırlamamızı diliyorum.

“MİMARLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

4 Ekim Dünya Mimarlık Günü; İnsanlık tarihi ile başlayan, taşıdığı misyon itibariyle geleceğin sağlıklı ve güvenli kentlerin kurulmasına önemli katkılar sunan mimarlarımızın gününü kutluyorum. Bu vesileyle Mimar Meclis Üyesi arkadaşlarımızı da özel günlerini tebrik etmiş olayım.

“İSTANBUL’U DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTARAN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

6 Ekim İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu; bu vesileyle başta şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.

“ERMENİSTAN’I NEFRETLE LANETLİYORUZ”

18 Ekim kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü; kanımız ve canımızla varlığımızla Azerbaycan’ın yanındayız. Ayrımız gayrımız yoktur! Uzağımız, yakınımız yoktur! İki devlet tek milletiz! Aynı damarda akan kan aynı tende atan canız. Biz biriz beraberiz. Türkiye ile Azerbaycan’ız. Hep birlikte Türk Milletiyiz. Bu vesileyle katil ve terör devleti olan Ermenistan’ı nefretle lanetliyoruz.

“MUTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü; insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetim arasında önemli bir köprü olan muhtarlarımızın da muhtarlar gününü kutluyorum.

“TÜRK KIZILAY’I TÜRK MİLLETİNİN İNSAN ODAKLI MEDENİYET ANLAYIŞININ SOMUT BULMUŞ HALİDİR”

29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası; kurulduğu günden bugüne bir çok hayat kurtaran Türk Kızılay’ı din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Kızılay’ı Türk Milletinin insan odaklı medeniyet anlayışının somut bulmuş halidir. Bu duygu ve düşüncelerle Kızılay Haftasını içtenlikle kutluyor, doğal afetleri olmayan sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyorum.

“29 EKİM 1923 TARİHİ DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ IŞIĞIDIR”

‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözleri ile başlayan 29 Ekim 1923 tarihine gelindiğinde ise Teşkilat-ı Esasiye Kanunun birinci maddesinde Türkiye Devleti’nin idare şefliği Cumhuriyet’tir. Maddesinin eklenmesinin yaşasın Cumhuriyet sesleri ile alkışlanarak kabul edilmesinin üzerinden 97 yıl geçti. Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım ve bir başlangıcın karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş ışığıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim sözleri ile mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyeti zalime korku, mazluma güven vermiş milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir. Milli mücadelenin taçlanmış ve gönüllere taht kurmuş hali olan Cumhuriyet, Türk Milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenlik sahipliğini tescillemiştir. Cumhuriyeti korumak, kollamak yaşatmak hepimizin en önemli görevidir. Türk Milletinin şanlı tarihinin önemli bir dönüm noktalarından bu unutulmaz destanlar bizlere hediye edilmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarına edebiyete intikal etmiş Gazilerimizi ve Aziz Şehitlemizi rahmet minnet ve şükranla anıyor Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Sözlerime son verirken MHP Grubumuz adına, Ekim Ayı Meclis Toplantısında alacağımız kararların Silivrimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum