Türkyılmaz: "Silivri, Hak Ettiği Geleceğe Taşınacak"

MHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine, “Başkan Yılmaz ve ekibinin vizyonuyla Silivri’nin nasıl bir geleceği olacak?” diye sorduk. Türkyılmaz, “Sayın Volkan Yılmaz’ın ufku çok geniş. MasferChef Türkiye çıkışı bunu net bir şekilde gösterdi. Tüm Türkiye, Silivri’mizi bambaşka yönleriyle tanıdı. 5 yıl sonra Silivri tarımsal zenginliğiyle, doğasıyla, kültürüyle, tarihi dokusuyla bilinen bir kent olacak” dedi.

Türkyılmaz: "Silivri, Hak Ettiği Geleceğe Taşınacak"
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2020 - 13:15 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 19:31
MHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz ile siyaset üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.  İlçe siyasetinin tecrübeli ismine MHP’deki geçmişinden siyaset yapma gerekçelerine, muhalefetin Silivri meclisindeki tavrından Silivri Belediyesi'nin hizmetlerine, Ekrem İmamoğlu’ndan Volkan Yılmaz’ın mega projelerine kadar pek çok soru yönelttik. “Siyaset benim için kalp işi, sevda işi” diyen Türkyılmaz; tüm sorularımıza açıklık getirirken, Başkan Volkan Yılmaz’ın girişim ve gayretleriyle Silivri’nin çok kısa süre içinde birçok önemli hizmete kavuştuğunu vurguladı.

“SİYASİ HAYATIMA ÜLKÜ OCAKLARINDA BAŞLADIM”

Hazal BAŞARAN: Öncelikle sizi biraz tanıyalım. Şenoğlu Türkyılmaz kimdir, MHP içerisindeki geçmişi nedir?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Silivri’de çoğu kesim beni bilir. 1960 Silivri Büyükkılıçlı doğumluyum. İlk ve orta eğitimimi Silivri’de tamamladım. Siyasi hayatıma 1978 yılında Zeytinburnu Ülkü Ocaklarında başladım. 1993 yılından itibaren MHP Silivri İlçe Teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldım. 2005-2017 yılları arasında MHP Silivri İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. 1986 yılından beri Silivri Sanayisinde esnaflık yapıyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım artık 2’de torun sahibiyim.

“SİLİVRİ’DE SEÇİM SÜRECİNDEN ZAFERLE ÇIKTIK AMA KOLAY OLMADI”

Hazal BAŞARAN: Volkan Yılmaz’ın 31 Mart yerel seçimlerinden galip ayrılması neticesinde MHP, 50 yıl sonra İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığını üstlenmiş oldu. Öncelikle bu konudaki hissiyatınızı merak ediyorum. Nasıl bir duygu atmosferi içindesiniz? 

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Evet, Volkan Yılmaz 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Silivri Belediye Başkanlığını kazanarak MHP’nin 50 yıllık İstanbul hasretini dindirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ortak bir Türkiye hayalinde Cumhur İttifakı çatısı altında birleşti. Bunun sonucunda AK Parti Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de aday göstermedi. Erdoğan, bu 3 ilçede MHP’nin adaylarının destekleneceği kararını bildirdi. Cenab-ı Allah oradan bize bir tane ilçe kısmet etti. Silivri’de bu süreçten zaferle çıktık, kolay olmadı ama Sayın Volkan Yılmaz’ın çalışmalarıyla bundan sonra seçimler daha kolay olur diye düşünüyorum. Başarı sağlamak her şey de olduğu gibi siyasette de mutluluk verici. Bu hisleri size ne söylesem anlayamazsınız ancak yaşamak lazım. Tarif edilemez bir duygu.

“HİÇBİR ZAMAN SİYASETTEN BEKLENTİM OLMADI”

Hazal BAŞARAN: AK Parti ve MHP'nin 31 Mart'taki ortak meclis listesinde kontenjandan 1. sıradan gösterildiniz. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak görevdesiniz. Ne için siyaset yapıyor ya da neden siyasete ilgi duyuyorsunuz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Hiçbir zaman ikbal ve çıkar için siyaset yapmadım. Bazı kişiler, “Beklentisi olmayan siyaset yapmaz” diyebilir ama bunu tüm içtenliğimle söylüyorum hiçbir zaman bir beklenti için siyaset yapmadım. Benim ki bir görev sevdası, gönül işi… Büyük Türk milletinin bekasını ilgilendiren konularda etkin ve yönlendirici olma ideali üzerine politika izleyen MHP’de görev almak, benim için onur verici bir sorumluluk. Çok uzun bir yoldan geliyoruz, bu uğurda ülkücü şehitler verdik; bu bir sevda, onların kutlu mücadelesini her alanda ileriye taşımanın gayreti içindeyim.

“TARTIŞMALARI BÜYÜTMEKTEN YANA DEĞİLİM”

Hazal BAŞARAN: Aynı zamanda meclisin en sessiz isimlerindensiniz. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve gergin anların yaşandığı toplantılar oluyor. Bu kadar kontrollü olmayı nasıl başarıyorsunuz? Hiç öfkelenmez misiniz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Benim mizacımda öfke var ama gereksiz tartışmaların kimseye fayda getirmeyeceğinin bilincindeyim. MHP Grubu olarak bir sözcümüz var ayrıca Belediye Başkanımız da bizden; Sayın Volkan Yılmaz gerektiği yerde çıkışları yapıyor onun üstüne bizim de orada laf söylememiz hoş olmaz diye düşünüyorum.

“CHP GRUBU’NUN MUHALEFETİNİ NORMAL SEYRİNDE BULUYORUM”

Hazal BAŞARAN:
Meclis demişken CHP Grubu’nun muhalefet yapma biçimini nasıl buluyorsunuz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Bence normal.

“SİLİVRİ MECLİSİ’NDE UZLAŞI KÜLTÜRÜ YÜKSEK”

Hazal BAŞARAN: Nasıl bir normal? Biraz daha açabilir misiniz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Herkes birbirini tanıdığı için daha uzlaşmacı bir tavır sergiliyor. Bu da Silivri Meclisi’nde demokrasiyi daha da güçlendiriyor. Çok uç konular olmadığı müddetçe Silivri’de her şeyi konuşup tartışabiliyoruz.

“VOLKAN YILMAZ “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM” İDDİASININ ALTINI DOLDURUYOR”

Hazal BAŞARAN:
Volkan Yılmaz bu yola “Bir şey değişecek her şey değişecek” diyerek çıktı. Yılmaz’ın mazbatayı aldığı günden bu yana Silivri’de neler değişti?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: İster Trakya ister İstanbul tarafından Silivri’ye giriş yapıldığında değişimin görüldüğünü düşünüyorum. Sayın Başkan mazbatasını aldıktan sonra belediye personeline dokunmadı. Liyakati esas alarak geçen dönemki arkadaşlarımızla uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Volkan Yılmaz, “Ben herkesin Belediye Başkanıyım” diyor ve bu iddiasının da altını dolduruyor.

“YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

Somut olarak Kale Park örneğini verebilirim. Silivri için güzel bir kazanım oldu. Bölgenin çehresini değiştirdi. Kısa Köprü ve Tarihi Mimar Sinan köprüsü’nün restorasyon işleri çözüme kavuşturuldu. Bunlar ufak dokunuş gibi gözükse de Silivri’nin kronik sorunlarıydı. Yatırımlar devam edecek. 5 yıl tamamlandığında Silivri’de belediyecilik anlamında çok şeyin değiştiğine şahit olacaksınız. Sayın Volkan Yılmaz, günde 18 saat Silivri için çalışıyor. Bu az bir şey değil.

“HÜKÜMET KONAĞI PROJESİ HAYATA GEÇTİĞİNDE SİLİVRİ’NİN OTOPARK PROBLEMİ DE BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ OLACAK”

Hazal BAŞARAN: Vatandaşın en büyük beklentilerinden biri otopark. Yakın zaman için merkezdeki trafiği ve sıkışıklığı rahatlatacak kalıcı çözümleriniz olacak mı?
 
Şenoğlu TÜRKYILMAZ:
Sayın Volkan Yılmaz’ın projelerinin içinde otopark yerleri var. Şu ana kadar geçen görev süresinde Silivri Devlet Hastanesi arkası, eski PTT yeri ve Kredi Kefalet Kooperatifinin olduğu alan düzenlenerek otopark olarak kullanıma sunuldu. Başkan Yılmaz, bu çalışmalarıyla trafik karmaşasına neşteri vurdu. Bütün kamu kurumlarının bu tarafta toplanması burada trafik yoğunluğu oluşturuyor. Bunu biraz dağıtmak lazım. Hükümet Konağı projesi hayata geçerse trafik otomatik olarak %50 rahatlayacak zaten. Sayın Başkan, hamamın oradaki yerle ilgili mücadele veriyor. Orası çözüme ulaştırılırsa merkezdeki trafik ve otopark sorunu ciddi şekilde rahatlayacaktır.

“SANAYİ SİTESİNDE CİDDİ PROBLEMLER YOK”

Hazal BAŞARAN: Şenoğlu bey siyasetçi kimliğinizin yanında aynı zamanda yılların da sanayi esnafısınız. Esnafın gelişmesine ve kalkınmasına yönelik çalışmalarınız neler?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Sanayi esnafının kalkınabilmesi için Belediye Başkanının bence bu konuda yapabileceği bir şey yok. İyi hizmet veren iş yerleri karşılığını bir şekilde alıyordur. Sanayinin ihtiyaçları konusunda Başkan zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Sanayi sitesinde çok büyük problemler yok, rutin talepler karşılanıyor.

“SAĞLIK YATIRIMLARI SİLİVRİ İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM”

Hazal BAŞARAN: Size göre Volkan Yılmaz’ın Belediye Başkanı olarak en önemli yatırım hamlesi ne oldu?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Sayın Başkanın sağlık yatırımlarını çok önemsiyorum. Birçok mahallede Aile Sağlık Merkezi olmadığından hareketle bu eksiklerin giderilmesi için girişimlerde bulundu. Gümüşyaka’daki sağlık ocağının durumu kanayan bir yaraydı. Sayın başkan çok kısa bir süre içinde bu işi çözdü. Akören bu çerçevede yeni bir sağlık ocağı ve lojman binasına kavuştu. Selimpaşa’ya yapılıyor. Merkeze uzak olan mahallelerde yaşanan ambulans mağduriyetini gidermek adına Büyükkılıçlı Mahallesi’ne kurulan 112 Acil Servis İstasyonu da çok kıymetli yatırımlarından biri oldu. 

“SAYIN VOLKAN YILMAZ KOŞTURMASA BUNLARIN HİÇBİRİ YAPILMAZDI”

Hükümet yaptı, devlet yaptı, şu yaptı bu yaptıdan öte bir gerçek var Sayın Volkan Yılmaz koşturmasa bunların hiçbir yapılmazdı. Başkan bey talep edip koşturmasa bu hizmetler buraya gelir mi? Başkan hizmet için ciddi uğraşlar veriyor.

“ÇÖP TASARRUFU İLE BÜYÜK BİR GİDERİN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Öte yandan İstanbul’da çöpünü kendi imkanları ile toplayan tek belediye, Silivri Belediyesi. Bu da çok önemli. Çöp toplama hizmetinin ihale edilmemesi ile büyük bir giderin önüne geçilmiş oldu. Kasada kalan para, Silivri halkına hizmet olarak dönüyor ve dönmeye devam edecek.

“YILMAZ, SİLİVRİ’YE HİZMET GETİRMEK İÇİN İMAMOĞLU’NUN PEŞİNİ BIRAKMAZ”

Hazal BAŞARAN:
Volkan Yılmaz, “2023 yolunda 23 dev proje” vaat etmişti. Bu projelerin bazılarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Binali Yıldırım düşünülerek hazırlandığı biliniyor. Mega projelerin akıbeti ne olacak?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Sayın Belediye Başkanımız verdiği sözlerin hepsinin arkasında. Sayın Binali Yıldırım seçimi kazansaydı projelerin %80’i gerçek olabilirdi. Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmış olsa bile Volkan Yılmaz onun peşini bırakmaz. Projelerin %40’ı gerçekleşir en azından. Sayın Volkan Yılmaz’ın projelerin Silivri’mizde hayat bulması için elinden gelen mücadeleyi vereceğinden hiçbir kuşkumuz yok. Biz de bu mücadelede her zaman yanında ve destekçisiyiz.

“TÜM TÜRKİYE MASFERCHEF İLE SİLİVRİ’Yİ TANIDI”

Hazal BAŞARAN: Başkan Yılmaz ve ekibinin vizyonuyla Silivri’nin nasıl bir geleceği olacak?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Sayın Volkan Yılmaz’ın ufku çok geniş. MasferChef Türkiye çıkışı bunu net bir şekilde gösterdi. Çekimleri Kale Park’ta yapılan MasterChef Türkiye yemek yarışması ile tüm Türkiye, Silivri’mizi bambaşka yönleriyle tanıdı. Özellikle Büyükkılıçlı’daki bir üreticimiz, programın yayınlanmasından itibaren çiftliğinde inanılmaz bir yoğunluk yaşıyor. Telefonlarının susmadığını, ürün yetiştirmekte zorlandıklarını bizzat kendisi açıkladı. 5 yıl sonra Silivri tarımsal zenginliğiyle, doğasıyla, kültürüyle, tarihi dokusuyla bilinen bir kent olacak. Silivri, hak ettiği geleceğe taşınacak.

“SİYASİ BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVLENDİRMEMEK, SAYIN BAŞKANIN TAKDİRİDİR”

Hazal BAŞARAN: Konuşulmasından pek hoşlaşılmayan bir konuya değinmek istiyorum. Volkan Yılmaz siyasi başkan yardımcısı görevlendirmemesi nedeniyle eleştirilerin hedefinde. Sizce bu tasarruf Cumhur İttifakı’nın paydaşı AK Parti cephesinde bir kırgınlığa yol açmaz mı? Bu yöndeki eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Belediye Başkanının çalışma arkadaşlarını kendisinin seçmesi son derece doğal ve hakkıdır. AK Parti kanadında bu konunun bir kırgınlığa yol açacağını düşünmüyorum, MHP açısından zaten asla açmaz. Bu yola çıkılırken şartlar ve konuşulanlar zaten belli. Bunun eleştirilecek ve konuşulacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Bu Belediye Başkanımızın takdiridir. İhtiyaç ve talep olduğu zaman Belediye Başkanımız gereğini yapar. Şu anda gerek görmüyor. Sistem gayet iyi işliyor.  

“İMAMOĞLU GÖREVE GELELİ ÇOK OLMADI O SEBEPLE DEĞERLENDİRMEK İÇİN ERKEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Hazal BAŞARAN: Ekrem İmamoğlu’nu nasıl değerlendiriyorsunuz, icraatlarını başarılı buluyor musunuz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelişinin üstünden çok geçmedi. Değerlendirmek için erken olduğunu düşünüyorum. Kimse şu anda “Volkan Yılmaz, vaat ettiği projelerini yapamadı” dememeli mesela. Henüz kısa bir zamandır görevdeler. O nedenle Ekrem İmamoğlu’nu takipte olduğumu söyleyebilirim, hedefleri ve yaptıklarını keskin bir şekilde değerlendirmek adına biraz daha beklemenin şahsi kanaatimce daha doğru olacağını düşünüyorum.

“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİME ESENLİK DOLU GÜNLER DİLİYORUM”

Hazal BAŞARAN: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Şenoğlu TÜRKYILMAZ: Hoşgörü, sevgi ve samimiyet iklimini ilçemizde muhafaza edersek çok daha güzel şeylerin olacağını düşünüyorum. Tüm Silivrili hemşerilerime sağlık, başarı ve esenlik dolu günler diliyorum…
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum