Yılmaz; "Ne STK'lara, ne hayvan severlere, ne de korkan vatandaşa yaranabiliyoruz!"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısında sokak hayvanları sorunuyla mücadelede güçlük çektiklerini ifade etti. “Yerel yönetimler olarak en zorlandığımız konu sokak hayvanları ile verdiğimiz sınav” diyen Yılmaz, bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Doğal Hayvan Yaşam Parkı kurulması için çağrıda bulundu.

Yılmaz; "Ne STK'lara, ne hayvan severlere, ne de korkan vatandaşa yaranabiliyoruz!"
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2020 - 12:59 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 13:11
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah kaydedilen Ekim Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu’nda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Sokak hayvanları ile mücadele konusunda zorluk çektiklerini dile getiren Yılmaz, seçim beyannamesinde olan Doğal Yaşam Parkı projesinin hayata geçirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu.

“EN ZORLANDIĞIMIZ KONU SOKAK HAYVANLARI İLE VERDİĞİMİZ SINAV”

Yılmaz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, kıymetli Silivrili hemşerilerim; Ekim ayı içerisindeki önemli günlerin ve haftaların kısaca üzerinden geçerek gündeme geçmeyi planlıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Yerel yönetimlerin belediye başkanları ile sohbet ettiğimde, en zorlandığımız konunun sokak hayvanları ile verdiğimiz sınav olduğunu anlıyorum.

“BELEDİYE İMKANLARI YETERSİZ KALIYOR”
 
Maalesef bu konuda gerek bütçe yetersizlikleri, gerek ekip, ekipman yetersizlikleri, gerek de personel yetersizliği sebebiyle zaman zaman zorlandığımız anlar oluyor ama şunu ifade etmek istiyorum; bu mücadelemizde ne sokak hayvanlarıyla ilgili mücadele veren derneklere, ne hayvan severlere, ne de korkan vatandaşlara yaranabiliyoruz.

“CANLAR BİR TARAFTA AMA BUNDAN KORKAN AİLELER, ÇOCUKLAR DA BİR TARAFTA”

Bunu ayıpsamak doğru değil. Kimi vatandaşlarımız hayvanları sevse bile çocukları ve yaşlılarından dolayı çekinip korktukları olabiliyor. Bir yürüyüşe çıktığında 4-5 tane başıboş gezen sokak hayvanının yanından geçerken haklı olarak tedirgin olabiliyor. Bizlere düşen görev bu yasalar çerçevesinde bu mücadeleye omuz vermek, destek olmak.

“DOĞAL YAŞAM PARKI’NI HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

Coğrafi alan, arazi genişliği, orman varlığı nedeniyle maalesef üzülerek söylüyorum merkezdeki sokak hayvanlarını kamyonlara toplayıp bizim kırsal alanlarımıza bırakıyorlar. İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde bunu mevkidaşlarıma söyledim ‘yapmayın’ dedim. Kürsüden de söyledim; ‘bu doğru değil; ahlaki ve vicdani değil’ dedim. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na da defaten çağrıda bulundum. Gelin bu sokak hayvanlarına bir Doğal Yaşam Parkı inşa edelim dedim. Bu ilçe belediyelerinin bütçeleriyle yapabileceği bir konu değil. Gelin Çatalca’da, Silivri’de veya ortak bir noktada içerisinde hastanesi, veterinerleri olan çok daha güzel şartlarda hayvanların doğal yaşama intibak ettikleri bir alan yaratalım dedik. Bu konudaki isteğimiz sürecek. Büyükşehir Meclisi’nde dillendirmeye de devam edeceğiz. Bu Doğal Yaşam Parkı’nda sahiplendirilmesinin teşvik edilerek sokak hayvanları sayısının azaltılmasını da hedefliyoruz. Bu bağlamda ben tekrar Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde bunları söylüyorum. Hayvan sever kardeşlerimize de, o derneklere de her zaman yapacakları çalışmalarda yanlarında olacağımızı buradan beyan etmek istiyorum.”
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum